maandag 23 november 2009

Breek me de bek niet open

Die tandarts van mij is me ook unne sjieke zeg. Amai. (Ja sorry, dat is dus het resultaat van dagenlang non-stop turen naar De Pfaffs).
Probeerde hij me vanmorgen tijdens een reguliere gaatjescontrole, waarbij zoals gewoonlijk gaatjestechnisch niks aan de hand was, zomaar ineens een bezoekje aan de kaakchirurg aan te smeren. Omdat die niet goed doorkomende verstandskies hem toch wat zorgen baart. Wegens mogelijk plaatsgebrek en zo.


Dat 'en zo' bleek op onze naderende bruiloft te slaan, zo leerde ik. Want ik moest er toch niet een denken dat ik op de grote dag met een dikke wang rondliep als gevolg van een gebitsramp. Dat zou echt lullige foto's opleveren. Nee, dan kon ik het stuk eigenwijs toch echt beter nu eruit laten halen. Zoiets was een fluitje van een cent, spiegelde hij me voor. Wat verdovinkjes, een sneetje, wat getrek, nog wat hechtdraad erdoor en klaar was kees.

Ja hé, doe je zelf je stinkende best om niet als onmogelijke bridezilla versleten te worden, is het je tandarts wel die je loopt op te jutten. En ik zit intussen mooi met de gebakken peren. Want wat moet ik nou?

3 opmerkingen:

Madelief zei

Áls die kies eruit moet zou ik het ruim voor je trouwdag doen hoor! En, is ie al doorgekomen of ligt ie nog ergens in je kaak, zodat ze er naar op zoek moeten? Dat had ik nl bij 2 verstandskiezen met als gevolg dat ik 2 keer een week met een dikke bek rondliep, mijn mond niet open kon doen dus alleen maar vla kon eten en het geruk en getrek me bijna een dwarsleasie opleverde. Maar: ik was die kiezen toen wél kwijt! En ja, het kan ook meevallen, dus: weg met die kiezen!

Nicolette zei

En ik had dezelfde afwijking als zusdus hierboven, met dezelfde dikke bek erna.
Dus als die kies nu al onrustig is dan zou ik hem nu maar laten verwijderen. Als er nu nog niets aan het zakken is zou ik hem laten zitten, denk ik, misschien...
Eruit dus met die kies!

Irène's wereld zei

@De onfortuinlijke verstandkieszusjes: nee dáár krijgt een mens vertrouwen van en zin in... :-P
Sinds ik bij de tandarts ben geweest miert het weer als de tering. Daarvoor was er tijdenlang niks aan de hand. Ik overweeg om morgen (lees: vandaag) toch maar die verwijzing te halen. Maar eerst moet hij even zien wat het is waar ik nu last van heb. Wellicht heb ik dat laatste zetje net nodig.
God, twee weken vla op het menu. Ik kan niet wachten.
Ik weet ineens wel waar die mogelijke nekhernia bij jou door komt liefste Madelief! ;-)