zondag 15 november 2009

Hoe er niks kwam

Zondagavond na een a-pen-re-laxt weekend. Ondanks het onbestemde weer, de heisa rondom die ouwe met een schimmel tussen z'n benen en dat afschuwelijke gedrocht van een Domino Day.
Ik wou dat ik er een spitsvondig stukje over kon bakken.

Over wat we dan precies allemaal gedaan hebben dat om te gillen zo leuk was. Of fijn.
Een avondje bij mijn ouders gehangen met eten, drinken en slap ouwehoeren. Tot tweemaal toe knetterlang uitgeslapen. Lopen chagrijnen bij de plaatselijke supermarkt waar ze net niks hebben door het beperkte winkeloppervlak maar dan wel weer te dure sushi die ik niet mocht kopen vanwege de vraagprijs. Bij de Gamma de bestelde plafoniere opgehaald en die ook nog piekfijn opgehangen (moi). In een van de droevigste etablissementen in de stad een broodje gegeten omdat ik een hypo kreeg en we daardoor geen tijd hadden om een betere gelegenheid te zoeken. Kostbare winkeltijd verspeeld door het moeten praten met een tegen het lijf gelopen oude bekende van Sjoerd die een te fatserig jasje stond te passen waarvan ik een haast onbedwingbare neiging tot schreeuwen kreeg. Wijntjes weggetikt. Uitgevogeld hoe je mail van een Microsoftcomputer kunt omzetten naar je mac (het antwoord is bijna gevonden). Veelvuldig gelezen over de vastgoedfraude. Sinterklaasinkopen gedaan.

En natuurlijk genoten van Boer Zoekt Vrouw. Want nu weet ik eindelijk hoe Hanneke aan haar blijkbaar toch minder authentieke stemgeluid komt. En hoop ik keihard mee dat ze volgende week a) Riga weten te vinden en b) iets van romantische gevoelens bij elkaar aanwakkeren. Want dat die twee voor elkaar geschapen zijn ziet zelfs een blind paard. Player Jos - dikke X5 met glimmende velgen onder de kont, blits zonnebrilletje op de gebruinde kop, trendy blouse met dito iets te strak v-hals shirtje om de gespannen vijftigers buik - liet zien hoe je de vrouwtjes om je forse boeren gladiolenvinger moet winden. Niet met een op de kermis gewonnen knuffelbeer uit de schiettent in elk geval. Ach en dan die Wietse, die uit zijn boerenoverall springt van verliefheid maar waarvan ik nog steeds vrees dat hij de melkbusdeksel straks keihard op zijn neus krijgt. Omdat zijn meisje het na drie boerderijbarbecues met de vriendinnetjes toch niet spannend genoeg vindt in de melkput om vijf uur 's morgenes. Zag je trouwens hoe die ganse familie zat te spoajen aan tafel? Het vege lijf naar een kant weggezakt, vork in de rechterknuist en prakken maar! "Zal ik oe unne riek geve?" vroeg mijn vader vroeger als ik er zo bij hing aan de dis. Stille Wim en ratelende Indianenvrouw Astrid zie ik zomaar aan elkaar blijven plakken. 4Eva. Op de quad, op de motor, allebei een baard. Staphorst wakker schudden.

Maar er komt niks. Best jammer, want ik had best wel typzin.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

ik volg je blog trouw, liefst smorgens vroeg mét kopje koffie!
Het is gezellig wakker worden.
Je schrijft heerlijk!

groetjes van Itty
(moeder van zoon Bowe)

Elly zei

toch vind ik je recensie van boer zoekt vrouw erg vermakelijk...:-)
wij vroegen ons gisteravond met de dames uit dit huishouden af (resp. 13, 16 en 51 jaar oud) waarom we in godsnaam naar deze rotzooi keken....
maar nu is het duidelijk waarom: om jouw recensie leuk te kunnen vinden.
hahaha
waarom je geen hoofdletters van me krijgt? omdat ik met 1 hand mijn spray-apparaat
recht moet houden

dadag
elly

Anoniem zei

Ik kan mij helemaal vinden in jouw verhaal over boer zoekt vrouw!! Die stem inderdaad. M en ik keken elkaar aan: "ze heeft het echt niet van een vreemde"! hahahaha. Ongelooflijk. Ik ben benieuwd wie de eeuwige liefde heeft gevonden.

Kus!
Mariëlle

Lotte zei

Fijn dat je een BZV-samenvatting hebt gegeven. Nog even wat opvallende zaken van mijn kant:
- Peter wilde de moeder van Hanneke zoenen, maar besloot op het laatste moment toch om het niet te doen. Altijd leuk om te zien.
- Neeltje geeft aan dat ze over twee weken al best bij Wietse in wil trekken. Ik kan me herinneren dat ze vorige week nog zei dat ze nog niet echt vlinders in haar buik zou hebben...
- Dat zenuwachtige gelach van Wietse.... zeer vermoeiend...
- De meest verre reisjes zijn geboekt (Porto, Riga, enz). Bij de laatste envelop zei ik gekscherend dat het vast Antwerpen zou worden voor Hans en z'n op een op-de-kermis-gewonnen-afzichtelijke-teddybeer-lijkende vriendin. Ik had geen gelijk... Maar Brugge!!! Heel mooi en heel romantisch, maar als Jos en Dycke die net terugkomen uit Portugal (en dus al hebben laten zien dat ze samen op vakantie kunnen) naar Porto mogen, zou ik toch best teleurgesteld zijn. Ik zag een teleurstelling in de ogen van Audrey.
- Die tante van Audrey.... OMG! 'En als je wil, mag je me ook zo noemen...' En dan die handdoeken: 'Hopelijk komen ze snel bij elkaar in één kast te liggen.'
- Ik vind Jos en Dycke zo leuk! Die dochters zijn trouwens ook voor elkaar gemaakt!

Ik doe (het stemgeluid van) Hanneke altijd na, tot ongenoegen van de medekijker(s). Kreeg ik gisteren plots meerdere sms'jes tijdens het kijken dat deze moeder toch ook wel erg vermakelijk moet zijn voor mij. Absoluut! Hanneke praat altijd alsof ze tegen de wind in praat en dat al acht jaar gedaan heeft, waardoor ze ook nog hees klinkt.

Madelief zei

WHoeoeoehahaha! 'Allebei een baard!' Ik lig in een deuk. Echt. Maar ondertussen passen ze wel goed bij elkaar. Maar die moeder van Hanneke...niet te geloven die stem. Als dat zó erfelijk is, belooft het nog wat als die twee een kind krijgen! En Wietse: daar krijg ik nog steeds jeuk van. En dat zal ook wel niet over gaan, vrees ik.

Anoniem zei

Geweldige blog weer, ik zit te lachen achter de comp. Ook weer zo herkenbaar van dat broodje eten vanwege hypo en dan maar genoegen nemen met het eerste de beste.

Hier ook Boer zoekt vrouw "fan". Gisteren samen met schoonmoeder gekeken, is ook fan. (tja, wie niet eigenlijk?)
Ik las het laatste te snel en las "allebei een paard". Pas na reactie van Madelief zag ik het woord "baard". Nou ja, ik zie het allemaal voor me.
@Lotte, inderdaad die tante van Audrey, TE erg gewoon.

Groetjes Sandy uit Haarlem

Anoniem zei

De vastgoedfraude....nog bekende namen tegengekomen? Als je het boek De Vastgoedfraude hebt, raad ik bladzijde 300 en verder van harte aan....

Irène's wereld zei

@Itty: leuk dat je een berichtje hebt achter gelaten! En sorry dan voor al die keren dat ik je 's morgens liet (en ongetwijfeld laat) zitten, met je kopje koffie... ;-)

@Elly: BZV rotzooi?! Wat die Alberto Stegeman allemaal bij elkaar verzint, da's pas rotzooi! BZV is Hollandse romantiek pur sang. ;-)
Ah, zonder hoofdletters snap ik het ook wel. Ik vind het al knap dat je überhaupt reageert als je sprayt. Bij mij wordt dat zo helemaal niks. Allemaal Colistin over het toetsenbord en zo. Kramp in mijn kaken van het cupje vastbijten. Waardeloos.

@Lotte: Dank voor je fijne aanvullingen.
IEKS ja die handdoeken van tante Ria. Als ze humor had gehad had ze iets gezegd in de trant van 'hopelijkbij elkaar in één kasss komen te liggen'. Of zo.
En joh, waren Jos en Dycke samen naar Portugal geweest?! Dat had ik niet zo door, al waren me die jaloersmakende chocomelbenen van haar dan weer niet ontgaan. Stelletje spelbrekers, hoe ouder hoe gretiger.

@Madelief: Als Peter en Hanneke zich voortplanten (waarbij ik Niet.Wil.Nadenken. over hoe ze dat eventueel zouden doen gezien zijn dagelijkse werkzaamheden) komt daar volgens mij een soort robot uit voort. Twee van die schokkerig bewegende knokenzakken bevatten vast geen spoortje gracieus dna. Maar ik vind ze wel sympathiek hoor, op hun eigen boerse manier.

@Sandy: kl*te hypo's altijd hè...
Hahaha, paard, baard, wat maakt het uit. Astrid wil hem vanaf dag een al "lekkr knufflen". Als Wim maar in zijn leren jekkie met eronder een korte broek rondstiefelt.

@Anoniem: ja dat boek ja, met vrijwel geen enkele onbekende naam volgens mij. Niet ik maar mijn verloofde is er momenteel in bezig.

Nicolette zei

Geweldig jouw kijk op BZV. Ik zit gekluisterd op zondagavond, wil niets missen van het gestuntel en gehinnek. Ja die Jos en Dycke: die waren al op vakantie geweest, dat zag je vanuit de verte al. Leuk stel trouwens, hoop dat het zo blijft en Jos niet aan de sloer gaat...