maandag 16 november 2009

Onevenredig hard

Hè verdorie. Da's dan altijd zo jammer.

Heb je eerst al de hele dag als het huissloofje lopen wassen en drogen en daarna moeiteloos een bijzonder smakelijke maaltijd op tafel getoverd. Zo'n culinair smulgerecht waarvan je eigenlijk net iets te veel hebt gegeten, waardoor je jezelf al voor de frambozenvla acuut en amechtig uit je plethemd moet worstelen. Dat magische plethemd dat ervoor zorgt dat je jurkje net wat lekkerder aftekent op je weelderige rondingen, maar waarin je het liefst alleen maar zou hoeven staan. Omdat het zich, als je zit, in rap tempo tamelijk knellend omhoog rolt en waardoor je iedere keer als je gaat staan vrij oncharmant de hele boel weer moet optrekken, afrollen, instoppen en gladstrijken. Dat alles bij voorkeur niet in het kantoor, dat zoveel ramen telt dat het welhaast een vissenkom lijkt waarin je je bevindt, waar net een ganse ploeg wegwerkmannen voorbij loopt op weg naar de schaftkeet.
Dan mag je na zo'n dag als cadeautje aan jezelf uitgebreid marktonderzoek doen naar die ene tas die al zolang op je verlanglijstje staat. Met een lekker glaasje drinken en wat te knabbelen binnen handbereik (zonder plethemd ontstaat er ook ineens veel meer ruimte om te stouwen).

En dat je er dan om 22:30 uur achterkomt, met je plofbuik vol chips en cola en de vuile vaat nog immer lonkend - en meurend, want vis - op het aanrecht, dat je ook nog het bed moet opmaken. Dan is het leven onevenredig hard voor je.

4 opmerkingen:

Madelief zei

Plethemd. Die houden we er in! En ik ben overtuigt: ik hoef 'm niet.
En tja, da's echt de overtreffende trap van hard, als je je bed nog moet opmaken..

Miranda zei

haha, herkenbaar,van dat bed dan, plethemden doe ik niet aan...Alhoewel, strakjes misschien. He, als jij er nog 1over hebt,stuur mij dan eens zo'n plethemd voor strakjes :D

Lotte zei

Dingen moeten gewoon gaan zoals ze moeten gaan. Perfect dus. Het stomme is dat het dus heel vaak anders gaat dan het eigenlijk anders zou moeten gaan.
- De hele dag uitkijken naar een warm bad en dat er dan alleen koud water uit de kraan komt... Of dat het badschuim op is.
- Nadat je heerlijk een langverwachte bruine vriend in de wc hebt geworpen en het wc-papier op is...

Maar jouw verhaal is nog erger! Daar zou ik zo chagrijnig van worden. Misschien zou ik er zelfs wel voor kiezen om dan maar een nacht in een slaapzak te slapen.... Geen gedoe 's avonds. 's Ochtends en 's middags ook niet...

Yvonne zei

Ik heb ook zo'n plethemd! En herken het helemaal: persen, afzakken, moeilijk doen. Maar het scheelt wel vele belangrijke centimeters ;-)

Enne..tipje: je moet gewoon zorgen dat je als laatste naar bed gaat als je weet dat dat nog moeten worden opgemaakt. Dan heeft hij het al fijn gedaan :-)