dinsdag 10 november 2009

Vrijgezellendagnachtmerrie

Zoals een kip hoort bij een ei (hoort Schöndeln bij mij)*, hoort bij trouwen een vrijgezellenfeest. Het is een onvermijdelijk kwaad. En als je dan al Hyvessurfend ontdekt dat vriendin A. en vriendin B. plots behyvesvriend zijn geraakt, zonder een diepgaandere band te hebben dan het slechts beiden kennen van jou, weet je dat het tijd is.

Vrijgezellenfeesten. Ik weet nooit zo goed wat ik ermee aan moet.
Een middag en avond verkleed als Teletubbie/ Barbie/ Roodkapje/ hoertje met een bijeengeraapt groepje vriendinnen gezellig door een stad banjeren en instant leuk doen. En dat 'leuks' zijn dan allemaal dingen waar ik per definitie van moet braken. Eerst liters thee drinken en bonbons maken (ik houd niet van chocola), daarna al stupide opdrachten uitvoerdend (ik houd niet van opdrachten) naar de paaldanszaal lopen (ik houd niet van bewegen) en toe een kookworkshop (ik houd niet van koken). Na het koken, eten en drinken komt de man met de hamer en is meer dan de helft van het gelegenheidsgezelschap diep weggezonken in de after diner dip en blijven er uiteindelijk twee niet zwangere dames en een halve paardenkop over voor de kroegentocht. De rondtrekkende zuipschuit die met een beetje mazzel eindigt in het café waar je vroeger kind aan huis was maar sinds je met hem bent nog niet dood gevonden wilt worden. Maar waar je rond middernacht je aanstaande verkleed als Power Ranger laveloos op het biljart aantreft. Met allemaal damesslips over het rood aangelopen hoofd getrokken. Want dat had zijn joelende vriendengroep bedacht. Zijn morgen voormalige vrienden van wie hij eerder op de dag achtereenvolgens moest gaan karten, bowlen, paintballen, een stormbaan bedwingen en elk kwartier een blikje lauw bier ad-ten. Lachen jongen.

Het hele fenomeen is gewoon niet aan mij besteed, vrees ik. Niet aan ons, mag ik wel zeggen. En dus vrezen wij met grote vrezen.
Waar we liever de touwtjes in eigen handen hebben, houden wij nu ons hart vast. Al zoemt er heel ver in mijn achterhoofd ook wel dat stemmetje dat zegt dat dat kleine clubje lieve mensen niet voor niks onze vrinden zijn en dat we ze best kunnen vertrouwen. Toch, vrinden? Dat jullie echt wel weten dat ik niet gediend ben van achterlijke verkleedpartijen met netkousen, hotpants, pluchen dierenpakken en/ of vormeloze, mijn figuur geweld aandoende gecustomizde Snoopy bigshirts. Noch van vroeg opstaan en met het openbaar vervoer reizen. En van elke fysieke inspanning anders dan zitten, kletsen, lachen, eten en drinken.

* Laatste restje middelbare school indoctrine in de vorm van het schoollied. Door die overfanatieke muziekleraar kan ik nu alleen nog maar associërend denken aan kip en ei en mijn middelbare school. Jottum.

13 opmerkingen:

Linda zei

Hahahaha ... zij zijn gewaarschuwd.

(of je hebt nu het onheil over je afgeroepen ... dat kan ook).

Twitter effe als je in (de buurt van) Amsterdam bent. Kom ik effe kijken naar je roze konijnenpak :-).

Cash en Els zei

Tja, Linda heeft het denk ik bij het rechte end. Ik zou maar onderduiken als ik jou was!!!

Groetjes, Els

lielie zei

Het is nog sunt meske,
Ik heb 2 vrijgezellefeesten gehad, en ik had het voor geen goud willen missen hahaah inclusief varkenspak en hoerenpakje.
Hopelijk houden jullie vrienden zich na dit stukje rustig hihi!

liefs Annelie

Yvonne zei

Ik snap je helemaal! Maar ja, als het zo ver is...goooo with the flow ;-)

Lotte zei

Oh wat een drama! Ik ben al jarenlang anti-trouwen, maar de laatste tijd vind ik het eigenlijk steeds leuker... Als ik dan denk aan die het-zou-zo-gezellig-moeten-zijn-feestjes, haak ik al weer snel af met dagdromen over een eventueel trouwfestijn. Volgens mij denken de organisators teveel aan zichzelf en niet aan de aankomende bruid.
Toch heb ik de laatste jaren drie vrijgezellenfeestjes gehad en eigenlijk waren die altijd heel leuk en (vrij*kots*)gezellig. Zonder Teletubbie- of kippenpak!

Volgens mij is het ook een kwestie van de juiste mensen vertrouwen. En anders maar hopen dat het snel voorbij is. Makkelijk gezegd. Ik denk dat ik maar stiekem trouw.

Oja... afgelopen zomer organiseerde de buurman een ó zo gezellig vrijgezellenfeest voor een vriend. Bij onze buurman thuis. Ik was voorbereid, maar toen ik een vijftigjarie stripster voor ons huis zag staan, was ik toch ff in shock. Dat het nog bestaat! Bah!

Yvonne zei

Kijk, een stripper...dát vind ik dan wél weer leuk!

Irène's wereld zei

@Linda: als alles wat ik hier beschreven heb ook echt gebeurt maak ik het stante pede uit met de vrinden.

@Cash en Els: jij hebt er ook al lekker vertrouwen in...

@Lielie: twee vrijgezellenfeesten, allebei voor jou, met maar één trouwerij? Jij maakt het helemaal Mooi van Manen! :-)

@Yvonne: hm, we zullen zien.

@Lotte: mijn visie op vrijgezellenfeesten is niet voor niks ontstaan. Heb er inmiddels een heel aantal achter de rug en zou van ieder evenement wel iets anders hebben gedaan, als het mijn feest was. Maar alle feestjes hadden ook zeker leuke componenten. Ik houd mijn vingers dus maar gekruist.
OMG, een stripper?! Doen mensen dat nog? Die had ik niet eens in het rijtje opgenomen omdat ik ervan uitging dat dat echt allang passé is. Net als een bezoek aan de bananenbar.

@Yvonne: dat meen je niet?! Weet je zeker dat jij en R. niet gaan trouwen? Anders had ik met liefde meester H. voor je gebeld. Kon hij zich eens lekker anatomisch biologisch uitleven en kreeg jij alsnog de in groep acht ontbeerde les seksuele voorlichting. IEUW!

Nicolette zei

Het zou leuk zijn als je vrienden jou gaan vermaken ipv andersom.
Het ziet er idd altijd heel stom uit als er in het dorp iemand weer als kip verkleed eieren loopt uit te delen met daarachter een stel laveloze 'vrienden'...

Anoniem zei

Ik snap 'm!!

X
M

Yvonne zei

Haha nee trouwen niet, maar vind strippers wel wat hebben. Dat is er tenminste nog wat te lachen op zon vrijgezellenfeest :-) En wil je meester H er ALSJEBLIEFT buiten laten ja!?

Irène's wereld zei

@Nicolette: precies, jij snapt het!

@M: mijn lieve M., op wie ik alle hoop gevestigd heb... :-)

@Yvonne: hebben jouw 'girls' dan geen stripper voor je 30ste verjaardag georganiseerd? Ik wil best eens rondbellen voor begin maart hoor. En gelukkig voor jou beschik ik niet over het nummer van onze vlindervriend.

Yvonne zei

Nee, helaas geen stripper voor mij op mn 30e verjaardag...Heb ook geen feest gegeven, dat zal het wel zijn ;-)

Wondelgijn zei

O, o.... allerlei herinneringen buitelen bij me op.... mijn eigen vrijgezellenfeest, dat van mijn vriendinnen... *kreun* , maar zoooooo onzettend leuk ook!!!