dinsdag 3 november 2009

(W)internetslaap

Het is altijd weer ontluisterend. Merken dat je god weet hoelang onder een zware steen hebt gelegen en er dan achter komen dat de wereld om je heen met zeven mijls laarzen aan de voeten voor je uit is gesneld.

Of hoe ik Skype ontdekte.
Met het schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat ik tot afgelopen zondag nog nóóit had geskypet. Tuurlijk, vroeger deed ik ook wel aan msn, soms zelfs met de camera aan. Maar na het zoveelste loze gesprekje met een toegevoegde vreemdeling - 'heeeeeeej' 'hallo, wie ben jij?' 'geilehenk84' 'ik ken jou niet' 'boeid tog nie, heb je kleeruh aan' - waarvan je je huiverend afvroeg hoe hij in hemelsnaam bij jou was uitgekomen, was de lol daar ook snel vanaf.

Het waren nota bene mijn eigen 56-jarige ouders die het me voor moesten doen. Dat is toch de wereld op z'n kop?! En zo vond ik mezelf beduusd terug in de huiskamer van mijn moeder. Gedrieën zaten we op een kluitje op de bank geplakt met aan de andere kant van het laptopscherm het lichtelijk geslonken hoofd inclusief lillend kalkoenennekje van mijn vader. Leuk zeg ik je! Bijna jammer dat hij morgen met verlof komt.

Maar nu ben ik dus verslaafd. Ja het kan snel gaan. Nadat ik mijn eerste schreden op het Skypepad heb gezet, is er geen houden meer aan. En dus ben ik wanhopig op zoek naar contacten. Vriendin M. uit het verre W. heb ik verrassend snel een account aangepraat en precies zoals verwacht vond ik A. uit O. tussen de mogelijke contactpersonen. Hopelijk lukt het E. uit O. (een andere dan A.) ook om voor maandag de boel geïnstalleerd te hebben, opdat onze geplande theedate - zij het in aangepaste vorm - toch enigszins doorgang kan vinden. Want ik zit voorlopig in quarantaine. Tot ik de eerste prik tegen H1N1 binnen heb, ga ik alles en iedereen zoveel mogelijk uit de weg.

Je kan zeggen wat je wil maar de angst voor de Mexicaanse griep levert toch ook voordelen op. Geld bijvoorbeeld. Want ik verkocht binnen een dag tegen aankoopprijs de concertkaartjes voor Green Day op marktplaats en het theater nam zonder problemen onze toegangsbewijzen voor Boudewijn de Groot terug. Daarnaast wakkert het zoeken naar contactalternatieven je creativiteit aan en ontdek je per toeval nog eens een nieuwe hobby. En smetvrees, dat houd je er ook gegarandeerd aan over.

4 opmerkingen:

Cisca zei

Wel potverdorie. Nu kunnen we dus elke avond voor het slapen gaan, skypen...

Cash en Els zei

Skype ken ik niet!!
Afzeggen van concerten ken ik ook!
Bezoekjes echt selecteren doe ik!
Geld besparen ook, hihihi, halen we wel weer in!!
Smetvrees heb ik bijna!

Pfff wat een gedoe,

Veel plezier met Skype en met de thuiskomst van paps!!

Els

Nicolette zei

2 van de 3 mannen skypen hier ook. Ik niet: gewoon echt geen tijd voor. Ik moet al erg moeite doen om alle logjes te blijven lezen en dat vind ik heerlijk om te doen. Vandaar geen 'blont' op de skype.

Lotte zei

Ook ik heb nog geen skype-ervaring.... Schaam me ervoor. Weet niet eens hoe het werkt.

Smetvrees krijg ik overal van... haha! Bij elke kuchende leerling (zit in het onderwijs) vermoed ik dat ik ook besmet ben met hét virus!