woensdag 2 december 2009

Rover in de bocht

Komen we om zeven uur thuis van een bliksembezoek aan de supermarkt, hongerig en verkleumd, doen we al zeulend met flessen cola light en een krat vol etenswaar de deur open... Worden we opgeschrikt door een nogal onaangename verrassing.

Een zee aan versnipperde stukjes aluminiumfolie. Een professioneel open gewrikt netje. Een slordig afgescheurd etiket. En één in tact gelaten chocolade munt. Van 50 cent. Typisch. Allemaal onder en rondom de eettafel. En een sullige hond die ons met van schuld doordrongen ogen staat aan te kijken. Met een maag vol chocolade. 80 Gram om precies te zijn, lezen we op het beduimelde etiket. Ik maai vloekend Rover zijn mand in en Sjoerd vliegt naar het kantoor om dr. Google te raadplegen. Dat chocolade slecht is voor honden weten we. Maar in welke mate? Voor 7,5 kilo hond is 80 gram chocolade best veel, vindt dr. Google. Dat kan zelfs dodelijk zijn. En dus bel ik maar naar de dierenarts. Want een dode hond geeft nog meer rommel dan de bende die hij er tot nu toe van heeft gemaakt.

De dierenarts die avonddienst heeft adviseert ons om het scharminkel een theelepel zout in zijn keel te gieten. Als het goed is wordt hij daar lekker misselijk van, gaat hij braken en komt heel die giftige chocoladederrie er dan in een keer uit. Dat smakelijke vomeerfeest zou met een minuut of vijf beklonken moeten zijn. Maar als de truc met het zout niet lukt, moeten we naar de kliniek komen en krijgt hij een spuitje.
Zuchtend doe ik mijn zwarte jurkje uit en neem onze witte haarbal op schoot. Terwijl ik 's honds bekje open sper kiepert Sjoerd bruusk het zout bij hem naar binnen. Verwachtingsvol zet ik Rover daarna op de grond en moedig hem aan. "Toe maar jong, ga maar kotsen!" Maar alles wat hij doet is me onnozel aankijken en voorzichtig met zijn staartje wapperen. De klok tikt intussen de minuten weg, zonder enige kokhalsbewegingen van Rover-van-het-chocoladedievengilde. Sinds Sjoerd zijn chipsvingers door Rover af laat likken is hij vast imuun geworden voor een beetje zout. Om over die herhaaldelijke pedicurebehandelingen aan mijn zweetkakkies die ik 's zomers krijg nog maar te zwijgen. We hebben hem gewoon zelf verpest.
Na 10 minuten hang ik opnieuw aan de lijn met de arts. Die adviseert om het zekere voor het onzekere te nemen en ondanks het avondtarief van 65 euro even naar de kliniek te komen. Alles voor de zoon hè? En dus trek ik zuchtend mijn zwarte jurkje weer aan en mopper naar Rover dat dit dus allemaal van zijn zakgeld afgaat. *so what voor de schizofrene bende hier thuis* Sjoerd heeft intussen Rover's riem tevoorschijn gehaald en zoals altijd springt het malle beest enkele keren van blijdschap in de lucht. En dan begint hij ineens. Al lucht happend en boeren latend werkt hij keurig de voor mijn vader bedoelde Sinterklaasversnapering naar buiten. Twee flinke plassen bruine smurrie liggen als spiegeleieren op de tegels in de gang. Opgelucht bel ik intussen voor de derde keer met de hotline van de dierenkliniek en doe verslag van het zojuist gebeurde. "Nou, dan draai ik me maar weer om!" besluit de arts monter.

Pap, ik haal morgen wel een nieuw zakje chocolademunten bij de Hema voor je hoor. Met de hartelijke groeten van Rover. En van zijn zakgeld betaald natuurlijk.

6 opmerkingen:

Mars zei

Wat een hoop avontuur in de korte tijd dat ik jou niet spreek,haha!! Dure Belgische Kaas, Chocolademunten..hij heeft het wel op geld voorzien he? Dedadent hondje..;)

Nicolette zei

Die hond van ons -God hebbe zijn ziel- die vrat ook kilo's chocola als ie de kans kreeg. Niet dood te krijgen overigens hoor, mén; hij vrat meer chocola in deze tijd dan mij! Ik denk dus dat het giftige-gehalte wel meevalt met de chocola van tegenwoordig. (de hond van zusdus die leeft op chocola; ook niet dood te krijgen...)

Cash en Els zei

Ja de zout truc kennen, werkt als een tierelier. Het aantal gram wat een hond eet zegt op zich niet zoveel. Het gaat om de pure cacao, dus hoe puurder hoe slechter.
Gelukkig op de tegels gekotst!!
Enne Cash wil weten hoeveel zakgeld Rover dan wel krijgt.

Astrid zei

Moet er toch om lachen en ook om hoe leuk je het kan opschrijven. Gelukkig is alles weer goed gekomen.

Groeten van Astrid

Veronica zei

Tja..........Rover weet wat lekker is.
Valt nog mee 65 euri voor een kots.
Ik was gisteren weer 155 euri lichter omdat Pluisje een drolletje weer eens niet kwijt kan.
Omdat hij zo leuk onder narcose was ook maar zijn gebit laten reinigen.
Vandaar dat het iets duurder was want normaliter kosten de drollen van pluis riond de 100 euri.
Zoals je zegt alles voor ons kind.
Fijne feestdagen.
Groetjes,
Maxima, Misty, Whoopi, Brad, Pluis en Veronica

Linda zei

Een theelepel ? Tegen mij riepen ze een eetlepel.

IK heb er bij Peavey eens 2 ingekieperd omdat ie ... eh, ik geloof een brok frituurvet had opgegeten. Of was het nou die strip anticonceptiepillen. Of dat stuk zeep.
Nah ja, anyway. Hij likte z'n baard en dat was het dan.
Na 2 (wel kleine) lepels durfde ik er niet nog 1 in te gooien, dat leek me dan weer schadelijker dan hetgeen hij had gegeten.
Dood door hoge bloeddruk.
Dus in mijn geval was het wel richting dierenarts... lekkere schatjes die honden.