vrijdag 22 januari 2010

Huwelijkse voorbereidingen #4

Trouwupdateje dan maar? Vooruit!

Vorige week, of de week ervoor zelfs, vond ik mezelf 's avonds laat weer eens in ons kantoor terug. Een unicum de laatste tijd, aangezien ik tegenwoordig mijn iMac lijk te hebben ingewisseld voor de tv. Of beter, de dvdbox van Friends. Alweer bijna vintage maar daarom niet minder leuk. Maar goed, die bewuste avond had ik nogal last van voorbereidingsjeuk. Ik was al uren druk geweest met allerhande wordbestanden met daarop zeer belangrijke info over dagindelingen, gastenlijsten en actiepunten. Een mens kan maar druk zijn met iets. Om mezelf na zoveel gedane arbeid wat ontspanning te gunnen, klikte ik door naar de site van het merk van mijn trouwjurk. Ik scrolde door de foto's en bekeek het filmpje van een modeshow. En toen kwam het over me. Het licht der wijsheid. Of zo. Op slag wist ik dat ik zo snel mogelijk contact moest zoeken met de winkel waar mijn jurk hangt. Maar het was zondagavond, bijna nacht. Een vrij onmogelijk moment om op te bellen en enkele urgente wijzigingen door te geven. Niet aan de jurk zelf, oh nee, die is helemaal perfect zoals ik hem hebben wil. Het was me te doen om de details. Voor een mierenn**ker als ik minstens zo belangrijk als de grote lijnen. Wat zeg ik, belangrijker!
En zo zag ik mezelf zitten toen ik neerkeek op mezelf. Onrustig op mijn bureaustoel wiebelend, met het zweet parelend op mijn voorhoofd. Beslist niet mugshotwaardig. Slapen bleek die hele nacht amper te lukken, zo hield het me bezig. Ik zei toch al, een mens kan maar druk zijn met iets.
De volgende ochtend was ik er als de kippen bij om op te telefoneren en eindelijk mijn wensen door te spreken met mijn persoonlijke pasdame. Met een vleempje van vragende angst in mijn stem. Omdat ik met grote vrezen vreesde dat ik te laat, te laat, te laat! was en daardoor De Mooiste Dag Van Mijn Leven in te veel kant moest doorbrengen. Om maar eens een klein tipje van de sluier op te lichten. Twintig februari mag ik weer gaan passen. Ieieieieie.

Voorts de ringen. Die zijn achtereenvolgens uitgezocht, besteld, betaald en opgehaald. En MOOI! Gossie. Ik kan mijn ogen er amper van afhouden. Mijn linker ringvinger eigenlijk ook niet, maar ik zal de kracht ergens vandaan moeten halen om braaf te wachten tot 14 mei alvorens ik er in het openbaar gezien mee mag worden. Want dat hoort zo hè? :-S Gelukkig kennen mijn dagen voldoende momenten om stiekem te oefenen met om doen. En wennen. Aan het gewicht en geschitter.

Ook maakte ik een zogenaamde widget aan. Dat is een ontzettend kazige teller die precies (tot en met de wegtikkende secondes aan toe!) aangeeft hoelang het nog duurt tot we gaan trouwen. In ons geval is dat vandaag over 111 dagen. Je ziet ze vaker op Hyves staan. En doorgaans krijg ik er acuut zuurbranden van. Maar toch was ik benieuwd hoe dat er bij ons uit zou zien, in het kader van verplicht genieten van de voorpret en meer van dat soort klets. En dus ging ik overstag. Het lelijke ding komt beslist niet op mijn Hyvespagina te staan hoor, noch hier. Ik hou hem gewoon lekker voor mezelf. En lijd in stilte.

Tot slot ben ik momenteel druk met een project voor Rover. Want hij moet er die dag natuurlijk ook een beetje feestelijk bijlopen. Het internet puilt uit van de heuse hondensmokings en meer van dat soort wanstaltigs maar dat doen we onze kleine rapper niet aan. Hij krijgt iets veel toffers...

10 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi ,leuk om te lezen over je trouwen.
Ben eigenlijk super benieuwd naar je jurk.
Mijn jurk die ik heb uitgekozen moest de rok wat korter ,tja dat heb je met 1.60 he.
wel leuk dat we het zelfde merk jurk hebben.
Ik denk niet dat we dezelfde jurk hebben uitgekozen maar je zou toch niet meer bijkomen toch.
Ik hoop dat alles ok is met je gezondheid.
Ik heb net 2 wkn een infuus (lees diepe lange lijn infuus) thuis erop zitten.
Het gaat nu weer goed en kan ik weer gaan skien.
liefs en groetjes manon de jong

Nicolette zei

Spannend hoor. Hoe ziet de jurk eruit, hoe ziet je man eruit maar bovenal: wat trek je Rover aan? Niet teveel kant graag...
Helaas zit ik met mn zussen half mij in Turkye maar zal ik wel aan je denken als ik me nog eens wentel in de zon.

Anoniem zei

Hoi Aanstaande bruid,
Waar een mens zich allemaal druk om kan maken op een zondagavond. Heet zoiets als plankenkoorts denk ik. We willen wel foto`s zien na afloop, want we zijn wel heel erg nieuwsgierig.

Groetjes ERna

Madelief zei

Oh meid, het komt met rasse schreden dichterbij hoor! Ik ben blij dat je dat roze vestje bij nader inzien toch niet over je jurk aantrekt, dus ik ben er (nu al) zeer content mee. En omdat ik 14 mei dus in Kusadassi zit/lig, graag alvast de belofte dat je veel foto's gaat plaatsen hier!

Linda zei

Ah nee toch ... toch niet iets dat ook maar op kleding lijkt toch voor die arme Rover ???

En als wel, dan foto´s foto´s foto´s !!

Toaske zei

Ah, je gaat je hond toch geen kleren aantrekken. Toch? Toch! ;-)

Wondelgijn zei

Traditioneel wit? Gedurfd rood? Of misschien stijlvol ivoor? Ik ben reuze benieuwd!! De tijd gaat zoveel sneller dan je weer denkt, dus voor je het weet is het half mei en ben je ineens 'Mevrouw'.... ;-) Hahahaha

Louise zei

Spannend. En ik zou er bijna van willen trouwen. Want wat kan er nou op tegen bij nacht en ontij druk zijn met Iets?

Ik ben ontzettend benieuwd naar jurk en Rovers outfit dus bij gebrek aan uitnodiging (je zou natuurlijk een leuke, desnoods slechts virtuele- tafelschikking kunnen maken voor ons bloggers) hunker ik smachtend (etc) naar de foto's.

14 mei pas... poei. *gaat een teller maken*

Liefs!

zij die het weet maar haar lippen dichtplakte zei

ik ben toch ook zó benieuwd.....!hihi

Yvonne zei

Jaaaa daar is ze weer! En leuk om te lezen die trouwperikelen! Als je maar niet in een gat valt na 14 mei...of na de honeymoon. Waar gaan jullie trouwens heen? Of is die niet meteen na de bruiloft?