woensdag 24 februari 2010

De juiste toon

Het valt nog niet mee om uit meer dan 700 cd's net die paar briljante liedjes te selecteren die precies verwoorden wat wij voor elkaar voelen.
Al weken - wat zeg ik? maanden! - bezig ik mij met lijstjes maken. Om ze vervolgens weer door te strepen. En om daar met hetzelfde gemak weer nieuwe lijstjes onder te zetten. Met deels dezelfde liedjes.
Het is alleen zo verdomd moeilijk kiezen als je zo ontzettend veel mooi vindt. Maar het moet natuurlijk ook weer geen concert worden, zo'n huwelijksceremonie.

Daarnaast is ons beider muzieksmaak nogal gevarieerd. Van klassiek tot death metal en bijna alles daar tussenin, zeg maar. Dus hoe we daar ooit een top 10 uit krijgen gedestilleerd - je moet toch ergens beginnen - is mij een raadsel.

Twee liedjes staan sowieso vast. Van het ene hebben we zelfs een deel van het refrein op onze trouwkaart laten drukken (op een bescheiden, beslist niet kazige manier. Want eigenlijk vind ik rijmpjes op wat-voor-kaarten-dan-ook afschuwelijk. Maar in dit geval kan het, omdat het geen rijmpje is. Ha!) De regels verwoorden precies hoe wij zijn en in het leven willen staan.

Maar voor de rest...?

Deze zou mee kunnen dingen. Al is hij misschien wat te hard, in de serre van het kasteel. In het gezelschap van de drie oma's die angstvallig naar hun tasjes grijpen zodra de eerste snaren worden aangegierd.


Deze vind ik erg mooi maar heeft ook een wat droeverige bijsmaak. En we willen zo'n heuglijk moment natuurlijk niet laten verworden tot een doodgeslagen biertje worden, dunkt me.

Dan hebben we nog de sectie hiphop. Je doet Sjoerd geen groter plezier met rappers als Snoop Dogg, Jay-Z, Xzibit, Dr. Dré en Ice Cube (ik hoor Lisa nog lachen toen ze tot deze ontluisterende ontdekking kwam). En die diepe beat is ook geweldig, zeker in de auto met het geluid vol open. Maar toch. Je wilt je trouwdag niet associëren met 50 Cent's Candy Shop. Ik niet in elk geval.


Oh en dit. Dit vind ik echt helemaal geweldig! :-)
Natuurlijk het liedje, maar in dit specifieke geval met name de videoclip.

10 opmerkingen:

Jasmino zei

Ik weet niet of je deze al kent:
http://www.youtube.com/watch?v=4-94JhLEiN0

Maar met zo'n entree (je hebt natuurlijk wel een hele zwik bruidsmeisjes en jonkers nodig) begin je je dag met veel plezier volgens mij. Ik word altijd helemaal vrolijk als ik dit filmpje zie.

En succes met de keuze! Ik vond het destijds ook zo'n moeilijke keuze.......

Jannie zei

Ooh maak ASJEBLIEFT zo'n filmpje! Dat is echt helemaal geweldig!

Irène's wereld zei

@Jasmino: deze had ik idd al eens gezien. Grappig! Wij zijn alleen niet zo van die dansers. Maar hé, een deel van de mensen in dat filmpje eigenlijk ook niet. :-)
Ik zie Sjoerd al koprollend (over het trappetje!) aankomen... Oh nee, dat kan niet, want dan sta ik nog ergens achter de coulissen in mijn petticoat te plassen van het lachen.

@Jannie: aan mij zal het niet liggen!

Toaske zei

Hier denken we ook al over de muziek! ;-)

Wondelgijn zei

Oooo.... maken jullie ook zo'n filmpje??? Please???? Ik vind dit soort filmpjes altijd zo ontzettend leuk!!!

baasbraal zei

OT: ik heb een logje gamaakt naar aanleiding van jouw logje over die vader die zijn dochter afzeek om niets. Misschien vind je het leuk om te lezen...

Lotte zei

Ik zag je getwitter over Grey's Anatomy. Eerste seizoen vond ik ook erg tegenvallen. Erg plastisch allemaal en nog niet echt een verhaal. Na seizoen twee ben ik wel echt HOOKED! Dus: doorgaan! Het is de moeite waard, ik zit nu elke maandagavond trouw te kijken...

Wanneer gaat er getrouwd worden? Ik ben blij dat je niet zo'n afteldingetje op je blog hebt, want dat vind ik doorgaans ook verschrikkelijk, maar een nadeel is dat ik nu niet weet wanneer het gaat gebeuren. Ik zag laatst iemand die had ook zo'n soort aftelding op haar blog, maar dan voor haar CYCLUS! Is toch niet te geloven!?

Miranda zei

Ja Irene, hoe lang nog? Ben even niet langs geweest, druk enzo, maar lees nu dat je volop bezig bent met de voorbereidingen. Heb je eigenlijk mijn karat ooit nog ontvangen?

Groetjes,
miranda

Miranda zei

Ja Irene, hoe lang nog? Ben even niet langs geweest, druk enzo, maar lees nu dat je volop bezig bent met de voorbereidingen. Heb je eigenlijk mijn karat ooit nog ontvangen?

Groetjes,
miranda

Anoniem zei

Mag ik nog een duitje in het muziekzakje doen?

Loving you van Minnie Riperton.
Heel zoet maar absoluut lading-dekkend, gegarandeerd kippenvel.

Oh en nog een:
Dolly Parton - You Are Ook té zoet maar zo waar.

Liefs, Marije