dinsdag 4 mei 2010

Nog tien dagen en dan is het zover. Onze trouwdag.

Zo tien dagen voor D-Day leek me wel weer eens een geschikt moment voor het plaatsen van een update alhier.

Nog tien dagen en dan is het zover. Onze trouwdag.
Althans, de dag waarop we onze liefde vieren. Met alles erop en eraan en een heuse showceremonie, zoals Sjoerd het inmiddels noemt. Want stiekem zijn we al lang en breed getrouwd. Jahaa!
Al in 2006 werden wij geregistreerd partners. Voor de wet is dat nagenoeg hetzelfde als trouwen. Zelfde rechten, zelfde plichten, alleen heet het beestje anders. De omzetting van een geregistreerd partnerschap naar een huwelijk is niet meer dan een administratieve handeling. Akte ondertekenen op het stadhuis en hopsa. Getrouwd. Niks geen ondertrouw, ja-woord en getuigen. Dat hebben we allemaal in 2006 beleefd.
Daarom bevonden we ons woensdag 28 april jl. al voor dag en dauw - 9:00 uur 's morgens is voor mij bij het krieken van de dag - in onze nette jasjes op het stadhuis. Om te trouwen, op het gratis moment. Met in mijn tas het doosje met onze trouwringen. Want ik vond dat we die op zo'n dag best al mochten dragen. Om te oefenen voor 14 mei.

En ondanks dat alle voorbereidingen nu wel zo'n beetje getroffen zijn en ik behoorlijk rustig ben onder de geldende omstandigheden, loopt niet alles van een leien dakje.
Zo is daar mijn vader. Of beter, zo is daar mijn vader (nog) niet. Die zit, as I type, vast op het vliegveld in verweggistan. Zelf verwoordde hij het zo:

Van: mijn vader
Onderwerp: de belgische luchtmacht
Aan: mijn moeder
Wat een onderwerp zul je denken. En terecht. Vraag: Waarom nam de belgische luchtmacht geen deel aan de 2de wereldoorlog? Antwoord: De piloot was ziek. Vraag: Waarom sta ik midden in de nacht op om te horen dat ik de 4de mei zeker niet in Nederland zal zijn? Antwoord: De nederlandse Hercules is (weer) kapot. Dus terug naar m'n "hotel" op *** en afwachten maar. Zeer vermoedelijk zal er ook niet op de 5de mei gevlogen worden, want op bevrijdingsdag wordt in Nederland niet gewerkt (door d.efensie). De 6de dan????? En hoe zit het met mijn bevrijdingsdag?? Genoeg geklaagd. Het positieve is dat ik op *** vast zit. De vlucht die vannacht wel is vertrokken zal vermoedelijk op *** vast blijven zitten tot wij er zijn. Dan toch maar liever hier. Eigen bed en iets om handen. Op *** is helemaal niets, maar dan ook niets te beleven en de temperaturen (en ook de luchtvochtigheid) zijn daar nog enkele graadjes erger dan hier. Ik ga mijn bed weer opmaken, genieten van een blikje cola light en een gat in de dag slapen. Morgenmiddag laat weet ik meer. Wordt vervolgd. Tot ???? Mijn vader.


Dat is mijn vader ten voeten uit, heerlijke man. :-)
Het zijn de genoemde (tropische) temperaturen in relatie tot het een maand geleden aangeschafte en perfect passende trouwpak waar mijn moeder nogal peentjes van gaat zweten. We poulen hier thuis inmiddels voor elk verlof hoeveel mijn vader bij thuiskomst zal wegen. Er komt elke keer een stukje minder papa terug. Het misstaat hem geenszins hoor, maar zo langzamerhand gaat het toch wat praktische problemen opleveren. Met zwabberbroeken en floddertruien. "We hebben een week de tijd om hem weer op gewicht te krijgen en anders ga ik met hem naar de jongensafdeling van de C&A", aldus mijn ietwat nerveuze moeder bij de aanblik van het deftige pak en de gedachte aan haar gehalveerde man.

Nog tien dagen en dan is het zover. Onze trouwdag.
Als gezegd vind ik mezelf een tamelijk relaxte bijna-bruid. Ik schiet niet uit mijn panty over naamkaartjes voor de tafelschikking, we hebben geen RSVP-datum op de uitnodiging gezet dus wie er komen en wie niet is een redelijke verrassing. Zelfs het gebruikelijke gemiemel van mijn oma laat me grotendeels koud. Het enige waar ik schietgebedjes over prevel en mijn vingers voor gekruist houd is mijn gezondheid. Niet Ziek Worden luidt het devies. En juist dat zit niet helemaal mee. Want sedert het weekend ben ik verkouden. Alweer. Voor de vierde keer sinds november. Met een niezende loopneus en nare kriebelhoest. Het is jaren geleden dat ik zo vaak verkouden was. Dus waar dit nou ineens vandaan komt? Ik baal er stevig van omdat alle vorige drie verkoudheden uitmondden in infecties met a.ntibioticumkuren. Inclusief s.laappillen. En algehele niet-lekker-in-mijn-vel-zittenlarij. Dus ja. Wat te doen? De E.chinaforcedruppels zijn per jerrycan ingeslagen, ik kauw me door een berg appelsienen heen en hoop er intussen het beste van...

Nog tien dagen en dan is het zover. Onze trouwdag.
Ik heb er zo'n zin in!!!

15 opmerkingen:

Yvonne zei

Fijn dat je ons even een update geeft over je gemoedstoestand! Ben zo benieuwd hoe je er uit ziet de 14e! Ongetwijfeld stralend en mooi.

En die verkoudheid is weg dan, of in iig niet erger geworden, echt waar!

En dat je vader wat later is, maakt het wel een beetje spannend vind ik. Maar die zorgt hoe dan ook dat ie hier is om zijn dichter weg te geven ;-)

Moet erg lachen om de opmerkingen van je moeder. Een C&A pak op de jongensafdeling, ik zie het helemaal voor me: je vader in een weliswaar perfect zittend pak maat 186 maar...met hoog water :-)

Geniet nog even van je vrijgezelle dagen (eigenlijk al sinds 2006 dus niet meer, maar toch).

Tot 14 mei meissie!

Yvonne zei

om zijn dOchter weg te geven, maar dat had je al door natuurlijk...

Madelief zei

Ik hoop dat je vader op tijd terug is natuurlijk en dat ie voor jullie trouwdag ook z'n jetlag af is, anders ligt ie op het belangrijkste moment te slapen en dat kan natuurlijk niet!
Nog maar een week zeg...nou ja, iets meer dan een week!

Nicolette zei

Bijna! Spannend hoor. Ik hoop dat je paps er optijd voor terug is en dat je je beter zal voelen dan ooit tevoren op 14 mei.
O ja, mooi weer zou ook niet gek zijn...

Esther zei

spannend zeg...heel veel plezier op jullie trouwdag. Dat je niet ziek bent, lekker weertje is en het een geweldige dag gaat worden.
Ik lees het vast wel weer...

groetjes,
Esther

Vita zei

Ik. Wil. De. Jurk. Zien.

DE jurk.

En bij een wintertype staat zo'n rood niesneusje juist uitermate charmant. No worries babe, mijn glazen bol laat zomers weer, gelukkige ouders van de bruid én veel gaten zien.

Als je nou je vader laat delen in het geheim dat cola light geen calorieen bevat, past hij ook nog in zijn pak straks.

Louise zei

Spannend!! Na een geslaagde vrijgezellenfeestje-zonder-maja-de-bijenpak moet De Dag natuurlijk helemaal schitterend worden. Met veel foto's. Want ook hier veel behoefte aan De Jurk.

Ik hoop dat het blijft bij (in het uiterste geval) een rood neusje. Dat moet. En voor je vader wens ik snel een goede vlucht en veel sachertorte, tiramisu bij aankomst zodat die strak in het pak zijn dochter kan overhandigen aan Sjoerd.

Tamara M. zei

Oei Spannend!! Hopelijk ben je op tijd weer beter!! HEeeel veel plezier op je bruiloft!!

xxx Tamara

Miranda zei

Iee, het is bijna zo ver!
Volgens mij had ik helemaal niet meer gereageerd op je kaart, maar hij is leuk!! Mooi en simpel, hou ik wel van.
Heel erg veel plezier, het is zo leuk, nog leuker dan je je nu voorstelt.

Liefs, Miranda

Wondelgijn zei

Heerlijke vader heb jij, volgens mij!! Enne... spannend allemaal, zeg!! Aftellen!

Anoniem zei

lieve irene
ik wil jou en sjoerd de allemooiste bruiloft wensen van de hele wereld met heel mooi weer en mooie super romantische huwelijks plechtigheid.

Ik ben ook heel benieuwd hoe je eruit gaat zien en mijn vraag is ook ga je een paar foto's met verslag op je weblog zetten?

Sterkte met de zenuwen de laatste paar dagen voor de 14 de
lieve groetjes mede cfer, manon de jong en ramon

Elke zei

Vandaag de grote dag!! Van harte gefeliciteerd allebei!! Het wordt ongetwijfeld een schitterende dag dus geniet met volle teugen!!

Liefs
Elke

Toaske zei

Dus gewoon al eerder getrouwd!!! Nou ja zeg. Ik vandaag al vier weken en het voelt zo goed. Je zegt het zoals het is: de liefde vieren.

Ik hoop dat deze dag jullie alles geeft wat jullie er van wensen en dat jullie nog jaren terug kunnen kijken of een fantastische dag. Van harte gefeliciteerd!!!

Claudia Huijzen zei

Heyyyy, hoop dat jullie een super mooie dag hebben gehad! Maar daar twijfel ik niet aan, gezien alle goede voorbereidingen. Ben benieuwd hoe mooi jullie eruit zien in jurk en Sjoerd in z'n pak. En Rover ook. Nu lekker bijkomen, geniet ervan!
Groetjes Claudia

Wondelgijn zei

En nu dus: Proficiat, proficiat, proficiat!! Hoe was dé grote dag??