woensdag 11 augustus 2010

Project 'pimp de slaapkamer'

We wonen inmiddels een jaar in ons heerlijke huis en lopen met tussenpozen nog steeds enthousiast te klussen. Want er is altijd wel een plankje, lampje, schilderijrail of zeeppompje dat opgehangen moet worden. Om maar wat te noemen.
Slaapkamertechnisch begonnen de kluskriebels alweer heel snel te komen, moet ik eerlijkheidshalve bekennen. Het was ons vanaf het eerste begin al niet echt gelukt om daar een gezellig onderkomen van te maken. Niks mis met witte muren en weinig meubels - space is my favourite piece of furniture - maar het oogt echt anders als Jan de Boef het doet, zeg maar. De sfeervolle hotelkamer die we voor ogen hadden was het nog alles behalve. En dus gingen de raderen draaien. Ik surfte me een ongeluk op woonblogs, werkte me door meters hoge interieurtijdschriften. Allemaal op zoek naar inspiratie. Voor de juiste stijl die maar niet over me heen wilde komen.
Sjoerd zag mijn zoektocht met lede ogen aan. Hij was het enerzijds roerend met me eens maar vooral ook huiverig voor het gedoe dat dit alles weer teweeg zou brengen. Door de week 's avonds even naar de Gamma voor een klein maar essentieel boodschapje is hier al reden tot oorlog.

Op vakantie viel het kwartje. Wat een andere omgeving - met vooral een heel ellendig, keihard matras waar ik tot twee keer toe kramp van in mijn kaken kreeg! - al niet met je doet. Het begin van de grote slaapkamermetamorfose lag bij het bed. Dat moest een kwartslag gedraaid. Niet meer met het hoofdeinde onder het raam. Was ook helemaal niet Feng Shui volgens Feng Sjoerd. En als vanzelf kwam de rest van de ideeënstroom daarna op gang. De televisie plus toebehoren tegenover het bed ophangen, nachtkastplankjes verplaatsen, gordijnen uitzoeken, die oude stoel naar zolder verbannen en tot slot het aanbrengen van wat sfeermakers als finishing touch. En dan zouden we wel zien of de muren maagdelijk wit bleven of dat daar ook nog tegenaan gesaust moest worden.


Bij thuiskomst werden meteen alle hulptroepen ingeschakeld. Ik hou van doorpakken! En ben nogal ongeduldig. Nou en? Papa kwam een uurke helpen met het bed, Niels werd opgetrommeld voor het betere boorwerk en ik - koningin van het delegeren - contacteerde Marij. Marij is een kei met verf en kwast en zij was de aangewezen persoon om een van mijn finishing touch-dingetjes te realiseren. Namelijk een muur voorzien van tekst. Het leek me wel een aardig plan om de regels die op onze trouwkaart stonden te vereeuwigen in onze slaapkamer. Mooie herinnering, passend thema. En zo geschiedde!

Uiteindelijk kon ik dan zelf aan de bak. Want ik ben heus geen luie ozelaar die anderen het vuile werk laat opknappen en zelf parmantig met de armen over elkaar geslagen toekijkt. Hoor. Nee, ja, ik ging zelfs iets doen wat ik nog nooit gedaan had. Namelijk behangen! In mijn hoofd had zich een schier briljant idee genesteld, althans dat vond ik zelf. Ik zag een flinke plank (van 1 bij 1,5 meter) voor me die behangen was met zwart-wit gestreept behang. Op die behangen plank ging ik allemaal haakjes bevestigen en daar kwam dan weer een keur aan hartjes aan te hangen. En zo zou er dan een dynamisch schilderij voor aan de muur ontstaan. Helemaal zelf verzonnen, het zou zo in VT wonen kunnen!

Dat in eerste instantie zelfstandig freestyle behangen werd uiteindelijk toch een familieding op zaterdagmiddag. Erg gezellig. En nodig, want het komt door mijn liefste moeder dat ik niet out ben gegaan van de penetrante ammoniaklucht. En dat alles er keurig netjes strak tegenaan zit.
Nog wat foto's zien? Vooruit dan. Alleen de gordijnen ontbreken helaas nog. Die waren in eerste instantie klaar, maar bleken nogal de verkeerde kleur te hebben toen ik ze op ging halen bij de Hema. Je kunt niet alles hebben.

10 opmerkingen:

Inge zei

Heel erg mooi geworden Irène! Het behang-project vind ik meer dan geslaagd, vooral de 3D experience ervan. :)
Jan de Boef zou trots op je zijn als hij dit zag.

De Repel zei

Ik vind het schitterend geworden! Heel sfeervol...

Yvonne zei

Heel erg creatief allemaal! En Feng Sjoerd...ik lach me gek haha!

MissPiggy zei

OHHH I LOVE DIE TEKST OP DE MUUR van Claudia de Breij! Sleur met jou, k heb zo'n zin in sleur met jou... Waaa k ga em gelijk even opzetten dat lied haha.
x

Don* zei

Je hebt er een plaatje van gemaakt!!!! Chapeau!!

Claudia Huijzen zei

Chique! Ik hou ook wel van eenvoud en rust in de slaapkamer. En met wat accesoires en je eigen creatie is het toch helemaal af (op de gordijnen na dan).

Zara zei

Het is prachtig geworden zeg!
Welterusten...

Terpie zei

Zou heel slecht voor mij zijn.
Zo een slaapkamer zou ik nooit meer uit komen.
Erg mooi gedaan hoor!!

Anoniem zei

Ik vind je slaapkamer ook super mooi geworden, slaap lekker!

Liefs, Sandy uit Haarlem

Saskiaxxx zei

Het is een super leuk kamertje geworden!! Echt super leuke decoratie!!

Liefs van Saskia!