zondag 26 september 2010

Dé verrassing

De klok op mijn iPhone zegt dat het 11:04 uur is als ik rechts naast me plots gesnurk hoor. "Ga je nou opnieuw slapen?" vraag ik verbaasd. "Nee nee!" klinkt het betrapt. "Het is goed dat je me wakker maakt en ik sta nu op." Hij zet zijn woorden kracht bij door met een ferme zwaai het dekbed van zich af te gooien.
Net als ik de gordijnen heb open geschoven horen we de voordeurbel. Met opgetrokken wenkbrauwen kijk ik hem aan. Jehova's? "Oh, dat zal je verrassing zijn." verklaart hij het gerinkel grijnzend nader. Verrassing? Voor mij? En dan valt langzaam het kwartje. De kaart die gisteren bij de post zat en die ik pas open mocht maken nadat 'de verrassing' was gearriveerd. Wat ik uiteraard niet had gedaan. :-)

Als ik de deur open maak staat de voltallige familie Aapiedebruijn voor mijn neus. Met een lel bloemen waar je u tegen zegt, een vrolijk ingepakte mand vol leuks en lekkers én nog zo'n knus decoratief hartjesding. Met mijn mond vol (ongepoetste) tanden (ik leer het nooit) en compleet voor schut in pyjama sta ik ze aan te gapen. Wat ís dit?

Onder het genot van een glaasje cola light word ik bijgepraat over het wat en waarom. Met ogen op schoteltjes hoor ik het relaas over de verrassing aan. Ik weet niet wat ik hoor. Dat er dus mensen zijn (onder aanvoering van Margriet en Riz), waarvan ik de meesten slechts via internet (weblogs en Twitter) 'ken', die speciaal voor mij een hoe-overleef-ik-de-drie-weken-kuur pakket hebben samengesteld. Echt, ik ben totally flabbergasted. De wereld is zoveel mooier dan je soms denkt. En wat onze koningin er ook allemaal van vindt en over zegt: internet verrijkt je leven wel degelijk. Wat nou kil en afstandelijk?

Lieve, lieve, lieve meisjes: dank, dank, dank!
Bij elke chocolade kruidnoot, Rang en appelsien die ik eet, iedere letter die ik van het tijdschriftenpakket lees en elke sudoku die ik oplos denk ik aan jullie.
@Holly1979 - @LinaEbbers - @Nicolekebolleke - @wondelgijn - @Marjotwitt - @Tjongejongens - @Saar27 - @DeRepelsteel - @Rizschrijft - @susannederidder - @margrietwiet - @Aapiedebruijn

Oh ja, en is er toevallig ook iemand in de zaal die me kan helpen met het opzetten van de eerste naald breisteken? :-)

5 opmerkingen:

Louise zei

Lieve Ireneke, MIJN GOD! wat maak je allemaal weer mee mensch. Wat naar. Ik moest echter daarnet wel erg lachen om je Hans Klok-momentje, -jammer dat het niet helemaal lukte. (toch de fohn voortaan aanzetten?)

Wie weet heb je met breien meer geluk. http://www.youtube.com/watch?v=A5iUfC68pQo
Want (hoewel het in jou geval wellicht een grapje was): breien is Leuk. Ja. Het werd bij mij een soort rare meditatieve verslaving met aan het einde bijna artritis-achtige vingers (dus ik ben er klaar mee), maar sjonge jonge, wat leuk. En zeer niet-sexy. Beetje zoals in je pyjama met ongewassen bekje voor het eerst mensen ontmoeten. Maar daarin ben jij pro.
Liefs en ik eet een handje chocoladerozijnen op je beterschap!

Wondelgijn zei

Graag gedaan, hoor!! Ben gewoon heel erg blij dat je het leuk vindt!! Moet je nu ook nog gaan leren breien, begrijp ik?? Wahahahaha... ;-)
*knuffel* Geniet er maar lekker van!!

Linda zei

het was een uniek moment om je te mogen verrassen! En zelfs mét ongepoeste tandjes en in pyjama ben je leuk! Gaer gedaon!

Toaske zei

Oh wat gaaf zeg. Hartstikke leuk dat ze dat georganiseerd hadden. Nou, ik had ook wel mee willen doen trouwens. Is toch zeker niet via twitter gedaan? ;-)

Margriet zei

Ik vond het erg leuk om te doen! En de foto van jouw verraste gezicht maakte het helemaal compleet. Ook al vind je hem zelf vreselijk! Geniet maar lekker van al het lekkers, hopelijk helpt het die weken snel om te doen gaan!