maandag 20 september 2010

Enkeltje Utrecht

Afgelopen woensdag had ik al mogen komen maar toen was ik er psychisch nog niet klaar voor. Zo werkt mijn soms onnavolgbare brein nou eenmaal. In overleg met de CF-verpleegkundige besloot ik het nog even over het weekend heen te tillen. In de hoop dat de orale antibiotica alsnog hun werk gingen doen. Ijdele hoop, zo bleek al snel. Meer dan bankhangen deed ik niet, op een klein uitstapje babyshower met high tea na zaterdagmiddag. Kei leuk maar pure kapotmakerij.
Gisteren, zondag, hakten we de knoop door. Onze geplande vakantie naar Zuid Frankrijk om nog een weekje aangenaam te nazomeren werd geannuleerd en in ruil daarvoor ging ik me melden voor een enkeltje Utrecht. Hasta la vista baby!

Vanmiddag konden we terecht op de spoedeisende hulp. Er werd bloed geprikt (inclusief een gemene bloedgas, exclusief schandelijke jankpartij) en een stel foto's gemaakt. De conclusie was al snel duidelijk. Mijn gekwakkel van de afgelopen maanden moest een halt worden toegeroepen. Middels intraveneuze behandeling en wel per direct. Gelukkig was er, ondanks de drukte op de afdeling, nog een plekje voor me vrij. Een heel luxe plekje ook nog, namelijk een kamer alleen en met eigen badkamer.

En daar zit ik nu dus, op mijn eenpersoonsbedje in kamer 17. Mijn eerste giften Tazocin en Tobra zitten er inmiddels in. Het plan is om me drie weken te laten kuren en het liefst zo snel mogelijk in de thuissituatie.
Sjoerd verkeert in de gelukkige positie dat hij behoorlijk flexibel is in het indelen van zijn uren. En hij rijdt graag auto, komt dat even goed uit!
Voor mijn ouders is het ook een beetje zuur. Zij hebben de neus van hun supersonische camper alweer eerder richtig Nederland kunnen keren dan gepland. Al zijn ze beslist niet voor een gat te vangen. Een camperplek in de buurt van het ziekenhuis is al gevonden en geboekt. Vakantie in eigen land is het helemaal! Al heb ik ze op het hart gedrukt dat ze alleen op bezoek mogen komen als ze er enigszins campingwaardig uitzien. Dus op crocs en in glimmende unisex trainingspakken!
En Roofje, ach mijn lieve kleine Roofje. Harige Harry. Poepekopje. Hij snapt er nu al niks meer van. Vrouwtje niet thuis. Boehoehoe. Ik vind er ook niks aan jongen! :-(

Oh, en tot slot. Post mag. Altijd!
UMC Utrecht
Irène Mols
Afdeling B3 West kamer 17
Postbus 85500
3508 GA Utrecht

17 opmerkingen:

Don* zei

Hey Irène,

Ontzettend balen dat je toch opgenomen moest worden!! Kan ik meteen je hand schudden, want ik lig er ook, alleen een sloot verder :-)

Hopelijk knap je snel op en kan je weer lekker met je hondje knuffelen!

Sterkte!

Groetjes Donata

Susanne zei

he meisje toch, wat een vervelende situatie! En dat je dan ook nog zo ver van huis bent! Ik hoop dat je snel thuis mag kuren. En het leuke is: Rover zal heel blij zijn als hij je weer ziet! Beterschap!

Madelief zei

Hè meid, wat een tegenvaller voor jullie! Maar ik hoop dan toch dat deze kuur wel gaat aanslaan en je nu snel opknapt! En ach die arme Rovertje, het is zo'n schatje.
Hou je taai, word vlug beter zodat je ook weer vlug naar huis kan! En bedankt voor je adres, da's handig! ;-)

Terpie zei

Hoi Irene,
Wat een narigheid nou, hoop dat je snel van de Bronchobeesten verlost bent.
Jullie kunnen daar wel een leuk praat/kaartgroepje beginnen.
Utrecht ligt momenteel CF vol volgens mij.
Sterkte, Maarten

Jannie zei

Wat balen zeg!! Maar hopelijk helpt het allemaal goed, zodat je er na deze drie weken weer helemaal fris en herboren tegenaan kan! :)
groetjes, je buurvrouw van nummer 16 :)

Roel zei

Hoi Irene,

Idee voor iedereen in UMCU, klop eens naar elkaar. Vooral als je met meerdere mensen op een kamer ligt, liggen sommige mensen raar te kijken wat er nu weer gebeurd!

Heel veel sterkte toegewenst en een spoedig herstel.

Groetjes Roel
(mede-cf-er)

Claudia Huijzen zei

Hey, echt balen zeg! Ik hoop echt dat je snel opknapt, en dan lekker thuis verder de kuur kan afmaken.
Arme Rover, heb je 'm niet stiekem kunnen binnen smokkelen... :-)
Sterkte,
Liefs Claudia

Tamara M. zei

Heel veel beterschap van hier ook!

xxx Rick en Tamara

Anoniem zei

Beterschap!!

Grts, Kitty

Anoniem zei

Heej Irèneke,

Ik lurk nog steeds regelmatig rond op je weblog om te lezen wat je allemaal beleeft, en geniet telkens weer van je verhalen! Behalve dan natuurlijk wanneer je moet bloggen dat je in het ziekenhuis verblijft... dat is echt akelig. Ik hoop voor jou dat je inderdaad snel thuis verder mag kuren, en vooral dat je er serieus van opknapt. Dat gekwakkel is niks gedaan!

Spant iedereen zich al in om de onvermijdelijke saaiheid te bestrijden? Ik heb geen andere tip dan een forum op fok.nl dat ik zelf erg grappig vind om te volgen, nl showbizz geroddel. Moet ik ook weer eens bijlezen.

veel sterkte!!!
Judi

Ydnas zei

Hey Irene, wat balen dat je opgenomen moest worden! Ik hoop voor je dat de AB snel z'n werk doet en je je weer snel een stuk lekkerder voelt, veel beterschap!
Liefs van Sandy

Cash en Els zei

Balen dat je toch in het zkh bent beland. Hoop dat je snel met je infuusgedoe naar huis mag.

Sterkte en lieve groet, -----Els

Anoniem zei

Hoi Irene,
Wat vervelend he zo opeens in het ziekenhuis.
Ik kan er over mee praten want ik lig sinds gister in het leyenburg opgenomen ook op een eenspersoons kamertje met badkamer.
Ik heb gister ook 2 soorten antibiotica gehad en de bekende cefta en tobra.
Omdat ik in italy in het ziekenhuis heb gelegen van 4 tot 6 september door een dios lig ik nu nog geisoleerd ook omdat ze eerst uitzoeken of ik geen mrsa heb.
Al het personeel moet totaal aangekleed in plastic mijn kamer in .Ik wil weer eens kijken of ik na steeds teleurstellende longfuncties nu iets hoger kan komen door een ziekenhuis opname .
Dit is de eerste keer in 5 a 6 jaar en moet even weer wennen .
Ik hoop dat het met jou ook een beetje gaat omdat je ook al een tijdje liep te rommelen met vervelende schimmel en long dingen toch?
Ik snap dat jij je lieve hondje mist en rover vast jou ook .
Ik heb thuis ook 2 zoekende katjes die er niets van snappen.
Ramon is deze hele week op zaken reis hopelijk zie ik hem vrijdag of zaterdag weer .
De buren voederen mijn katten nu.
Zullen we elkaar op de hoogte houden hoe het gaat?
ik zit ook op hyves en mijn email is manon@bohr.nl
sterkte in utrecht en liefs manon

Astrid zei

Heee, dat zijn we niet gewend van jou.

Wel eerrrg verstandig om de boel eens even stevig aan te pakken. Dat gekwakkel is niets...

Sterkte en maak er het beste van.
Groetjes van Astrid

Zara zei

Jammer dat het er toch van moest komen, maar ik hoop dat je snel weer naar huis kan met een AB-pompje ofzo. da's nog altijd goedkoper voor de verzekering dan een paar weken zkh. Snel terug naar Sjoerd en Rover.
Denk aan je!!!

Toaske zei

Nou, dan zal ik maar 'ns heel snel een kaartje opsnorren!

Sterkte meid.

Wondelgijn zei

Hè, meissie toch... Gelukkig heb je wel internet daar... Kunnen we in ieder geval twitteren en bloggen met elkaar!
Heel veel sterkte en een dikke knuffel van mij!
*knuffel*