dinsdag 23 november 2010

Dat je gaat zwemmen...

En dat je dan in de 'snelle baan' blijkt te liggen. Die inderdaad, nu je het zegt, afgezet was met zo'n kralenketting. Maar hé, moet een mens meteen op de hoogte zijn van de gehele zwembadmores? Die snelle baan dus, waar het inderdaad opvallend minder druk is met tetterende oude vellen in bloemetjes badpakken en enge punttieten maar waar je ook om de haverklap in je gezicht wordt gespetterd of tegen je rug wordt gestampt door van die te fanatieke trimzwemmers. Met badmutsen en zwembrillen en ingewikkeld gedoe met crawl en ademhalingstechnieken. Pfff. Aanstellers. Uitslovers.

En dat je je tijdens een klein rustmoment aan de kant, met je rug tegen de zwembadrand geplakt, ineens huiverend beseft dat zo'n grote bak water vol bijna blote mensen eigenlijk gewoon een vrij gore bedoening is. Met haren en huidschilfers en schimmels en snotjes. Maar dat je ex-badmeester (jaja!), die zelf ook bepaald niet onbekend is met de wereld die smetvrees heet, je geruststelt door te zeggen dat er echt zoveel chloor aan het water wordt toegevoegd dat alles wat een hartslag dreigt te hebben vanzelf kapot gaat. Nee da's een kalmerende gedachte.

En dat je lief al binnen een half uur zes baantjes op je achter ligt en na nog eens tien minuten aanhoudend begint te mekkeren over of we naar het andere bad zullen gaan waar het discozwemmen is. Halloho! We komen hier voor onze conditie, niet om een revival van de pubertijd te beleven.

En dat je je al stug schoolslagzwemmend ineens afvraagt waarom badmeesteressen er zonder uitzondering allemaal eng uitzien? Met hun blauwe Adidasslippers, korte broeken en dito kapsels?

En dat je er dan pas achterkomt dat de man die je te goeder trouw tot de jouwe aannam (en een zomer lang de David Hasselhoff oh nee David Charvet in het lokale zwembad heeft uitgehangen) niet alleen niet blijkt te kunnen duiken, maar ook verstoken is van de kunst van het rugzwemmen. En bij hoog en laag volhouden dat hij over diploma A en B beschikt hè! Om over die tot vervelens toe aangehoorde sage over zijn zwemonderricht nog maar te zwijgen. "Wist je dat ik met M.ark van B.ommel op zwemles heb gezeten?"

En dat je dan weer thuis bent. Met 46 baantjes van 25 meter op de teller, ongekamd haar, panda-ogen, afgebladderde nagellak, zware armen, loden benen en van top tot teen gehuld in eau de piscine. Maar ook met een heel voldaan gevoel!

10 opmerkingen:

Tineke Veenstra zei

46 baantjes??? Ik blijf al hangen bij 10...

#respect.

Groetjes Tineke

Yehudith zei

Wauw, respect voor 46 baantjes!

Ik heb (ooit) van 20 naar 40 opgebouwd en dat vond ik wel genoeg ;). En volgens mij ben ik dat nu allemaal al weer kwijt. Maar ja, alleen zwemmen is ook een stuk ongezelliger dan samen zwemmen (ook al zwemt ie zo'n eind achteraan: valt me wel van hem tegen hoor!).

xx

Linda zei

Wat is er mis met die snelle baan? En zwembrillen?ja?ja? Mens ik ben súpertrots op je man! En gaat die man van hè de volgende keer weer mee of haakt ie af?!

Roelien zei

Ik moet echt even bijkomen van deze waanzinnige prestatie!!!!

En die badmeesters, tja...

Mars zei

Goed bezig!!!! En "vet stoer" man, dat je Sjoerd zo ver achter je laat. Jij voelt je als een vis in het water in die snelle baan..;-)
Keep up the good work!!

Ydnas zei

Goed bezig zeg!
En niet teveel nadenken over de ranzigheid, zeker niet als je per ongeluk wat inslikt ofzo.
Ik heb al erg lang niet gezwommen, ik werd de laatste tijd eigenlijk standaard verkouden erna(of zou dat door het hete bubbelbad komen?), dus ik durf niet meer, en nu helemaal niet meer als ik over de enge badmeesters lees, brrr.
Liefs van Sandy

Wondelgijn zei

Mijn hemel, 46 baantjes!! Hoe krijg jet het voor elkaar??? Ik heb zo'n ontzettende hekel aan zwemmen, dat wil je niet geloven...! Of toch wel? ;-)

Yvonne zei

Leuk geschreven weer! Benieuwd hoe lang jullie dit gaan volhouden, ik zou denk ik na 3 x voor gezien houden...
Trouwens, wist je dat ik met M.ark van B.ommel op stap ben geweest?

Yvonne zei

En 46 baantjes...dat is véél! Hoe krijg je het voor mekaar, jij ongetrainde. Toch een goede basisconditie?

Margriet zei

Eh... Ja... Ik ben dus zo'n aansteller / uitslover die in de 'snelzwembaan' zwemt. Met badmuts, zwembril en crawlgedoe. Zonder ademhalingstechnieken. Dat wel.

Maar die 46 baantjes daar neem ik mn pet voor af. Want ik kom toch echt niet verder dan 10. In een 50-meterbad, dat dan weer wel. Maar toch. Het is nogal een heel eind minder dan wat jij zwemt.

Dus ik zou zeggen: ga zo door! En zwem er ook een paar voor mij als je dan toch bezig bent. :P