zondag 14 november 2010

De wateren bruiloft

U, welwillende lezer, heeft hem nog steeds steeds tegoed hè? Dat ontzettende verslag over onze trouwdag. Met een hoop sleezy foto's en geestige anekdotes over hoe Rover net niet in de aanpalende parkvijver sprong mét het ringkussen op zijn rug en dat de mierzoete bruidstaart bijna op de grond was gevallen. Is ook allemaal niet gebeurd overigens, maar het had gekund.
Dat ben ik dus heus niet vergeten hoor. Het was zelfs zo, dat het me wel leuk leek om dat vandaag te doen. Op de dag dat ons huwelijk exact een half jaar oud is. Heeft dat eigenlijk een naam? Ik denk het niet. Volgens mij begint dat pas bij een jaar. De katoenen bruiloft of zo. Maar ik had dus zelfs al iets van een beginnetje in mijn hoofd. Qua beeld en schrift.

Tot we thuis kwamen gisteravond laat, na een meer dan gezellig dagje met vrienden en zalig veel wijn. Toen hadden we plots heel andere zaken aan ons hoofd. Op ons hoofd. En dat werkte behoorlijk ontnuchterend...


Die aanhoudende hoosbui - klimaatcrisis klimaatcrisis! - heeft één nat spoor van zolder tot hal opgeleverd. Alsof er een gigantische naaktslak van boven naar beneden langs de muren is gekropen en onderweg nogal wat lichaamsvocht is kwijtgeraakt. Dus, zo blijft onze waterhuishouding ons meer dan bezig houden. We maakten foto's, belden met de verzekering, mailden de aannemer. Onze emoties wisselden van mismoedig zuchten tot hartgrondig vloeken tot maniakaal lachen. Wat moet je er anders mee?

We besloten ons geplande feestdinertje er in elk geval niet door te laten vergallen. Hoewel dat dan weer niet geheel voor Rover gold. We hadden koud plaatsgenomen aan een knus tafeltje in het restaurant of meneer werkte discreet zijn hele maaginhoud achterstevoren op het parket. Net naast het koeienvel lag een compact hoopje onverteerde brokken. Thank God voor de geparfumeerde poepzakjes die ook prima dienst blijken te doen voor alternatieve aangelegenheden. Doordat we inmiddels compleet in hogere jolige sferen verkeerden deden we net alsof we op eerste date waren, in een soort speeddate-achtige constructie maar dan zonder andere mensen. Hilariteit alom, had je bij moeten zijn.

En dat halfjaarlijkse huwelijk? Daar heb ik inmiddels een passende term voor gevonden. De wateren bruiloft.

4 opmerkingen:

Toaske zei

Wateren bruiloft. Goh, die heb ik er dus ook pas opzitten. ;-)

Tamara M. zei

Mooie titel voor je half jaar:) Ook al is de aanleiding minder hilarisch:( Wat ontzettend balen zeg! Jullie hebben ook steeds pech met lekkages enzo!

succes!

xxx Tamara

Don* zei

Wat balen zeg!!! En gelukkig hebben jullie er het beste van gemaakt!..... Chapeau!

Hopelijk word alles snel verholpen en laat je die naaktslak volgende keer maar buiten ;-)

Groetjes Donata

Kata zei

Neeeeeeee sjeeez wat balen! En nu???