maandag 8 november 2010

Het Gerecht

En zoals verwacht hangt de vlag er vandaag gelukkig weer helemaal anders bij. De onweerswolken van gisteren zijn overgedreven. Het gemoed zit weer goed. Maar wat kun je jezelf in de weg zitten zeg...
Het was een typisch gevalletje oververmoeid denk ik. Donderdag de hele dag de hort op, zaterdag idem dito. Dat in combinatie met vroeg opstaan (want een mens moet er toch een beetje knap op staan) en structureel te laat naar bed (dus dubbel zo hard smeren om de wallen te camoufleren) zorgde dat de emmer overliep. En ik als een oorwurm maar wat rondhing. Te chagrijnen.

Nee, dan doet zo'n nachtje (of twee) slaap echt wonderen.
En omdat ik vandaag dus in een opperbest humeur ben gooi ik er gewoon keihard een recept tegenaan hier. Serieus, Irène de kookkneus deelt haar beste keukengeheim. Nou, dat is te vergelijken met 'als Pasen en Pinksteren op dezelfde dag vallen'.
Het gaat in dit geval om Het Gerecht. Onze persoonlijke pastatopper. Een maaltijd met smaak maar zonder echte naam. Het BZN onder de recepten eigenlijk, maar dan wel met zonder vis. Ik heb het ooit eens afgekeken van een vriendin van een vriendin. Het stamt nog uit mijn Amsterdamse tijd. Heel urban dus. Al kwam de bedenkster gewoon uit Remunj en daar is vrij weinig urban aan, zoals de lokale lezers alhier ongetwijfeld zullen beamen.

Anyway. Doe je kookschort voor, plant een koksmuts op hoofd en begin!
Men neme, voor twee personen, een halve zak drie-kleuren-fusilli en kook die gaar, met naar smaak toegevoegd zout.
In een andere pan mikken we een pak Iglo spinazie, 500 gram in van die handige deelblokjes. Als de boel ontdooid is kan de in stukjes gesneden rode paprika erbij, evenals de in stukjes gesneden blok feta. Goed roeren, wat peper erbij doen en nog flink wat knoflook en ook nog een snuf basilicum. Nog meer roeren. Daarna twee flinke theelepels groene pesto toevoegen en drie kwart van de inhoud van een pakje tomato frito van Heinz. Meer mag ook maar dan wordt de saus dunner.
Nou, gekookte pasta op een bord, saus eroverheen en klaar. Dat is het. Easy peasy. Kind kan de was doen. En lekker zeg ik je. Lekker! Wij eten het al jaren bijna wekelijks.
Wel even laten weten of je het lekker vond hè?!

8 opmerkingen:

De Repel zei

Arg. Dat gaan mijn kinderen niet lusten. Mijn Brandmeester ook niet.

Ik ga het maken als Vriendinneke langs komt....zij en ik gaan dat zeker weten wel lusten!

Anoniem zei

Ahhhh lekker!! Krijg spontaal honger (pardon, trek.)! Klinkt goed, ga ik zeker maken. Nieuwe recepten zijn altijd welkom:D En niet zo moeilijk is natuurlijk helemaal fijn!
Ik laat het je tzt weten;)

ps. ik ken niet altijd meer reageren op je berichten. Heel vaak krijg ik zo'n venster of ik me wil abboneren op 1 of andere feed(?), maar dan krijg ik dus geen venster om daadwerkelijk te reageren. Nu lukt het na een paar pogingen dus wel, dus bij deze meld ik het ook even!

Mars zei

Oeps, sorry. Dat was ik (mars) hierboven!

Tamara M. zei

Spannend klinkt het zeker! Ik ga het iig een keer proberen (en dan Rick overhalen, want die houd niet van feta en pesto maar daar zet ie zich maar overheen)

xxx Tamara

Elly zei

Klinkt heel lekker. inderdaad. maar wat iemand hier al eerder zei: kinderen en spinazie: neu. Kinderen en feta: neu. Maar niet getreurd, over een jaar of 4 a 5 zijn ze beiden waarschijnlijk wel de deur uit of ze lusten tegen die tijd wel spinazie en feta. En soms eten wij iets aparts (asperges) en bakken zij voor zichzelf pannenkoeken. Dat kunnen ze wel inmiddels.
Ben wel benieuwd hoe het zaterdag was, maar dat hoor ik nog wel een keer...

Inge zei

Ik probeer het nog maar een keer, m'n eerdere reactie zie ik helemaal niet terug;

Lijkt me een heerlijke maaltijd Irène, al zal manlief wel vragen waar 'het vlees' is. Maar daar zet-ie zich maar overheen, zoals Tamara zegt. :)

Je hoort zeker wel of het smakelijk was! (via Twitter ofzo)

Door zei

Ik heb altijd zo'n dubbelblok feta. Kan dat ook of is dat teveel? Klinkt lekkerrrrr!

Anoniem zei

....maar dan zonder de paprika ;-)
M. uit Wenters