vrijdag 31 december 2010

iPhoto december 2010

Rim, ram, rom en toen was het jaar des Heeren 2010 alweer om!

Hier in het zuiden begonnen we december met sneeuw. Terwijl het volgens de officiële meteorologische telling nog steeds herfst was. Maar omdat we toen nog dachten dat het misschien wel de enige sneeuw was die we dit seizoen zouden krijgen, kiekten we er allen lustig op los. Wisten wij veel...


Grootverbruikers zijn wij deze tijd van het jaar van dit spul. Liters smeren we er door heen. En met resultaat mag ik wel zeggen, want tot op heden nog geen naar opengebarsten kloofje te bekennen!


De goedheiligman kwam en de goedheiligman ging. En liet ons met deze berg verwennerij achter.


Floris Blue Sky. Behoeft dit überhaupt toelichting?


Vriendin Elke en ik deden een middagje Maastricht. En het reuzenrad op het Vrijthof, na een zeer vruchtbare middag rondschooien. "Durf jij daar in?" vroeg Elke met twinkelende ogen maar benepen stem. "Tuurlijk!" schetterde ik met het laatste vleugje bravoure dat nog stamt uit mijn onverschrokken post-puberteit. Van toen ik nog alleen met het vliegtuig op vakantie ging naar Griekenland en Turkije.
Bepakt en bezakt bestegen we het wiebelende reuzenradbakje. "Niet gaan schommelen hè?!" drukte Elke me angstig op het hart. As if. Hoe hoger het rad zich een weg omhoog draaide, hoe groener het om mijn neus werd. Ik durfde amper vooruit te kijken. Doodeng. Vier volle rondjes prevelde ik voor me uit dat het mechaniek nu echt niet kapot mocht gaan. Met ons erin, op het hoogste punt. Met bibberende benen lieten we het Vrijthof achter ons. Stelletje schijtluizen.


Imagine. Je hebt een collega en die overlijdt. En een van zijn laatste wensen was dat zijn bezittingen of de opbrengst daarvan ten gunste komen van een goed doel. Dan kan het zomaar zijn dat er een collectie elpees en singles in je ouders garage staat waar je bang van wordt. En heb je er als gezin zomaar een hobby bij. Namelijk elpees en singles bekijken, sorteren en in excel zetten. Laten we zeggen zo'n 150 elpees en 1500 singles. Op zo'n manier kom je de kerstvakantie natuurlijk wel door. En de NCFS hopelijk aan een mooi geldbedrag. Ooit.


Woensdag 15 december gaat de boeken in als een feestelijke dag. Die dag slikte ik de laatste 5mg P.rednison. Weg met die roze schijnzekerheid biedende peptroep. Geef me mijn lichaam terug!


Zoals al eerder vermeld, de grote kunstboom kon dit jaar op zolder blijven. Evenals de lampjes, de ballen en zelfs de piek. Geen zin in gedoe. Dan maar kaal. Tot mijn vader vroeg of we interesse hadden in een klein kunstboompje met ingebouwde lichtjes. Daar had hij er namelijk drie van. Soort van erfenis. Zie ook Imagine. En daarom zeggen we nu dagelijks met een glimlach "How Ernest saved Christmas".


Twee brandende kaarsen en een glas wijn. Voor Djuna en haar dappere donor. En op de goede afloop.


Serious Request. Altijd weer een happening. Als je ervan houdt. Wij zijn echter nogal wars van hypes en zo mag je het evenement inmiddels wel betitelen. Bovendien houden wij er een afwijkende mening op na waar het deze goedbedoelde ontwikkelingshulp betreft. Namelijk, als 'de meeste mensen' (nee, ik ga heus niet zover te generaliseren met Henken en Ingrids) die gedoneerd hebben aan Serious Request 'anders' hadden gestemd, had ons land een andere regering gehad en was op het budget voor ontwikkelingshulp niet rücksichtslos beknibbeld. Ik vermoed dat ze daar in Afrika ook blijer mee waren geweest. 580 Miljoen in plaats van 7 miljoen. Hello!


En het bleef sneeuwen. Alsof ze Scandinavië hadden verplaatst. We gingen er zelfs öp z'n knäckebröds vön pröten. Winteralarmen, sneeuwduinen, niks was te gek. Zelfs onze tuinverlichting deed mee. Wat het geheel een nogal spookachtige aanblik gaf. Welcome to the twilight zone.


Ons oma aan tafel, de gevulde kalkoen erop. Zo is kerst bedoeld.


Verkeert gespelt...


Sinds de iPhone zijn intrede deed in mijn leven, zit hij bijna dag en nacht aan mijn linker handpalm geplakt. Het is zelfs zo erg dat ik er een chronisch tintelende linker pink aan over heb gehouden. In het begin voelde dat een beetje gek maar uiteindelijk went alles.
Nu we ook nog een iPad hebben is het hek echter helemaal van de dam. Non stop Angry Birds op groot scherm spelen mag dan wel veel beter voor je ogen zijn, inmiddels voelt mijn ganse linker hand klinisch koud en alsof hij er een eigen leven op na houdt. Wat in zekere zin ook het geval is. Kill, you green little bastards!


Ik en planten. Planten en ik. Hoe groen mijn sputum vaak ook mag zijn, overslaan op mijn vingers doet het nooit. Een jaar heb ik ons de tijd gegeven om er samen nog wat van te maken. Ik het waterwerk gecombineerd met lieve woordjes en een stimulerende aai over de bol. Zij het betere groei- en bloeiwerk. Het is ons niet gelukt. Ik vergat te vaak te wateren, zij verzaakten in de knop te geraken. Op de laatste dag van het jaar hebben we afscheid van elkaar genomen. Ik koop wel weer eens nieuwe, volgend jaar of zo.


En met deze schalen Limburgse lekkernijen van het lekkerste bakkertje in de wijde omtrek - oliebollen, nonnevotten en wafeltjes - wens ik al mijn lieve lezers een smakelijk nieuwjaar. Met oneindig veel liefde, geluk én gezondheid.
Tot in 2011!

10 opmerkingen:

Door zei

Fijne jaarwisseling!!

Cash en Els zei

Ha Irene,

Mooi overzicht!! Haha die orchideen, heb ik ook al een paar keer geprobeerd opnieuw in bloei te krijgen, helaas nooit gelukt ;-(

Voor jou en manlief ook een heel mooi, gezond en gezellig 2011!!

Groetjes, Els

NOVY zei

Tot in 2011!

Kata zei

Hahhaah, heerlijk bloggie, de andere natuurlijk ook.
Niet dat ik ooit nonnevotjes op heb, maar ze zien er goed uit zeg!
Grappig, how Ernest saved Christmas!
Weet je wat het allerleukst is? Dat van alles afstraalt dat jullie lol hebben samen!
Kussssssssss K

Margriet zei

Leuke plaatjes!

Ik wens jullie een mooi en gezellig 2011, waarin ziekenhuisopnames en dat soort 'grappen' niet in de agenda voorkomen en je deels vermiste longfunctie weer terug vindt!

Enne... Een keer 'daten'? :-)

MaMarije zei

Oh, lekker! Vooral die laatste foto... Ben heel benieuwd naar de nonnevotten, maar die kun je vast alleen maar in Limburg krijgen?

Alle goeds voor 2011!

Tineke Veenstra zei

Oh bah die vieze roze pillen!!!!
Brrrr.... heb je er weleens eentje een klein beetje op je tong laten smelten (per ongeluk)
Zoooooo goor!! Brrrrrr kippenvel krijg ik er van als ik eraan denk.

Liefs Tineke

Ri zei

Als we tijdens de lunch nou wel een foto gemaakt hadden, dan hadden we hier ook tussengestaan. Gemiste kans. Op naar de volgende twitterlunch!

Claudia Huijzen zei

Leuk overzicht van de drukke decembermaand! En super dat je het nieuwe jaar begint zonder die Pred pillekes, houden zo! Alle goeds voor jou, Sjoerd en Rover in 2011.
Liefs Claudia

Yehudith zei

Deze blog was me even ontschoten. Dus heb ik 'm alsnog bijgelezen en ik moest weer een paar keer hard lachen :). Vooral dat plantenstukje.

Op een goed 2011!

Xx, Judith