woensdag 8 december 2010

Krassenkrassenkrassen

In een van de sinterklaaspakjes voor Sjoerd zat De December Kalender van De Lotto. Dat is een soort adventskalender waarbij je elke dag een pietepeuterig vakje mag open pulken om het veldje daaronder open te krassen. 31 Dagen lang, want - inderdaad - precies zoveel dagen telt december. Er zijn geldprijzen te winnen die liggen tussen de €3,00 en €100.000,00 en de winkans is maar liefst 1 op 2. Ja ja, de Sint weet wel wat hij weggeeft!

D'n Sjoerd staat bekend om zijn ijzeren discipline.
Studeren deed hij niet langer dan hoefde. Inclusief bijbehorend studentenleven. Sterker nog, hij behaalde eerst keurig netjes binnen de gestelde termijn een academische titel voor een studie waar hij bij nader inzien geen biet aan vond. Om zich vervolgens naast zijn grote mensen baan in een tweede studie, waar zijn hart wel lag, vast te bijten.
Werken? Idem dito. Ik ken niemand die zo plichtsgetrouw is als Sjoerd. Als hij op vrijdag thuis werkt hoef je niet te denken dat hij er dan de kantjes van afloopt. Elk geschreven uur is ten volste benut.

Waar mijn handen dan ook zouden jeuken om die verrekte kalender in een keer uit zijn kartonnen lijden te verlossen en mezelf de nagels van mijn vingers te krassen, is Sjoerd ook in deze de beheerstheid zelve. Elke dag één luikje en één keer krassen.


Dat is toch om gillend gék van te worden?!

10 opmerkingen:

Jroen zei

Haha Held!!

Anoniem zei

Wij hebben er samen maar liefst 3 gekregen van de Sint! 2 zijn er al volledig opengekrast, en we hebben 3 euro gewonnen. De andere zit nog helemaal dicht omdat het zo'n hels karwei is, en nu is er nog enige hoop op een mooie prijs ;-)
Liefs van Sandy

Anoniem zei

Hahaha, knap!!
Wij kregen er ook 3 (populair kadootje blijkbaar!) maar ik had écht geen zin om een maand lang 3 van die dingen hier rond te hebben slingeren. Goeie smoes toch? (en we wonnen een whooping 5 euro!!)
Veel succes, wie weet winnen jullie wel een hoofdprijs op oudjaarsdag!
groetjes, Marlies

Claudia Huijzen zei

Wauw dat is wel discipline!
Ik kreeg vroeger van die advents kalenders met chocolaatje... :-) Die haalde het ook niet tot kerst hoor.
Liefs Claudia

Marjan zei

Helemaal mee eens! Heb hem ook in één keer open gemaakt haha. Helaas geen prijs :(

Riz zei

hier is ie ook nog helemaal dicht... heerlijk.... elke dag voor het slapen gaan even krassen....

Door zei

Wij hebben hier ook de chocolade variant... maar dan zonder de chocola!

Zuster_Klivia zei

VRESELIJK! Ik zou in 1x dat hele ding openrukken en krassen. Niks voor mij, elke dag een vakje. Pffffff.

Margriet zei

Ik koop al jaren zo'n ding voor mezelf (nadat ik mijn ex er een voor sinterklaas zag krijgen en hij hem in 1x open kraste) en het eerste jaar rende ik elke dag mn bed uit (bij wijze van spreken). Nu ligt hij ergens in een la en kras ik eens in de zoveel dagen een aantal vakjes open. Naarmate het einde van de maand nadert, zal de 'spanning' wel een beetje toenemen.

Omdat ik geen cadeautje wist voor mijn broertje heb ik er voor hem ook een gekocht. Hij vond het superleuk en gaat ook braaf elke dag krassen. Zijn vriendin zat stuiterend naast hem op de bank. "Je gaat hem toch wel in 1x open krassen he?" en meteen daarna "Ik wil er ook een voor mn verjaardag, want dan mag ik meteen alles krassen". 1 januari is ze jarig, dus heb er van de week maar een gekocht. En zit er nu al weer voorpret om te hebben.

Succes met lijdzaam toezien hoe je echtgenoot maar 1 vakje per dag open krast!

Mammalien zei

Haha, hier is manlief ook keurig elke dag aan het krassen. Om dezelfde tijd 's ochtends, en vooraf bedenkt hij krassen wil. Want alleen dan kan het succes hebben! (-;