vrijdag 28 januari 2011

Vrijdagse beslommeringen

Na het proberen te kijken naar de respectievelijke vrijdagavondellende X-Factor (nee!), There's Something About Mary (nee!) en Sterren Dansen Op Het Ijs (nee!) besloot ik dat ik dan nog beter een nietszeggend blogje kon tikken.
Over wat voor interessants ik deze dag wel allemaal niet gedaan heb.

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik pas vandaag sinds ons tripje naar Antwerpen weer een beetje meedoe aan de gewone wereld. Met echte kleren (bra included) in plaats van mijn zalige hangkloffie. En de gordijnen open. Dat laatste kan volledig op Sjoerds conto worden geschreven want vrijdag is zijn thuiswerkdag. En dat stimuleert mij dan ook weer. Enorm!

Zo boog ik me bijvoorbeeld over de immer uitdagende, voldoening scheppende klus die BTW-aangifte heet. Althans, mijn gedeelte van het feest. Want Sjoerd doet de eigenlijke handelingen op de sites van bank en belastingdienst (en vloekt ieder kwartaal opnieuw de voegen uit de vloer omdat hij zijn inlogcodes kwijt is). Ik heb het voortraject naar me toe getrokken. Om Sjoerds werkdruk wat te ontlasten en om zelf bij te dragen aan het gevoel dat 'de bizz' ook echt van ons samen is.
Maar voordat je daadwerkelijk aan het inkloppen van de gegevens in excel kunt beginnen... Dan ben je eerst wel een stief kwartiertje bezig met rondslingerende bonnetjes, nog te printen facturen en het zoeken naar de perforator. En waar de reservenietjes ook alweer liggen.
Voor Sjoerd is het steevast wachten op het moment dat ik met de geijkte vraag kom. Of het nou ook alweer het totaalbedrag gedeeld door honderd keer negentien is of het totaalbedrag gedeeld door honderdnegentien keer negentien. Dodelijk vermoeiend.
En dan te bedenken dat mijn moeder vroeger haar eigen administratiekantoor had. En het dwaze idee dat ik wellicht de ambitie koesterde het stokje 'later' van haar over te nemen. Met een 4 voor Economie 1 en een 5 voor Economie 2.

Verder deed ik nog een laffe poging tot de was, bikte ik een kilo kapotgeregende en weer aangevroren hondendrollen van dat wat ooit weer het gazon moet worden en versjangeleerde eigenhandig mijn gezicht met een ingelaste home made puistjes-uitknijp-sessie. Oh! En ik had contact met Rovers nieuwe hondenkapper. Die me in haar allerbeste Huilands vroeg of de hond "geplokken" moest worden.

Zoals ik al zei, een zeer interessante dag.

4 opmerkingen:

Yvonne zei

En de dag dat je jullie vakantie boekte!

Is Rover goed geplokken door de plokster? En vond Rover haar lief?

Irène's wereld zei

Maar dat wist ik tijdens het schrijven van bovenstaande proza nog niet.
Maandagmiddag is Rover aan de beurt. Het werd ook wel tijd, zoals je zelf hebt kunnen zien!

Mammalien zei

Druk dagje! En ik vloek lekker mee hoor, als het over belastingaangifte gaat, wat een kolerewerk.... wil je mij niet helpen?

Ik heb overigens net zo weinig verstand van belasting als van honden en het plokken daarvan...

Claudia Huijzen zei

Nou ik ben benieuwd naar Rovers 'nieuwe' look ;-). Herby is begin januari bij de hondenkapster geweest en dat scheelt ook weer wat stofzuigen. Maarja dat is maar even...
Succes met al je administratie klussen, en alvast een fijne zondag.
Liefs Claudia