maandag 28 februari 2011

iPhoto februari 2011

De kortste maand van het jaar maakt de lente een flinke stap dichterbij.
En de februari-iPhoto wat kleiner. Minder dagen om te klikken immers.

Mijn nieuwste verslaving is een goedkope en gezonde. Peren. Van het type Conference. En het liefst keihard. Zachte en miemelige exemplaren zorgen voor lange tanden. Geldt voor peren ook "a pear a day keeps the doctor away"?


In navolging van mijn blogje over apart schoeisel trof ik in het NRC Magazine een mooie aanvulling. Deze conceptuele maar draagbare kunstwerkjes van Kobi Levi zijn wandelende ideeën. Snuffel ook zeker eens op zijn site voor meer hilarische meesterwerkjes!


Ik blijk het nog in me te hebben. Op stap gaan! In de microvariant weliswaar. Want alweer voor middernacht naar huis. Je bent zuinig op je glazen muiltjes of niet! Maar toch. Een heuse kroegfoto. Gemaakt op de wc bij d'n Dikke in Mestreech.


"Je secondant" noemt Sjoerd hem. Overal waar ik ga of sta volgt Rover me. Op de voet. Hij heeft zijn eigen mand op onze slaapkamer. Als ik naar de wc ga friemelt hij met zijn neus de deur open. Zelfs als ik mijn haren sta te föhnen op de badkamer is hij present. De uitdrukking "een trouwe hond" is op zijn leest geschoeid.


Wij eten vaak en graag lasagne en lasagnette van Knorr. Uit zo'n gezinspak. Met een handig zakje sauspoeder en prefab bladen. Koken moet wel leuk blijven natuurlijk en vooral niet te veel werk zijn dus. De jongens van Knorr stoppen daar ook altijd een zakje aanmaakdressing bij. Maar aangezien wij al een hoop verse groenten door de saus gooien (dat dan weer wel!) en je met zo'n gerecht een compleet gezin zou kunnen voeden is een salade erbij teveel. En dus blijft het zakje dressing-in-wording steevast over.
Toen ik laatst de voorraadla eens onder handen nam struikelde ik zowat over de zakjes Knorrmeuk. En kwam tot de volgende conclusie: we hebben de afgelopen tijd eens zoveel lasagne gegeten als lasagnette. Ik telde maar liefst 20 zakjes dressing voor bij lasagne en 10 zakjes voor bij lasagnette. Ze vonden allemaal een roemloos einde in de vuilnisemmer. Dat eten we toch nooit meer bij!


Onze nieuwste aanwinst voor boven de bank. Als je geen kinderen hebt hoef je ook geen sepia canvas! #voordeel


Shadowplay.


En zo vonden we onszelf (zijnde schoonzus, zwager, Sjoerd en ik) terug in het kazigste etablissement van Den Bosch. Want we kampten met tijdsdruk en ik kreeg een hypo. Dus veel tijd om iets behoorlijks te zoeken was er niet. Overal bleken kikkers te zijn. Van die decoratieve. Op planken aan de muren. Het was net of we in de videoclip van We All Stand Together waren beland. En ze schonken er geeneens wijn.


We schrijven 25 februari, de schemer valt bijna in. We maken ons zondags #rondjemethethondje als we hem aantreffen. De eerste echte bloesem van 2011. Het kan nu echt niet lang meer duren...


Het was een rommeltje in die pillendoos van mij. En dus besloot ik de boel eens netjes in te ruimen.
Misschien doe ik volgende maand wel mijn spraygarnituur. Of het suikerspul. Sinds ik weet hoe ik foto's van tekst kan voorzien zijn de mogelijkheden eindeloos. Ik wil los!

7 opmerkingen:

Tamara M. zei

Mooi Gerangschikt hoor, je pilletjes! Ziet er gezellig uit.

Enne die zakjes dressing haha, die houden wij ook altijd over. Laatst ook een stuk of 10 weggegooid:P Wat moet je ermee...

xxx Tamara

Zuster_Klivia zei

Correctie: ook als je kinderen hebt, hoef je niet per se aan de canva-meuk hoor ;)

Ik ben er ZWAAR allergisch voor, een huis vol kindergezichten.

Yehudith zei

Haha, nou, mocht je nog eens die dressing van de lasagnette overhouden (die gaat toch over de tomatensalade?), dan mag je ze wel aan mij geven ;). Tamara ook trouwens, ik ben er echt dol op!

Heerlijk trouwens, foto's van bloesems. Dankje wel voor dat positieve bericht ;)!

Xx, Judith

Claudia Huijzen zei

Haha die shoes zijn echt super leuk en gaaf!
Ik zie mijzelf er nog niet mee lopen, maar voor als je eens op zoek bent naar iets unieks dan is dat een prefect adresje :-)
Wat betreft die lasagne van Knorr, ook hier liefhebbers! En ja ook bij ons beland de dressing vaak in de prullebak, behalve als we visite hebben die ook mee eten...
Gister lasagne van Honig op, zonde maar heb daar de mix voor bechamelsaus bij het afval gegooid :-( Ben daar niet zo dol op...
Ben nu al benieuwd naar je iphoto van komende maand :-)
Liefs Claudia

Inge zei

Ik mis een pil! Jij slikt nu toch ook die stinkerds, de Aquadeks?
Wat een eh.. apart schilderij, van wie is het? Ik herken er
Hundertwasser in. Ik herken er een pinguïn in, zal wel niet de bedoeling zijn. ;-)

Lasagnette-dressing wordt hier ook steevast in de vuilnisbak gegooid. Wij doen courgette door de lasagnette. Lekker!

Erika zei

Aha, dus er zijn er meer die net als ik een kast vol Knorr-dressings hebben!

En nee, wij hebben echt geen sepia-canvas van Rik aan de muur! Wel een foto in old-age-stijl... :)))))

Groetjes, Erika

Yvonne zei

Wil ook zo'n pillendoos! Kan weliswaar "maar" 8 vakjes vullen, maar toch handig!