vrijdag 4 februari 2011

Laatste der Mohikanen

Er zijn mensen die zich as I typ het snot voor ogen schaatsen.
(Of het speeksel over de kin, zoals ik me de sympathieke NCFS-ambassadeur Yoghurt Jochem Uytdehaage schaatsend herinner.)
Fitte mensen, met een groot hart. Zij zetten zich namelijk in voor het goede doel. Want welke idioot gaat er anders 200 kilometer schaatsen? Of iets anders actiefs doen?
Sprak zij met haar afkeer tegen alles wat naar bewegen ruikt.
Het schijnt CF'ers eigen te zijn.

*bruggetje*

Hier in huis hangt momenteel ook nogal een CF-stemming. Het is aan van alles te merken.
Het aantal volgehoeste tissues in de prullenbak.
Mijn voorgevormde lijf in de kussens op de bank.
De zure lucht in de hal waar ook het toilet is gesitueerd.
De continue aanwezigheid van makkelijke kleren om mijn lijf.
De thermometer nonchalant op tafel en in een armbeweging binnen handbereik.
De chaos aan rondslingerende spullen in huis.

Het gaat niet slecht en ik voel me niet ziek. Maar het gaat ook niet dermate lekker dat ik de behoefte voel de ijzers onder te binden en even 200 kilometer weg te klapschaatsen. Om maar een willekeurig voorbeeld te noemen.

En dus hang ik veel rond. Met name op de bank. Ik lees wat, ik doezel wat, ik twitter wat of ben anderszins op de iPad aan het klooien. En ik kijk tv. Of beter, dvd's. Films, series, alles waarbij het verstand op nul kan is geoorloofd.
En zo kwam het dat ik van de week eindelijk eindelijk eindelijk aan Six Feet Under begon. De alom geprezen serie over de nogal typische begrafenisondernemende familie. Waarschijnlijk trekt de rest van de wereld nu verbaasd de wenkbrauwen richting achterhoofd en zal een enkeling daarbij de wijsvinger repeterend naar het voorhoofd bewegen. Het klopt, ik zal wel de laatste der Mohikanen zijn. Terwijl diezelfde rest van de wereld alweer lang en breed klaar is met Dexter. Nou, die ik heb dan nog te goed! Over een jaar of twee.

Ik hoop alleen uit het diepst van mijn tenen dat degene die de ganse serie voor mij op dvd brandde niet louter pongelkwaliteit schijfjes heeft gebruikt. Van de inmiddels vier bekeken afleveringen was er eentje nogal problematisch. Met beeld dat blijft hangen en zo. Niet grappig. Want ik ben volkomen verslaafd! Aan het borsthaar en de trouwe-honden-ogen van Nate, de tattoo van de psychisch uitgedaagde Brenda, de hoekige kaaklijn en nurkse blik van David, de snor van zijn politievriend Keith, de verderfelijke geest van Claire en de sublieme witte sokjes van Ruth.

10 opmerkingen:

Cash en Els zei

Huh, ik geloof dat ik helemaal onder de grond heb gezeten. Six Feet Under!!!! Nooit van gehoord ;-))

Hoop dat je snel in een andere modus geraakt.

Lieve groet, Els

Zuster_Klivia zei

Hij is mij ook ontgaan... maar nou ben ik niet echt een tv kijker ;)

Sterkte daar... dat je snel maar weer lekkerder in je vel moge gaan zitten.

Tineke Veenstra zei

Heb je je ooit al gewaagd aan Prison Break? Errug spannend! Greys heb je vast al gezien. Of private practice, is ook leuk!

Ik heb sinds ik ziek ben in ieder geval mijn DVD verzameling verdriedubbeld! #slik #bekentenis #ernstig

Maar wel goed tijdverdrijf tijdens dit soort dagen.

Liefs Tineke

PS: Ik heb het Fancy interview in mogen lezen en heb het officiële stuk ook al gezien! Erg mooi geworden naar mijn mening.

Tamara M. zei

Kan t me voorstellen hoor:)

MAasr eh vraagje: Waarom staat Paul de Leeuw tussen je mugshots? JE bent tocht echt veeel knapper dan dat hoor;)

xxx Tamara

Roelien zei

Ik heb een hele andere vraag....waarom krijg ik altijd zoveel reclame en spam te zien als ik op jouw blog wil lezen? heb je dit al eens eerder gehoord?

Het is meteen als ik je blog aanklik, dan komen er paginagroot advertenties van telefoons, belsex, gagets, apps....heel irritant.

Ik vind dat heel jammer, want ik klik dan weg voordat ik jouw verhaal heb gelezen. Ben ik de enige die dit heeft? Het is al zo sinds ik jouw blog volg...

Afijn, dan gan ik nu proberen te lezen wat jij werkelijk wilde vertellen....fijn weeekend vast, groet Roelien

Irène's wereld zei

@Tineke: JAAAAA! Prison Break. Zo gaaf. Helaas al helemaal gezien. :-(

@Tamara: Een mens zonder inspiratie moet wat. Desnoods Paul de Leeuw. Maar bedankt voor het compliment! ;-)

@Roelien: die spam ligt hoogstwaarschijnlijk aan jouw internetbrowser. Het zijn pop-ups waar ik niks aan kan doen. Ik verdien er ook geen geld mee. ;-)
Met goede pop-upblokkering houd je dit tegen. Ook kun je eens bij je internetinstellingen op je pc kijken.
Misschien kun je de nieuwste versie van je internetbrowser installeren of een andere nemen? Wij werken met die nieuwste versie van Firefox. Wellicht een tip?

Vervelend dat dit een reden is om mijn verder zo leuke blog ;-) weg te klikken of over te slaan... :-(

Toaske zei

Ik heb Six Feet Under nog nooit gezien. Maar het is dus de moeite waard?

Wat Roelien zegt heb ik gedeeltelijk. Als ik op 'een reactie plaatsen' klik krijg ik altijd een pop up van de Hi Webshop.

Roelien zei

@Irène: nee, dat geloof ik niet, ik heb juist een hele goede pop up blokkering en de nieuwste versie van Firefox. Ik zie dit niet bij andere blogs.

Gelukkig zie ik bij Toaske's reactie dat ik niet de enige ben. Nu moest ik ook weer 3 keer Hi wegklikken voordat ik hier terecht kwam...

Anoniem zei

Maar het gaat ook niet dermate lekker dat ik de behoefte voel de ijzers onder te binden en even 200 kilometer weg te klapschaatsen.

briljant! de zin van 2011 tot nu toe

groetjes Yvonne

Ydnas zei

Six feet under, wel van gehoord, maar nooit gezien, ik ga het onthouden :-)
Dat van die makkelijke kleren herken ik erg, helaas ;-) Nu heb ik vanavond een etentje (ter ere van mij, hoe erg, afscheid van werk) en heb ik GEEN IDEE wat ik aan moet doen, alles wat leuk is, is meestal ongemakkelijk en koud! Nou ja ik maak er wel wat van hoor.
Liefs van Sandy