dinsdag 8 februari 2011

Lek - lekker - lekkerst

Het heeft vast met karma te maken. Dat moet wel!
In een vorig leven zal ik ongetwijfeld iets heel slechts gedaan hebben met water. Verspild, vervuild. Of allebei.

Het is weer eens klusweek hier in huis.
Deze week komt eindelijk de spuiter de restschade in de hal en op het toilet van die ontzettende lekkages wegwerken. De beste man lijkt bizar veel op Oh Oh Cherso's Sterretje, trouwens. Net zo'n vlezige nek en met twee getatoeëerde sterren bij zijn duimen. Zijn accent verraadde Oost-Europese roots. Net als Sterretje.

Opgezweept het wederom lekkere weer besloot ik mijn licht weer eens op te steken bij de Gamma. De vorst blijkt spaarlampen te vreten, onze halve tuinverlichting ligt al weken lam. En doordat ik me door het summiere schijnsel op zolder inmiddels heb bekwaamd in braillestrijken vond ik dat ik aldaar wel een sterkere lichtbron had verdiend.

Nadat ik de tuinverlichting vakkundig had gefikst (of het succesvol is geweest moet vanavond blijken... edit: yeah baby!) begaf ik me naar zolder. Bepakt en bezakt met klusladder, schroevendraaierdoos en nieuw armatuur. Stroom eraf, mat aan de kant en schroeven maar. De plafonnière moest in het ketelhok komen hangen en het nieuwe armatuur met drie supersonische strijkspots op de plek van die laffe plafonnière. Tralalie tralala, alles verliep gesmeerd. Niemand raakte geëlektrocuteerd of viel van trapjes. Tot ik de deur naar het ketelhok openmaakte en merkte dat mijn rechtervoet op een verhoging leek te staan. Huh? Een blik naar de vloer bevestigde mijn bange vermoeden. Bol laminaat. En een lel van een opgedroogde vochtvlek pal onder het expansievat. Nee hè...

En zo voegde ik nog maar twee klusjesmannen aan deze week toe. De ketelboer en ons Niels*. We hadden hem ook al veel te lang niet meer gezien!

*Ons Niels = opperklusgod

Oh en dan nog wat, nooit nooit nooit je nagels lakken voordat je gaat klussen... :-S

2 opmerkingen:

Wondelgijn zei

Hoe kom je er nu bij om je nagels te lakken VOORdat je gaat klussen?? Hahahahaha
Ik hoop maar dat het een beetje opschiet bij jullie... *zucht* Ik weet er alles van!

Yehudith zei

Dat is een goeie tip voor Miss Piggy ;).