dinsdag 15 februari 2011

Rust in de tent

We hebben het er vaak over. Hoe heerlijk de rust is. Hoe we ervan genieten.
Hoe ongelooflijk toe we eraan waren.
Al sinds het begin van 2011 zijn onze agenda's relatief leeg. Weinig verplichtingen, enkele leuke afspraken met vrienden en verder een hoop tijd voor onszelf. Om te lezen en te lummelen.

Na een jaar dat werd gekenschetst door bouwen en verhuizen volgde direct daarop een jaar dat volledig in het teken stond van onze trouwdag en alle organisatorische bombarie die daarbij komt kijken.
Op zich niet gek dat een mens daar wat moe van wordt. Of ziek.
Zulke life changing events schijnen nogal wat van je energievoorraad te vragen.
Ik heb gemerkt dat dat klopt.

Begrijp me niet verkeerd. Ik geniet nog elke dag van ons heerlijke huis, ondanks de kleine waterprobleempjes waar we her en der mee kampten. Nog iedere keer als ik thuis kom van iets en ons huis in de verte zie opdoemen word ik blij.
Wat een mooi huis hebben we toch, denk ik trots.
Ook onze trouwdag had ik voor geen goud willen missen. Hij was precies zoals ik hoopte dat hij zou zijn. Op het weer na dan, maar dat heb je niet in de hand.
Ik heb er ieder moment van genoten.

Maar toch. Wat ben ik blij en opgelucht dat het allemaal achter de rug is!
We zijn toe aan gewoon. Geen uitspattingen. Er zijn genoeg levensmijlpalen voor de komende jaren afgevinkt. Laat het maar eens een poosje voortkabbelen allemaal. Met wandelingetjes en fietstochtjes. Met rommelen in de tuin en wijntjes op ons eigen terras. Met dagjes weg en zorgeloze vakanties. Met ons tweeën en met anderen. En wie weet komen we nu zelfs aan onze nieuwe hobby toe. Golfen...

9 opmerkingen:

Wondelgijn zei

Zo lekker kan dat soms zijn, hè? Gewoon niks doen, geen verplichtingen.... ik kijk er ook naar uit!!

Roelien zei

Easy like a sundaymorning....

Margriet zei

Heel herkenbaar! Ik hou mijn agenda momenteel ook zo leeg mogelijk en dat bevalt me erg goed. Soms wat minder voor anderen omdat ik niet meer gewoon zeg 'tuurlijk, doen we!', maar ik hoop dat ik nog lang standvastig blijf.

Geniet van de rust!

Toaske zei

Heerlijk zo een rust. Realiseer me ineens dat wij hetzelfde deden. Verbouwen in 2009 en trouwen in 2010.

Toaske zei

Hé, geen oppoppende advertenties meer? Jeu!

Jolanda zei

Wij proberen ook een zo leeg mogelijke agenda te hebben, maar iedere week zie ik weer dat we van alles en nog wat gedaan hebben.. Ik vind dat ook altijd zo gezellig! M'n lijf is het er alleen niet altijd mee eens..

Ri zei

Vergeet Rover niet!

De eennalaatste zin is dus, met z'n tweeën en Rover.

Irène's wereld zei

@Ri: Oh My God! Dat jij me daaraan moet helpen herinneren... Ik schaam me diep. Namens Rover: bedankt! ;-)

Laura zei

Herkenbaar! Al hebben wij niet eens een jaar geklust, vanaf aankoop van het huis waren we toch wel een half jaar zoet. Een geweldig project, maar op een gegeven moment wil je gewoon genieten. Niet doen!

Toen ging ik veel op reis voor werk (ook geen straf) en begon ik een eigen bedrijf. Weekenden waarin we niets hadden waren zeldzaam. En wat is het fijn als je na een drukke januarimaand dan opeens een rustige februarimaand hebt. En wat is het fijn dat we het voornemen hebben dat de komende maanden ook te doen.

Oké, op de verbouwing van de voortuin na, maar die is in een weekend al wel achter de rug als het meezit. :)