zaterdag 12 maart 2011

Het offer van de lage bezineprijs

Op zoek naar een extra kast voor in ons kantoortje kwamen we praktisch langs ons favoriete Belgische tankstation. Favoriet vanwege het hoge kneuterigheidsgehalte en de zeer vriendelijke literprijzen. In gekke tijden als deze en met een zeer dorstlustige hoogheid op de oprit een prettige uitvalsbasis.

Maar dat vonden meer mensen.
Al meters voor het tankstation sloten we aan in de rij naar de drie pompen waar ze het gouden vocht van de hand deden voor 1,569 de liter. Amai!
Voor, en niet lang erna ook achter, ons had het dinky toylegioen zich verzameld. Het was een wirwar van kleurige Ka-tjes en 106-en. Zonder uitzondering met Nederlandse kentekenplaat en allemaal bestuurd door krasse knarren die de pensioengerechtigde leeftijd ruimschoots hadden gepasseerd.
En dan vraag je je toch af. Waarom gaat dat volk uitgerekend op zaterdagmiddag tanken als ze daar godbetert de hele week de tijd voor hebben?!
Het is dezelfde grap die het bejaardenleger je flikt in de supermarkt. Ga in vredesnaam voor je halfje wit en onsje worst op tijden dat mensen met een drukker programma niet hoeven struikelen over jullie treuzelende rollators.

Op z'n elfendertigst sjokte de ene grijsaard na de andere naar het belendende betaalhuisje. Ze bleken er ook nog goeiekope shag te dealen want bijna allemaal sleepten ze een oorlogsvoorraad rookwaar naar hun rijdende hol. Opvallend genoeg bleken van de drie pompen er maar twee in werking. Dat kwam door een opa in een C1. Hij bleek het open krijgen van de tankdop nogal een uitdaging te vinden. Nadat hij er vijf lange minuten zelf aan had staan prullen gingen de goochemerds die klaar waren met tanken én betalen zich er ook nog eens tegenaan bemoeien. En de rijen werden langer en langer...
Ik zat inmiddels tegen het schuifdak van ergernis.
Het geknotte moeke in de g.eile Multipla achter ons ook. Zij besloot daarom haar terreinwagen eens flink off road te gooien en stuurde haar ielige bandjes regelrecht op varkensruggen af. Om vervolgens linea recta door te rijden naar de muur waar je je banden kunt oppompen. Helemaal bont maakte ze het toen opa Tankdop de inhoud van pomp twee bijna in z'n geheel leeg had gegoten in zijn koekblik en zij áchterstevoren op de pomp af reed! Want haar tankdop zat rechts en de slang links.

Net toen ik van pure radeloosheid met mijn hoofd aanhoudend tegen het dashboardkastje wilde bonken waren we aan de beurt.
En wat bleek? De vrolijke vutter voor ons had getankt voor een rond bedrag.
75 Euro, dan blijft het allemaal lekker betaalbaar.

Geen opmerkingen: