donderdag 17 maart 2011

Zieke Zoeloe

Gisteren was het status quoorts. Qua temperatuurbeleving.
Ondanks de nodige hapjes paracetamol liet hij zich maar moeilijk omlaag krijgen.
En dat zorgde voor tranen. Ik moest overal om janken.
Bijvoorbeeld dat Sjoerd in plaats van bitterkoekjespudding van die vieze lobbige boer'n yoghurt met heuse stukjes appeltaart had gekocht. Het idee!
Of dat Niels de loshangende kabelgoot scheef tegen de muur aan had gekit. Daar lig je als ziek vogeltje wel de hele dag tegenaan te kijken ja!

Naast onbedaard en met van die enorme uithalen huilen om niks was ik ook druk met niezen en snuiten. Want inmiddels was het verkoudheidsaspect wel degelijk toegevoegd aan de klachtenlijst. Wat mijn vermoeden van toch een griep groter doet groeien. Heeft die fokker me toch nog in mijn nek geslagen zeg, ondanks liters vaccinant. Welke variant het is schijnt in feite niet uit te maken maar psychisch is het idee van een mogelijke H1N1 toch niet zo fijn. Of ik ben gewoon een schijtlijster.

Vandaag lijkt mijn lichaamstemperatuur iets gedaald. Ik zweet nog steeds als een otter maar lig niet meer te klappertanden onder het winterdekbed. Wel voel ik nog steeds de intense behoefte om al mijn tanden er één voor één uit te trekken en met mijn kale tandvlees over een flinke grindtegel te rossen. Of een kokosmat. Omdat mijn verstopte neus me dwingt door mijn mond te ademen en mijn tandvlees behoefte heeft aan afwisselend koud water, vers koolzuur of droge lucht lig ik er als een soort Zoeloe bij. "Het is net of je steeds boos op me bent," sprak Sjoerd bezorgd. Waarmee bewezen is dat opgespoten lippen voor mij geen meerwaarde bieden.

Morgen blazen. Ik heb nou al buikpijn.

17 opmerkingen:

NOVY zei

Bah.

Zuster_Klivia zei

Gátverdarrie! Balen zeg.

Prop je vol met vitamine C en slaap een gat in de dag vandaag.

Hopen dat het morgen ok is. Ik duim met je mee.

Beterschap!

Linda zei

Ik duim voor je...beterschap meissie...maar het enige maar dan ook het énige voordeel van ziek zijn is dat je er een prachtig beeldend logje uitkwakte...*knuf*

Cash en Els zei

Beterschap Irene, ik duim voor je dat de LF mee valt.

Groetjes, Els

Mara zei

Mooi rood stiften die lippen... ;) maakt het plaatje vast compleet. Balen hoor dat het even niet wil. Hopelijk komt doc b. Vandaag met een puik plan.

Mars zei

He get Iren!
Knuffels en ik hoop op een goede longfunctie morgen!!

Roelien zei

Ik vind het knap dat je nog met zoveel humor een stukje schrijft...sterkte hoor, echt balen

jootje zei

he gats... Irene.

Ik krijg een soort deja vu gevoel met 2 weken geleden en dat was niet fijn.... Hopelijk knap je snel weer wat op...

Ik kon het hanegekrabbel goed lezen hoor en bedankt voor het kaartje en leesplezier erbij.

x

Terpie zei

Heel veel sterkte en succes vandaag Irene.
De heren knutselaars zullen vast wel weer een passende remedie vinden voor onze interne dierentuin.
XX Maarten

Belly1958 zei

Hoi Irène,
Bah, wat vervelend. En ook : wat een herkenning. Komt waarschijnlijk ook omdat je het zo beeldend op schrijft :-)
Je bent niet de enige bangerd, natuurlijk.Ik was vorige winter een keer ziek - koorts, verkouden - en mijn scenario's waren ook direct rampzalig. Ze kwamen niet uit natuurlijk.
Ik lag ook wakker om een LF te blazen.
Hoop dat je opknapt en goed blaast!
Sterkte
Elly

Kim zei

Dus die Cipro helpt ook niet echt.. Jammer, beterschap! Succes morgen!

Ydnas zei

Pfff wat een ellende, en toch moest ik nog lachen want je schrijft het weer zo grappig op. Maar het is eigenlijk om te huilen, ik hoop dat je lf meevalt vandaag en wens je heel veel beterschap, rustig aan!!
Liefs van Sandy

Anoniem zei

Hopelijk blijven de tranen heeeeel lang achterwege en blaas je jezelf van je stoel af ;-)
Beterschap!!

X Kitty

Alie zei

Heel veel succes vandaag Irène.
'k Hoop dat je het apparaat het kamertje uit blaast.
Enne...schijtlijster?? Nee hoor, gewoon gezonde angst. Vooral na Esmé. Las ik laatst nog dat iemand op OEF de Mexicaanse griep omschreef als een peuleschil (en vooral veel bangmakerij vorig jaar), nu we weten wat er met Esmé is gebeurd, besef je als geen ander dat wij wel degelijk bij die risicogroep horen. 't Is dus alleen maar goed dat je jezelf zo in acht houd Irène.
Toi toi toi. Hopelijk knap je snel op!!!

Veronica CFBD zei

Getverderri Irene,
Dit is geen leuke blog.......ondanks de humor die je in dit niet leuke verhaal weet te proppen. Daarvoor Petje af!! Hoop dat je snel opknapt en weer vertrouwen in je lijfje hebt.
Liefs, Veronica

Wondelgijn zei

Rustig aan hoor!! Heel veel beterschap!!!

Erika zei

Bah, dat klinkt nog niet goed. Hopelijk valt de longfunctie van vandaag je niet tegen (en anders kun je het zeker aan de verkoudheid wijten)! En die tranen? Lekker laten gaan! Hoort er helemaal bij, althans, ik huil ook de hele dag door als ik me beroerd voel. Het is ook altijd spannend hoe het zich dan gaat ontwikkelen (meestal valt het nog wel mee, maar toch). Nogmaals veel beterschap!!

Liefs, Erika