zondag 10 april 2011

Alles voor de maagdenpalm

Wat doet den mensch als de zon schijnt en het begint te kriebelen?
Juist, naar Intratuin!

Onder het genot van een verkoelend drankje keken we tevreden de tuin in nadat we onze loungeset hadden opgetuigd. Het seizoen was officieel van start!
Even daarvoor had Sjoerd het gras gemaaid. En zich voor de zoveelste keer geërgerd aan de te korte verlengsnoer. "Zullen we zo anders even naar de Gamma rijden?" vroeg ik slinks. Want het ging mij natuurlijk helemaal niet om die mannenwinkel. Bezien vanaf mijn riante tuintroon was mijn oog gevallen op een tamelijk kale hoek. Afgezien van twee zonnebedden en wat lelijke lege bloempotten was er weinig lol aan te beleven daaro. Er moest iets komen. Iets groens met kleur. In een grote pot.
"En misschien kunnen we dan ook meteen even bij de Intratuin binnenwippen. Want ik wil nog zo'n margriet erbij halen voor in die zinken pot." fleemde ik.

Bij Intratuin kon je over de koppen lopen. "Waarom gaat iedereen bij goed weer toch altijd naar binnen? Waarom zitten die lui hier op een bínnenterras terwijl buiten de zon schijnt?" bokte mijn liefste. Ergens had hij natuurlijk wel een punt.
Op de achtergrond klonk het onmiskenbare accent van Rob de tuinman door een goedkope speaker. We bleken met onze neus in de boter te zijn gevallen. Rob's Roadshow was uitgerekend vandaag hier in de stad. Te gek, als je ervan houdt.
Ik was echter te druk met het ontvouwen van mijn plan. En het werkte! Er was niet eens veel gekneed voor nodig om Sjoerd te overtuigen. Hij was het roerend met me eens dat dat ene hoekje inderdaad wat aankleding behoefde. De rest was kinderspel. We zochten een joekel van een rechthoekige bak uit en lieten ons informeren (niet door Rob) wat er leuk in kon en waar vooral niet al te veel groene vingers aan te pas hoefden te komen om de boel in leven te houden.
Volgens de Intratuinmedewerker konden we de lel voor driekwart afvullen met hydrakorrels en de rest met potaarde. Sjoerd had zichzelf intussen een kleine hernia gesjouwd aan die bak de kar in tillen en keek niet blij toen ik voorstelde om twee 40 literzakken hydrakorrels mee te nemen. "Aan één zak hebben we echt wel voldoende hoor! Bovendien hebben we ook nog 40 liter potaarde in de garage liggen. Daarmee moeten we echt een heel eind komen!" sprak hij verbeten.
Met mijn kaken op elkaar geklemd zwiepte ik de pinpas door het apparaat.

Nadat Sjoerd de onderkant van de bak met de boor te lijf was gegaan (irrigaatjes) kon het afvulfeest beginnen. En goh, 40 liter hydrakorrels bleek precies genoeg voor nog niet eens de helft van de bak. "Nou, er gaat wel heel veel in zeg," hoorde ik smalend. Ik stond erbij en zuchtte eens diep. Met de volgende 40 liter potaarde zaten we zo'n beetje op driekwart. "I hate to say I told you so maat..."
Geeft niks hoor liefie. Ik haal morgen met alle plezier gewoon nog een nieuwe zak voor onze maagdenpalm.

3 opmerkingen:

Zuster_Klivia zei

Mánnen! Zucht... die zien alles altijd groter zoals je weet ;)

Ad zei

*zucht en denkt*
Je kan ook de pot opvullen met zuster klivia. Handig hoor, praat terug tegen je. En makkelijk te onderhouden, af en toe wat van bbq.
:-)

Liefs ad

Zuster_Klivia zei

@Ad: zou ik niet doen... je wordt echt gék van me denk ik ;)