zaterdag 30 april 2011

iPhoto april 2011

April doet wat 'ie wil.
En ik ook!

De 'r' mag dan nog wel in de maand zitten, toch is het blote voetenseizoen dit jaar al begonnen. En Rover de huispedicure kan zijn lol niet op! Volgens mijn oma is het echter beter om alleen gedurende de maanden zonder 'r' blootsvoets door het leven te gaan. Omdat die 'r' duidt op reuma en ze vroeger dachten dat er een causaal verband bestond tussen het oplopen van reuma en blootsvoets rondstappen in de maanden met een 'r'. How little did they know back then.


Buurtmeisje M. a.k.a. de leenbaby. Die met haar negen weken durend bestaan op deze schone aardbol al meer kleur op haar gelaat wist te kweken dan ik. Ze zouden vensterglas moeten ontwikkelen dat de goede uv-stralen doorlaat zodat je op die manier ook achter het veilige glas toch een kleurtje krijgt.


Veel verstand van planten heb ik niet en het gros van wat de pech heeft bij ons in huis te belanden is een vroege dood beschoren. Maar een ding wist ik gelijk toen we planten moesten opsommen die we in onze nieuw aan te leggen tuin wilden. Een tulpenboom! Mooiere bloesem bestaat er niet.


Deze foto dateert van 8 april 2011. Het pak was inmiddels voor meer dan de helft leeggedronken toen ik onderstaand feit constateerde. De Fristi smaakte op slag anders. Dikker. Klontiger. Zuurder. Toedeledokie!


Een dierenvriend in hart en nieren, dat ben ik. Daarom draag ik via deze weg graag mijn steentje bij aan het repatriëren van de betreffende papegaai. Jammer dat er niet bij staat hoe we hem moeten roepen. Of is het een PZN?


Lui en Wammes. Terwijl Sjoerd de nieuwe auto sopte lagen wij te loungen. En wat met de camera te klooien.


En ik ontdekte nog een leuk fotodingetje op de iMac. Een soort röntgenapp. Waarbij meteen bewezen is dat ik al mijn tanden nog heb.


De Midline eruit laten halen vond ik toch wel spannend. Ik voorzag een bloedbad met spetters tot aan het plafond en een tourniquet om mijn bovenarm om de boel provisorisch te stelpen. Niks was minder waar. Een amper drupje bloed sierde de insteek. Dat was alles. En voor de beeldvorming goochelde ik nog wat met pleisters. Zo moet het er ongeveer uitgezien hebben vanbinnen. Tief ne?!


Gutteguttegut. Bij de Aldi zijn ze wakker geworden hoor. Terwijl alle Hollandse baby's al zo'n tien jaar Sam en Sanne genoemd worden en in leuke babykamers met origineel gezellig Hollands thema babydingen liggen te doen, heeft de marketingafdeling van de Duitse prijzenconcurrent ook eindelijk het licht gezien. Regenlaarzen, servies en keukendoeken. Allemaal in blauwwit en met molens en klompjes. Hoe origineel. Zelfs bij Xenos maken ze er al geen reclame meer voor...


De eerste bbq van het jaar. Bij ons in de tuin! Dat mag met recht een unicum genoemd worden. Want wij barbecueën graag maar het liefst op een ander. Omdat we het eigenlijk best wel gedoe vinden. Die wegwerpdingen willen nooit behoorlijk warm worden en gezien het schoonmaken van de elektrische variant steevast op mij neerkomt vind ik dat ook niet echt een optie. Bovendien is elektrisch barbecueën eigenlijk geen barbecueën. Net zo min als op gas. Bij hardcore barbecueën hoort de bedwelmende geur van gloeiende kooltjes en licht verschroeid vlees. Op mijn verzoek (vooruit, noem het lichte dwang) deden we toch weer een poging met zo'n wegwerpding. Maar dit keer met ondersteuning van aanmaakblokjes. Veel aanmaakblokjes! En warempel, het lukte! Het lukte zelfs zo goed dat de buurteenden in onze tuin neerstreken en brutaal om het gebraad heen banjerden. Pas onder bedreiging van de spies en kreten als gebraden Peking eend namen ze de kuierlatten.


Ik zit hier op de wc ja. En Rover gaat dan vaak gezellig op de mat liggen. Beetje naar buiten kijken. Beetje mij in de gaten houden. Onze band is behoorlijk symbiotisch mag ik wel stellen.


Het is hier soms net Debiteuren Crediteuren. Dan zet Sjoerd de begintune in en roep ik de titel van de aflevering. Van de week deden we Nieuwe haakjes! Of hoe ik na bijna een jaar dubben dan toch eindelijk een geschikte plek vond voor mijn trouwkleed. Want aan de kastdeur in de logeerkamer hing hij onderhand danig in de weg. De boor van de buurtman, twee pluggen en twee schroeven en het nieuwe haakje hing. Yes!

6 opmerkingen:

Zuster_Klivia zei

De 'R' van reuma? Haha... ik dacht meer van 'razendsnel die teenslippers uit het vet halen' ;)

Leuke foto's... droog commentaar erbij.

Goed overzicht!

Ydnas zei

Leuke foto's Irene, kijk al uit naar de volgende maand ;-) (echt hoor!)
Liefs Sandy

NOVY zei

Die tekst op de muur.
Zo wil ik het.

Running Rapunzel zei

Feel good logje dit.

Ik ben jaloers op je hond.
Ik vind je tuin mooi.
Ik wil jouw leen-baby ook knuffelen.

Ik heb gelukkig geen midline en ook nooit gehad....ik vind jou sterk en cool.

*knuf*

Anoniem zei

Hahahaha! Wat schrijf jij hilarisch!!! Zeg mag ik vragen wat voor een vloer jullie in de hal hebben liggen? Is dat leisteen en zo ja bevalt het???

gr.Ing(twitter)

Anoniem zei

Hahahaha! Wat schrijf jij hilarisch!!! Zeg mag ik vragen wat voor een vloer jullie in de hal hebben liggen? Is dat leisteen en zo ja bevalt het???

gr.Ing(twitter)