donderdag 14 april 2011

Van alles wat en een beetje van hetzelfde

Ik heb best zin om een vers blogje te tikken maar weet niet zo goed wat te vertellen. Ben een beetje bang om in herhaling te vallen deze dagen.
Het gaat nog steeds best lekker met den gezondheyd.
Ik streek zes jaar achterstallig wasgoed weg.
De nieuwe auto rijdt fantastisch.

En er was opnieuw gedoe met mijn antibioticumballon.
De afgelopen 24 uur heb ik amper T.azocin binnen gekregen. Een belletje naar de CF-verpleegkundige leerde dat het een vaker gehoord probleem is. T.azocin is een stroperig goedje. Als het via een elektrische pomp wordt toegediend maakt dat niet uit. Maar voor zo'n zichzelf leeglatende elastomeerballon kan het vaak een brug te ver zijn. Dan is de druk die de ballon uit moet oefenen niet groot genoeg om de plakzooi door de lijn te stuwen. Er wordt inmiddels druk overlegd en nagedacht over een oplossing. Maar daar heb ik nu niks aan. Vooralsnog ben ik komende maandag gewoon klaar met kuren en mag de thuiszorgelf mijn Midline "eruit slopen", aldus de medewerker van de anesthesie die nog even belde om te horen hoe het ging. Voor de toekomst zou het alternatief een draagbare elektrische pomp kunnen zijn maar dat zal wel weer te duur zijn. Met een beetje pech is het eind van het liedje dat T.azocin daardoor niet meer in de thuissituatie gegeven kan worden. We zullen zien.

Verder ziet onze tuin er momenteel uit alsof hij zo in een of andere groene glossy kan. Onze toffe tuinmannen hebben vandaag bergen werk verzet. Er werd gesnoeid, geschoffeld, gewied, omgespit, geverticuteerd, gemaaid, bijgeplant, gevlochten, graskantjes uitgestoken, geveegd en bemest. En met die mest is niet alleen de flora blij. Ook de witte fauna die doorgaans het liefst op de bank ligt te snurken is nu nergens liever dan buiten. Snierkend langs de borders, smikkelend over het gras. Poep eten. Vetdiedel.

Ach, de bel. Daar is munnen mens. Uitgesquasht. Sportieveling. Hij wel...

8 opmerkingen:

NOVY zei

En dan lees ik ineens munnen mens en dan weet ik weer dat jij ook uit Limburg komt.
(Ook? Waarom zeg ik ook?)

Irène's wereld zei

@Novy: Terwijl dit juist - een poging tot - Brabants was. In het Limburgs zou het namelijk 'miene miens' zijn.
Ergo ik ben een verlimburgsd meisje met Brabantse roots.

Ydnas zei

Hey Irene,

Eerste keer dat ik T.azocin kreeg had ik ook bolletjes en die liepen meteen al niet goed leeg, toen heb ik zonder problemen cassettes gekregen voor in zo'n thuispomp, ook draagbaar. Toen ik het weer nodig had zijn er dus meteen cassettes geregeld. Ik vond het prettiger omdat ik niet die stress had of de bolletjes wel helemaal leeg waren. ;-)
Geniet van je mooie tuin!
Liefs Sandy

Yvonne zei

Fijn dat het best goed gaat met den gezondhyd. Is het toch nog allemaal ergens goed voor.

Sam zei

Hopelijk kan de tazocin in thuissituatie gegeven blijven worden! Ik duim :)

gr Sam

Inge zei

Je midline eruit laten slopen. Dit klinkt mij eng en pijnlijk in de oren. Geen klusje voor de anesthesist?

Heel fijn dat as maandag je kuur klaar is. :)

Anoniem zei

het zal geen probleem zijn hoor om de tazocin via de electronische pomp toegediend te krijgen, dat kunnen jouw elfjes wel!

Mooie blog weer...(ben nu aan het terug lezen...


ilona

Louise zei

Ik krijg meteen een enorme behoefte aan tuinfoto's. Hoe staat het er nu voor, afgezien van emelten en evt geel gras? Leuke blommen en dingen enzo?

(ik ben een beetje een tuinfreak geworden en ik word dus erg gelukkig van bloemetjes en plantjes en overweeg zelfs een tuinblog. Erh. Of dat dan misschien niet. Nou ja, blaaa. Ik ga weer verder. -Leuk ook dat ik dat steeds even meld he, dat ik weer verder ga? Alsof ik een conversatie met je voer ipv eeuwenoude logjes zit te lezen die ik allang had moeten lezen.)