donderdag 5 mei 2011

Doe mij vaker zo'n donderdag

Dit was precies wat ik weer eens nodig had. Hard nodig. Voor het gemoed. En het vertrouwen. In dat gekke soms stuurloze lijf van mij.

Vandaag reed de taxi voor om me naar de diabetes poli te brengen voor de APK op dat vlak. Sinds kort heet die happening de One Stop Shop. Hebben ze (ongetwijfeld de dames diabetes verpleegkundigen) slim verzonnen. Want alles met shoppen erin klinkt gelijk aantrekkelijker. Ook al moet je ervoor naar het ziekenhuis. En je voor de zoveelste keer lek laten steken. Of over je eigen hand heen piesen om dat veel te kleine potje toch nog redelijk gevuld (en lekker warm!) bij het lab af te geven. Om nog maar te zwijgen over de wazige oogdruppels die je pupillen het formaat partydrug bezorgen.
Zolang alle uitslagen goed zijn heb ik het er graag voor over. En goed waren ze! Mijn zes keer gemeten bloeddruk was oké, mijn handen en voeten zijn nog prima doorbloed en vol gevoel en ook in mijn ogen waren geen diabetes gerelateerde afwijkingen te zien. Met als kers op de taart een HbA1C (oude stijl) van 5,7.
Voor de leek: googel maar hoe goed dat is!

Dus om kwart over twee was ik alweer thuis van de zoete expeditie. Waarna Rover me toevalligerwijs al tegemoet kwam gewandeld na een fijn ommetje met zijn oppassen, de postbodin me liet gillen bij het pakketje van Zalando en Yvonne spontaan aanwipte voor een wijntje in de tuin en het in ontvangst nemen van de door haar gewonnen geur.
Mijn ouders kookten onderwijl in onze keuken hun inmiddels befaamde nasi en sloten de dag af met de wekelijkse poetsronde in huis.

Dat mijn eigen gewonnen give away - een kei toffe unieke tas gemaakt door Husqvarna heldin Edje - uitgerekend vandaag werd bezorgd kon dan ook geen toeval zijn. In het echt is hij nóg mooier dan op de foto. Het perfecte formaat, licht maar toch stevig en tot in de puntjes afgewerkt. En ja, ze maakt ook dingen op bestelling...

5 opmerkingen:

NOVY zei

Woeh! Alles, maar ik bedoel de tas.

Zuster_Klivia zei

Kijk, dat zijn idd de betere donderdagen! Lekker :)

En wat is dat toch dat iedereen nog steeds dat HBA1C terugrekent naar de oude waarde? Ook bij mij gaat het er niet in, die nieuwe toestanden.

Yvonne zei

De wijn smaakte heerlijk en het was gezellig! Ik had ook een fijne donderdag.
En dat de uitslagen in het ziekenhuis goed waren, was het beste nieuws van de dag :-)
En ik draag de geur nu, lekker!

Frederike zei

Lekker dagje dus! Fijn. En 5.7! WOW... zou ook niet eens weten wat dan in nieuwe waardes is. Maakt het ook uit, mooi is het.

Edje zei

Ik snap niks van al die waardes en dat maakt ook niet uit zolang alles maar ok was. En dat was het, yay!

Fijn dat je blij met je tas bent. Jij blij, ik blij ;-)