donderdag 17 november 2011

Irène Sirene

"De klant die nu bij L. staat moet je zo meteen in het Nederlands aanspreken!" vertrouwde een collega me op samenzweerderige toon toe. Ze sprak het zorgelijk uit. Het bleek er zo eentje met extra veel noten op haar zang. Had al eens eerder geklaagd over het feit dat ze in het dialect werd aangesproken. Je kunt je maar ergens druk om maken. "Ik spreek klanten altijd in het Nederlands aan," stelde ik mijn collega gerust. "Ik ben namelijk Huilands."

Niet veel later verscheen de dame in kwestie bij me aan de kassa. Met haar zure kop. Vormelijk liet ik haar aankopen door mijn handen gaan en ik sprak haar extra beleefd toe, gedienstig als ik ben.
"Goedemiddag mevrouw. Dit was het voor u?" *bliep* *bliep* *bliep* "Heeft u misschien ook onze klantenkaart? Dan wordt het honderdtwee euro en vijftig cent alstublieft. U wilt pinnen? Dan mag u de pas nu insteken."
Terwijl zij in de weer was met pasje en pincode pakte ik haar spulletjes met zorg voor haar in. Net toen ik een zucht van verlichting wilde slaken op de goede afloop van deze beproeving kwam alsnog de doodsteek. Of ik de volgende keer het totaalbedrag niet zo hard wilde uitspreken. "Want je stem is zo luid. En mijn man hoeft het niet te horen!" beet ze me verontwaardigd toe.
Verbluft keek ik haar aan. Mijn ogen verwijdden zich en de imitatieglimlach op mijn gezicht bevroor. Ik deed gemaakt van hahaha en wapperde met de kassabon. De A.lbert V.erlinde in me nam het over en sprak zalvend:
"Wilt u dat ik deze in uw tasje stop of zullen we hem maar verscheuren, voor uw man?"

11 opmerkingen:

Zuster_Klivia zei

Wat een raar, ontzettend nep wijf zeg. Bah! Goeie reactie van jou :)

Mars zei

Djie-zus!

NOVY zei

Haha briljant bijdehand!

Ad zei

Bijdehandje!
"Tasje van de Wibra eromheen?"

Vita zei

Haha, er is duidelijk een Limburgse relnicht aan je verloren gegaan!

Inge zei

Nou zeg, wat een tuthola .... Fijn weer eens stukjes van je te lezen, had je gemist (en ook 't stukje hiervoor dus: tja, die vijftigers en smartphones inclusief blog en wordfeud, 't is mich get ;-) )

Zara zei

Als ik jou was had ik die laatste zin in 100% dialect eruit gegooid... Wat een heks!

Ri zei

Ik vond je al leuk, maar nu vind ik je ook nog briljant grappig.

Erika zei

Ha ha, geniaal antwoord!! Je gaat je toch spontaan afvragen waarom zo'n mens toch ooit getrouwd is?!?!

Door zei

Haha, geniaal!

Yvonne H. zei

Zou willen dat ik erbij was geweest!