zondag 25 maart 2012

Weekend Scheveningen

Zaterdag
Omdat we ook dit jaar voornemens waren mee te lopen met de Mijl van Djuna en omdat Limburg geografisch nogal ongunstig ligt ten opzichte van Scheveningen, besloten we er maar een weekendje weg van te maken. De meeste mensen hadden hier nu iets sarcastisch geschreven in de trant van "heel vervelend" gevolgd door een knipoog. Voor mij geldt echter dat ik weekendjes weg serieus best vervelend vind. Ik slaap namelijk gewoon het allerliefste in mijn eigen bed. Met mijn eigen kussen onder mijn eigen zure lap.
Maar allee, soms moet een mens eens uit de band springen. Dus ik gooide mijn haar los, zwengelde het koffer vol en ging op pad. Ja fijn ja.

Strandtent. Plekje in de zon, uit de wind. Koele rosé binnen handbereik. Krek vakantie. 

Maar voor flatjes-met-blote-voeten was het echt nog te koud. Evenals met-zonder-jas op pad gaan. Ik leer het nooit.

Om het aangename met het aangename maximaal te verenigen (wat ik oprecht niet cynisch bedoel, want zolang ik niet in een vreemd bed lig vind ik alles leuk!) mixten we ook nog een eet- en drinkdate met Mars en Chris door ons weekendprogram. De laatste keer dat we elkaar zagen was immers op onze bruiloft. Bijkans twee jaar geleden. Het is een schande!
Nog groter was de schande die Sjoerd in 2009 teweeg bracht aan de inboedel van het olijke stel. In een moment van uitbundige onoplettendheid maaide hij een breekbaar kleinood van de televisie. Dat ons even later in 1000 stukjes lag aan te grijnzen vanaf de vloer.

Om het goed te maken hadden we een presentje meegenomen...

Het lelijkste beeldje dat we konden vinden, voor op de televisie. Die inmiddels plat is. Dat wordt Bison Kitten (kitten, hahaha) geblazen. En toen bleken ze ook nog op zoek te zijn naar een kat. Toeval bestaat niet.

Zonder dat we naar de voorstelling gingen smulden we toch van het theatermenu bij Westenwind. #Wicked En ik verloor er een chunk, van mijn Noosa riem. Waarschijnlijk toen ik me richting wc wilde begeven en daarvoor een halfslachtige paalsdansbeweging maakte in plaats van voor de lange route om enkele tafels heen te kiezen. Ik ben nog op mijn knieën door de zaak gekropen maar kon het ielige ding niet vinden. Jammer. Dus nu moet ik een nieuwe kopen.


Zondag
Zoals verwacht sliep ik beroerd. Te veel wijn, te weinig slaap, vreemde buitengeluiden, de klok verzet, stress over of de iPhone uit zichzelf de tijd zou bijstellen of niet en ik me daardoor zou verslapen en een haastochtend tegemoet kon zien. Of was mijn gewraakte nachtrust op voorhand verworden tot een self-fullfilling prophecy doordat ik me reeds had ingesteld op ellende?

Zij die wandelen gaat groet u vanuit de hotelbadkamer. Met duffe harses. De term 'kater' was te sterk uitgedrukt maar er bevond zich wel degelijk een klein poesje in mijn hoofd. Ik vermoed een wit.

Wat zeewind en zon deden echter wonderen.

En toen waren we aan de wandel. We outran CF. Met zo'n 100 Cysters, Fibro's en entourage. Ouders, grootouders, vrienden, vriendinnen. Zelfs mijn CF-verpleegkundige liep mee. Bijzonder attent en ontroerend vond ik dat. In onze witte shirts domineerden we voor even de Scheveningse boulevard. Aandacht voor CF, bewustwording, lotgenotencontact. En geld ophalen. Opdat we op een dag kunnen zeggen dat de initialen niet meer staan voor Cystic Fibrosis maar Cure Found. Lieve Djuna, je hebt het wederom prachtig geregeld. Zelfs voor het weer draai jij je hand niet om!

En na inspanning volgt ontspanning. Met een drankje op het terras, schelpen zoeken op het strand. Alles kon, alles mocht. Zalige zondag.

5 opmerkingen:

Zuster_Klivia zei

Nou voor iemand die niet zo uithuizig is, heb je aardig je best gedaan ;)

Sammy zei

Het was echt mooi weer!! :)
Hopelijk volgend jaar een nog grotere groep!

xx Sam

Anoniem zei

Wat een fije dag hebben we gehad! Strikje omheen doen en bewaren.

AagjeVinex

MissPiggy zei

Lieve Irene!
Waaa ik ben heeeel blij dat je je 'sort-of-aversie' tegen het Weekendje Weg opzij hebt geschoven!

Heel gezellig en ook vertrouwd al, dat je er weer bij was!

xxx!

Alie zei

Hmmm, 'k had gisteren ook al een reactie achter gelaten. Is dus niet gelukt zie ik.

Wat goed dat je de "run" hebt gelopen. Mét man én hond. En jullie hadden er prachtig weer bij.
Ideaal dus om er gelijk een weekendje uit van te maken.

Liefs,
Alie

Ps; leuke foto's ook.