maandag 16 februari 2015

Plog 47 - Gewoon een topdag, jah

Wat deed ik op 16 februari 2015?

De lente is in aantocht. We weten het zeker hè Saar?

Er gaat niks boven mijn eigen boterhammen op deze heerlijke maandagochtend. Een sportloze maandagochtend! Carnaval hè. Ik durf de stelling wel aan dat de vastelaovend het openbare leven hier meer stillegt dan kerstmis.

Naast echte problemen heb ik ook luxeproblemen. En dat is fijn! Zo heb ik bijvoorbeeld teruggetrokken tandvlees door het te goed poetsen. Wat te denkem van keuzestress op Netflix. Zoveel te zien, zo moeilijk kiezen. De grote Swatch aan de muur hoorde tot vandaag tot diezelfde categorie. Ik tikte hem alweer maanden geleden op de kop - via marktplaats, voor een schijntje. Een geschikte plek voor aan de muur vinden was echter geen sinecure. Overal hangt al wat. Zodoende lag het onding maanden overal en nergens in de weg. Tot vandaag. Ik ben nog niet helemaal overtuigd van de plek maar vooralsnog ben ik tevreden.

Dat gehaak van mij komt niet uit de lucht vallen. "Oma Mols heeft vroeger een witte sprei gehaakt, voor op bed," prevelde mijn moeder bij tijd en wijle. Ik keek haar dan glazig aan. Zonet kreeg ik een appje. Ze heeft hem gevonden. Leuk!

Ondanks ons weekendje weg bruis ik van de energie. Had ik al gezegd dat mijn troon op wielen meenemen echt een puik plan was?! De was moet eraan geloven vandaag. En ik verschoon het bed. Woehaa!

Even hiervoor deed ik een karatetrap, echt waar.

Ik trek de Dyson rond, rommel nog wat met spulletjes en begin te wennen aan die klok daar. 

Er blijken kikkers in mijn keukenkast te wonen. Meteen een kopje kleiner gemaakt.

Dear lord heb ik het bed nou ook alweer ópgemaakt?!

Een man achter ons in de rij begint zijn karretje uit te laden. Hij legt acht literflessen Maggi op de lopende band. Acht! Literflessen! Maggi! Welk recept schrijft dat voor? Of wordt het een culinair massavernietigingswapen?

Burrito's of taco's of hoe heten die dingen? Mexicaanse chips. Ik at mijn buikje rond. Het moet verdorie niet gekker worden. Deze dag kan de boeken in als TOP!

Sara oefent hier haar telekinetische vaardigheden. Ze wil ook Mexicaanse chips.

We kijken de klassieker Fargo. En kunnen nu alleen nog maar "jah" tegen elkaar zeggen. Jah.

Hej hej.

3 opmerkingen:

Ri zei

Ik gun je nog veel van dit soort topdagen. onus voor mij is dat ik een plogje voorgeschoteld krijg waar ik hardop om moet lachen. Irene, ik ben fan!

Mars zei

Heeerlijk!

Nurse Martens zei

Goed te lezen dat je zo'n fijne dag hebt gehad! die steek je maar mooi weer in de pocket.