zondag 8 maart 2015

Plog 67 - ZONdag

Wat deed ik op 08 maart 2015?

Kom mee naar buiten allemaal dan zoeken wij de wielewaal! De zomer is dan nog niet in het land, de lente is kapot goed bezig! Ik denk dat ik straks voor een ritje op de skelter ga.

Volgens de zuster (zie je hoe hardnekkig ik zuster blijf gebruiken? Ik vind het een TOPWOORD!) lag ik er vanmorgen ultra relaxed bij in bed. Met mijn armen als een baby naast mijn oren en een been nonchalant opgetrokken boven de dekens. Nou zo voel ik me ook! De sondevoeding ging er om zeven uur af en dat scheelt een pens maagpijn jongen. Voor de zekerheid nog een licht ontbijt en dan zullen we wel eens zien wat de dag brengt.

 Vanavond in elk geval op date in mensa de koude kelder!

Toen de zuster gisteravond vroeg of ik "al lekker onder de douche was geweest" terwijl ze zichzelf kon zien schitteren in mijn spekvette haar wist ik dat Tom Poes een list moest verzinnen. Zodoende werd mijn buik zonet volgeplakt met nog een extra laag tegaderm (TOPSPUL! Zou in ieder huishouden een prominente plek moeten innemen.) en daarna kon ik voluit de douche in dansen. Na mijn wassage trok de zuster die hele plastic bende van mijn buik om meteen even de wond te inspecteren. Ik hoorde mijn verstikte navel naar adem happen. En de wond, nou, die lag er beeldig bij. Niks geen tekenen van infectie. Het gebied jeukt ook als de neten. Dat duidt op genezing. De dagen rijgen zich met hoogtepunten aan elkaar hoor. Uitroepteken. Ja het is weer zo'n dag!

De hoogste tijd voor vlaai. Want:

SARA IS JARIG! Als in dat ze vandaag precies een jaar bij ons thuis is. Alleen is ze nu dus bij mijn ouders. Verwarrend.

Als Sjrd is gearriveerd kuieren we meteen naar beneden. Bij het winkeltje kom ik erachter dat ik alweer mijn middagdosis paracetamol ben vergeten in te nemen. Met mijn medicijnen in eigen beheer-beleid. Terwijl ik een kaart post rent Sjrd nog een keer naar boven om een strip para's van mijn nachtkastje te grissen.

En dan kan het Grote Genieten beginnen!

Als je niet beter weet zou je zeggen dat we ergens zijn waar het heel tof is.

Maar wacht eens. Waar wij zijn IS het ook tof. Want we zijn er samen en de zon schijnt en we voelen ons goed. Mindfullnesser wordt het niet.

Hartjes en uitroeptekens.

Na een uur als een malle buitenlucht en zonlicht te hebben opgenomen keren we verlicht terug naar mijn duiventil. Alwaar we heel even op zijn zondags kantoortje spelen.

Qua avondeten heb ik gegokt en verloren. De daghap is chili con carne. En daar houd ik echt niet van. Friet is ook altijd een optie maar het watertanden daarover was puur psychisch. Nou ja, dit is ook lekker en voor de rest. SONDEVOEDING! 

Als Sjrd naar huis is installeer ik me voor de boeren. De jas van Theo hier is precies de reden waarom ik niet met lederen kledingstukken aan hoef te komen als het aan Srd ligt. En de coltrui kan dankzij Rianne ook definitief in de ban. De rest van de avond heb ik liggen wachten op de column van Nynke. Ik geloof dat ik mijn hechtingen eruit heb gelachen.

Hej hej.

4 opmerkingen:

Mars zei

Had ik al gezegd dat je geweldig bent?! Volgens mij wás jij de zon gisteren.
Gefeliciteerd met jullie Sara kind die één jaar bij jullie is, maartochookweerniethelemaalomdatzebijopaenomais.

Jroen zei

Het was weer een TOPaflevering, onze vrienden-tvkijkapp. maakte overuren.
Coltruien/Kattenpalen/paardenoverzicht muren en een hetty die een hartverzakking krijgt van een obade van liefde. En Nynke had er weer wat moois van gebrouwen.
Jij bent trouwens ook TOP

aapie-Linda zei

wat een heerlijke plog weer! Ik hou van veel hartjes en liefde enzo.. love it!

ons mirel zei

Hoi hoi, wat heerlijk te lezen dat je ondanks je verblijf in het UMC zo kan genieten van de zon en je hondje.
Succes nog even met de laatste dag/ uurtjes in het hospitaal en dan zo snel mogelijk weer koers zetten richting het Limburgse land.
Veel liefs