woensdag 11 maart 2015

Plog 70 - Een paar ferme godvers

Wat deed ik op 11 maart 2015?

De binnenkant van het caviahok ziet er meer uit als een omgekeerde Maxi-Cosi. Dat zit hem met name in de gordel voor de vreetzak. Ik klokte 750ml naar binnen vannacht, goed voor 1125 kcal.

En aan de resultaten op mijn pompje te zien weerde mijn suiker zich kranig! Ik heb tijdelijk een sensor in mijn buik - ja die paste er ook nog bij! - die continue mijn bloedglucosewaardes meet. Dit helpt om inzicht te krijgen in de balans tussen toegediende koolhydraten en de benodigde hoeveelheden insuline.

Sara is intussen begonnen aan haar ochtendtoilet.

Met de sondevoeding kwam er nog meer medische zooi in huis. Gaasjes, pleisters en heel veel spuiten. En dat moet allemaal een plaatsje krijgen. Tijd voor een reorganisatie van mijn eigen apothekerskast.

Ook in de badkamer komt een mandje.

Nog een was en dan ben ik weer bij. Voor zolang het duurt.

Mijn hechtingen beginnen zich te roeren. De pijn prikt door de paracetamol heen. Ze lossen zo'n tien dagen na de ingreep vanzelf op. Volgens mij zijn ze daar al heel hard mee bezig. Gewoon blijven lachen.

Sara waarom lig je niet óp de stoel? Zijn ze bezet met imaginaire handdoeken?

Ons moeder komt een theetje doen. En kussen met haar vriendin.

Het sluitstuk van mijn reorganisatieslag. Alle rondslingerende dozen en zakken zijn opgeruimd.

Nog weer kaarten en een bosje tulpen van mijn schoonouders.

Die zich een uur kwaad maken op de voortuin.

En verse lasagne meebrachten.

Sjrd kijkt het staartje van een of andere gewelddadige flinterdunne gepensioneerde actiefilmsterren toestand (The Expendables 2) en als die klaar is val ik halverwege in bij Sweet Home Alabama. Ik hang wat op de bank en wissel van linkerbil naar rechterbil en weer terug. Een paar keer vergeet ik dat er een slang aan me vast zit die verbonden is met de slang in mijn buik. Dat levert een paar ferme godvers op. Hoog tijd voor weer wat para's en dan fluks naar het mandje.

Hej hej.

Geen opmerkingen: