vrijdag 20 maart 2015

Plog 79 - Ik liep de lijn

Wat deed ik op 20 maart 2015?

De zonsverduistering in 0475. Na een kleine correctie van de overbuurvrouw die mij toevallig zag stuntelen aan de verkeerde kant van de lucht. Maar ja, zonder zon zie je sowieso weinig verschil.

Ons eigen zonnetje ligt ook verscholen achter een wolk van deken.

Goed nieuws van mijn vrienden van het CZ. De taxivergoeding is weer goedgekeurd voor een jaar.

Ik heb het ontzettend op mijn heupen. Het ontluikende voorjaar zorgt voor hutterzin in huis.

 Er wordt het een en ander verschoven, verhangen en verzet. En iets besteld.

Mijn ouders komen nog even een bosje tulpen brengen. Namens ons omaatje. Die ik natuurlijk meteen even bel om te bedanken.


Tot slot actualiseer ik onze wall of fame. Sara hing er nog niet tussen. Dat kan natuurlijk niet.

Na het douchen voel ik me niet heel jofel. De thermometer geeft weer verhoging aan. Ja zeg, rot op. Paracetamol erin en negeren. Ik heb nog een avondprogramma!

De hortensia's staan al goed in de beginnende blaadjes. Mooi. Sara heeft na een jaar ontdekt dat hier meer aan de hand is. Vol overgave zie ik haar een Duitse kuil graven. Precies op de plek waar haar dode Duitse hondenbroer zijn laatste rustplek heeft gekregen. Het is wat.

Vanaf vanavond wil ik de sondevoeding opschroeven naar 1 liter (1500 kcal) per 12 uur. De diabetesverpleegkundige heeft weer een nieuw schema voor mijn insulinepomp bedacht. Na nog een keer mondelinge instructies te hebben gehad over het plaatsen van een nieuwe sensor ga ik met goede moed aan de slag. Om vervolgens g*dverdomme nóg een sensor te verkloten. Ik voel me echt een sukkel. De laatste uit de doos beklijft gelukkig wel.

Op naar de ECI Cultuurfabriek!

De mensen met wie ik op pad ben heb ik voor het gemak even een mutsje gegeven. We - dat zijn mijn ouders, Sjrd en Cn - gaan naar een optreden van een Johnny Cash tribute band.

Ze heten Def Americans en komen uit Eindhoven. En ze spelen dus nummers van Johnny Cash. Dat kan alleen maar goed komen.

Dat klopt. En niet alleen de muziek en zang zijn goed, ook de droge humor van de zanger boeit. Het was een mooie avond.

Hej hej.

1 opmerking:

Haak en Smaak zei

Leuk bandje, ik zag ze ook ooit in Bibelot. Hopelijk die kl*te verhoging snel weg. En je liep die lijn op je nieuwe mooie schoenen :D