vrijdag 10 april 2015

Plog 100 - Een zalige zonnige honderste!

Wat deed ik op 10 april 2015?

Zeg Saartje, jij weet vast niet hoe dat groene kussen zo plotseling op de grond terecht is gekomen hè? Daar heb jij natuurlijk helemaal niks mee te maken.

Mijn ouders komen koffie drinken en brengen meteen de bolletjes antibiotica mee van de apotheek. Fijn! Om 9:00 uur stond de eerste koerier van vandaag al voor de deur met alle infuusspullen. Zodoende kan ik al op tijd aangesloten worden. Ik heb besloten om het deze kuur de antibioticawissels zelfstandig te doen, zonder hulp van thuiszorgelfjes. Elf van dienst Ngrd (hoi Ngrd!) helpt me even met opstarten omdat er eerst een verlengslang aan mijn piccline moet, anders kom ik zelf nergens bij.

En dan is het eindelijk tijd voor de zon! En flatjes met blote voeten! Mijn schoonouders komen weer in de tuin werken. Dat is fijn en gezellig. Als we aan de koffie zitten komt de buurvrouw langs onze nog kale beuk gewandeld. Ik vraag of ze ook zin heeft in een kopje. Zodoende schuift ze niet veel later aan. Wat een gezelligheid!

Ik ben zelfs al een beetje verkleurd verrood. Maar volgens mijn moeder komt dat helemaal goed. Want juist van de voorjaarszon word je het beste bruin.

Als alle aanloop naar huis is kom ik er echt niet meer onderuit. Orde scheppen in deze chaos!

Overal troep. Overal spullen.

 Veelal medische spullen.

Het mobiele ziekenhuisje is weer ingericht.

Dikke doei Tadim! Bij de gratie van het CZ mag ik weer gaan sprayen met Colistin. Ik durf de stelling wel aan dat deze infectie samenhangt met het gebruik van Tadim. Sinds ik ermee gestopt ben is mijn hoofdpijn over, heb ik geen verhoging meer gehad en hoest ik minder. Sjrd had weer eens een mooie vergelijking. Skoda, Volkswagen en Audi zijn ook allemaal van dezelfde groep maar toch zijn het niet dezelfde auto's met dito prijzen. Ik rust mijn kaas.

Wat Sara hier doet is ook mijn plan. Op tijd naar het mandje. Het gejakker van de afgelopen dagen, de buitenlucht en eerste bolletjes antibiotica hebben me enorm slaperig gemaakt. De plogs moeten maar even wachten.

Oh ja en raad eens? Ik startte exact een jaar geleden, op precies dezelfde vrijdag, óók met een infuuskuur.

Hej hej.

3 opmerkingen:

Ingrid Cornelis zei

Wat een eer om mijn opwachting te mogen maken in je 100e plog! Grtz Ngrd

Mrs. T. zei

100 Plogs! Gefeliciteerd. Zeg, is die wijnkast altijd zo leeg?

Vnn zei

Ben zo blij dat je je beter voelt! En dat met de (naderende) lente en alles...lekker gaan genieten met Sr en Sjrd!