woensdag 15 april 2015

Plog 105 - Een dag vol voortschrijdende inzichten

Wat deed ik op 15 april 2015?

Ik ben eerder wakker dan de schilders het piepende hekje openmaken. Dat komt omdat ik naar het ziekenhuis moet voor een dal spiegel van de Tobra. Voorheen deed ik dat in Utrecht. Alles behalve praktisch. Anderhalf uur heen, bloedprikken, in een half uur de Tobra in laten lopen en daarna nog een keer bloedprikken. Voor de top spiegel. En dan weer anderhalf uur naar huis. Dit keer doen we het anders. Mijn CF-verpleegkundige heeft contact opgenomen met haar collega in Maastricht. Daar blijk je ook prima spiegels te kunnen laten bepalen. Bovendien doen ze tegenwoordig "eigenlijk niet zoveel meer met de top spiegel" dus kan ik na het prikken meteen weer naar huis. Zoveel voortschrijdende inzichten op een dag!

Sara hou jij de mannen en alles even goed in de gaten als ik weg ben?

De taxichauffeuse van dienst is van het stille soort. Heerlijk. En ze weet ook nog een praktische sluiproute als we in een file dreigen te komen. 

Gek hoor, zo'n ander ziekenhuis. Wel eens leuk voor de afwisseling. Voordat ik bloed kon laten prikken moest ik eerst een ponsplaatje laten maken. De dame achter de balie vroeg me naar mijn achternaam. Die is natuurlijk Mols. "En bent u getrouwd?" "Ja." "Maar wat is dan uw achternaam?" "Mols." En dit dan drie keer, met fronsen en oogrollen. Ze kon er maar niet over uit dat ik mijn meisjesnaam heb gehouden. (Meer mensen blijven zich hier hardnekkig in vergissen trouwens!) Na het achternaamgeharrewar moest ik ook nog op de foto voor het pasje maar dat weigerde ik. Was ook heel dom. Want voor mijn eigen veiligheid en blabla. Joe. Doei!

Weer thuis deden mijn schildermatties even een commercialpose. Lekker bezig jongens!

Tijd voor de zonnebril! En luchtigere kleren. Dit is veel te warm.

 Zo, veel beter.

Meer zomers wordt het vandaag niet.

Volgens mij schieten ze al goed op.

Om een zonnesteek voor te zijn verplaats ik me op tijd naar binnen. Samen met het fijne boek Wij dat ik onlangs van Ll kreeg. Ik begin er al lekker in te komen.

Hej hej.

Geen opmerkingen: