woensdag 29 april 2015

Plog 119 - Er werd een bocht genomen

Wat deed ik op 29 april 2015?

Dag hotel, je was goed voor ons. Tot de volgende keer.

Ondanks onze strakke planning zijn we te laat in de witte bunker. Maar alle CF'ers die deze ochtend MDS hebben, blijken te laat dus uiteindelijk loopt iedereen tegelijk uit. Opgelost! Als ik de blaaskar zie moet ik meteen poepen. Daar kan geen kakzakje tegenop. Het blaasmeisje drukt me op het hart het vooral rustig aan te doen. Ze kent haar pappenheimer inmiddels. Nou ja, en dan volgt de dag die je wist dat zou komen. Geen drama dit keer. Geen tranen. Gewoon zitten, verstand op nul en blazen. Meer dan mijn best kan ik niet doen. Niemand wordt boos om welk resultaat dan ook. Vooral ikzelf niet. Ik kijk ook niet mee op het scherm en vraag niet na elke poging om het resultaat. Heel mindfull allemaal. En wat blijkt? Voor het eerst in maanden blaas ik weer beter. Mijn FEV1 is vandaag 41%. 4 Procentpunten meer dan vorige keer maar effectief een stijging van 10%. Da's knap veel! Als je van niet zo heel veel komt is het al snel een boel, ha! Ik high five me een weg naar Sjrd. De blik in zijn ogen spreekt boekdelen. Ik heb zonet een bocht genomen die zo ontzettend nodig was. Na alle zware maanden met alle mogelijke inspanningen krijgen we nu dan toch de beloning waar we zo op hoopten. De kans is groot dat sprayen met Cayston hier de oorzaak van is. Weet ik meteen weer waar al dat gekloot en geërger toch toe leidt. Stug volhouden dus!

In het zonnige zuiden gaat het er rustig aan toe. Hoewel. Sara ligt hier te bedenken wat ze vanmiddag nog allemaal gaat doen. Een kuiltje graven in het net ingezaaide gazon. Een uiltje knappen in de wasmand met vers gevouwen was. Spelen met een guitige 2-jarige.

Tussen de bedrijven door snel ik naar het lab. Waar het stervensdruk is. En je altijd een bezienswaardigheid bent met een mondkapje.

De laboranten zijn er altijd gezellig. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Voor de longfoto heb ik geen tijd meer, die moet straks. Nu weer terug naar mijn hok voor de volgende ronde para-medici. De piepjestest bij de fysio heb ik niet gedaan. Ik zag me niet rennen met een wiebelende slang uit mijn maag en die infuustoestanden aan mijn lijf.

Het kan niet allemaal meezitten. De verpleegkundig specialist die over mijn maagsonde gaat blijkt onze afspraak gewoon vergeten te hebben en zit nu ergens op de wereld vrolijk vakantie te vieren. Er is niemand anders in huis die me kan helpen dus ik kan een andere keer terugkomen. Yo! Het is balen maar ik laat er mijn humeur niet door verpesten. Dan maar niet. Ik blies 41%. "Dat is dichter bij de 50 dan bij de 30," aldus Sjrd. En zo is het!

Hondsmoe maar zeer voldaan vangen we de terugreis aan.

Mijn moeder heeft weer lekker gekookt! En wie hebben we daar nou? Hoi Nls! Baas, jou komen we ook overal tegen zeg.

Thuis proosten we op deze dag. We did it.

Hej hej.

14 opmerkingen:

Mara zei

Hee kanjer! Wat goed van je. Vooral het rustige en goede gevoel wat er bij zat. Top. En Sjoerd is een meester in omdenken; het is dichter bij de 50 dan bij de 30. Geweldig!

Vnn zei

boksboksboksboksboksboksboksboksboksboksboksboksboksboksboksboksboksboksboks

Gerda Heek zei

Woop Woop! Heel fijn voor je.

Petra zei

Toppietof!

Mrs zei

Ooooooooh wat een verademing. Ik ben zo blij voor jullie.
Kussen

miranda zei

Ik zit met natte ogen boven mij hallo Jumbo café koffie hier hoor. Zo enorm fijn voor jullie allebei!

Sarah zei

Wat ontzettend fijn!!! Ik krijg een beetje traantjes over dat boekdeel op Sjoerds gezicht en die foto van jullie daarna. Wat een heerlijke bocht om te nemen :)
Die Cayston trouwens, toen mijn ziekenhuismensen dat voorschreven riep ik meteen MAAR DAT MOET DRIE KEER PER DAG DAT KAN NIET! En toen mocht ik het slechts twee keer per dag doen. Geen idee of dat net zo effectief is natuurlijk en er zullen wel allemaal negatieve prutsels aan zitten. Maar als je het ECHT niet meer trekt met die overvloedige vernevelbeurten, kan je daar misschien eens over praten? Geen idee hoor. Ik neem iig mn petje af dat je het drie keer per dag volhoudt!

Ydnas zei

Lekker bezig! Ik blies vanochtend ook 41%, toevallig! Ik weet nog niet wat ik daar van vind ;)

Cash en Els zei

Joepiedepoepie, geweldig en die SJRD is er een uit duizenden.

Anoniem zei

Wát een goeie mindset! Superfijn dat t zo goed ging. Mooie foto's weer en wat ben je toch een schrijftalent!
Ff bijkomen nu!!

Marianne

Anoniem zei

Wauw... fijn zeg!

Groetjes,
Anja

Anoniem zei

Wat een prachtig nieuws! Fijn voor jullie samen! Groet Els

Nurse Martens zei

Hé, wat een goed nieuws! die zit weer in de pocket! fijn weekend.

Ri zei

Dit is geweldig! Ik ben zo blij voor jullie. Voor jou het meeste.