maandag 6 april 2015

Plog 96 - Een dag met een feestelijk tintje

Wat deed ik op 06 april 2015?

 Maar Saar, de dag beginnen met een ontbijt? Ben je ziek?

Ik ontbijt bewust niet te veel. Later zal blijken waarom.

Lieve knoedeliewoepsie. Jij weet dit natuurlijk niet maar vandaag blog ik op de kop af tien jaar! Dat is toch bijna niet te geloven? Al tien jaar deel ik een hoop lief en leed met de goegemeente op het internet. Dagelijks spieken hier een heleboel mensen. Ik vermoed dat ik er daar zo'n honderd van ken of 'ken'. Maar wie zijn al die anderen dan toch? Daar ben ik echt reuze nieuwsgierig naar. Zouden jullie dat voor een keer vandaag eens kenbaar willen maken in een reactie onder dit bericht? Voor mijn eerste blogdecennium. En ook een beetje dat van jullie.

 Op mijn paasbest. Ha ha.

Hé maar wie hebben we daar? Aan de wonderdoekjes op tafel te zien kan het maar een iemand zijn...

 ...zie je wel. Mrtn! En hij heeft niet alleen zijn touchscreen poetslapjes bij. Ook een heuse selfie stick, met afstandsbediening! Dat is tof! Op 12trade vind je al deze coole gadgets.

 We gaan gezellig een hapje eten. De entree ziet er weer erg uitnodigend uit.

Om vijf over twee heeft de vijf ook in de klok gezeten. Tijd voor een aperitief.

Iets met schol en schuim van komkommer. En nog meer lekkers.

Ik bestel het tussengerecht van ravioli als hoofdgerecht. En krijg dat niet op. Waar laten mensen vier of vijf gangen?! Hoe dan?!?

Plek voor een goddelijk toetje is er altijd wel.

Tijd om de selfie stick nog eens te testen. Werkt goed.

Weer thuis kakken we allemaal gigantisch in. Dat krijg je van 's middags warm eten.

Kom hier dat ik u kus!

Een paar uur later is het niveau gedaald.

En de temperatuur wederom gestegen. Dit gebeurt nu al dagen. Dan lig ik met kippenvel te klappertanden in bed. Morgen dan toch echt maar wéér met Utrecht bellen. Ik krijg hier echt enorm de schijt van.

Hej hej.

43 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Irene...lees altijd gezellig mee, waarom??....ook ik ben chronisch patiënt zoals ze dat noemen.
Je schrijft gezellig en herken veel.....
Hoop nog veel gezellige plogs van jou te lezen!!

Anoniem zei

Hoi Irene,

In Januari kwam ik "per ongeluk" op je blog. Sinds dien lees ik mee en geniet van je verhalen en foto's. Omdat ik het eigenlijk een beetje raar vind dat ik een blog volg van iemand die ik helemaal niet ken, heb ik nog nooit gereageerd. Vandaag maak ik een uitzondering ;-)

Groeten, Jorien

Anoniem zei

Ik lees je blog bijna iedere dag. En als het er niet van komt haal ik in. Mijn Jack-Russel-vrouwtje Floortje is vorige week woensdag overleden. Ze was bijna 17, op 2 maanden na. Morgen moet ik naar het crematorium haar urntje ophalen. Maar het is een troost dat ze zo oud was en dat het niet meer leuk was voor haar.
Groetjes,

Karlijn

Marjolein zei

Met veel plezier lees ik elke dag jouw plogjes. Ik vind het echt fascinerend en heb veel respect voor jouw manier van schrijven en hoe jij je dag invult. Jullie lieve hondje(s) vind ik geweldig!
Ookal woon je heel dichtbij en hebben we elkaar nog nooit in levenden lijve gesproken, ik heb het gevoel dat ik je toch een beetje ken.

Anoniem zei

Ik lees je plog elke dag, via de plog-facebook groep ooit hier terecht gekomen. Ik geniet van je foto's, je schrijfsels, je humor...

geeliciteerd met je 10-jarige Blogverjaardag!

Zet hem op witte muizen ;-)
Marjan Noord Holland

Anoniem zei

Ik lees je (p)blog via cf café. Je schrijft erg leuk.
groet Johan cf-er

Rozanne zei

Hoi!

Ook ik ben een anonieme lezer. Volg je eigenlijk nog maar kort (januari), maar nu zo trouw als wat :-)
Inmiddels alweer ruim 2,5 jaar geslaagd getransplanteerd, maar herken veel van je daagelijkse (cf)bezigheden en worstelingen!
Keep up the good work!

Anoniem zei

Hoi,

Sinds 30 augustus ben ik mama van Rosalie en sinds de hielprikuitslag weten we dat ze CF heeft. Via het CF café lees ik dagelijks jouw plog. Het geeft me moed voor de toekomst. Rosalie heeft een klasse 1 mutatie: 711+1 g>t (homozygoot of met een deletie). Mag ik vragen wat voor mutatie jij hebt?
Groet, Esther

Merel zei

Hallo hallo! Groetjes uit Bennekom!

Chantal Quak zei

Ik lees je ook, door de FB plog pagina. Ik vind je grappig! Gr Chantal #rotterdamdegekste!

Astrid zei

Hoi Irene,

Ik lees ook mee en vind onze levens bijzonder op elkaar lijken. Soms eng gewoon, zeker als ook nog onze mannen met Pasen naar dezelfde bijeenkomst (Porsche) gaan.
Groetjes Astrid van Heeringen
p.s. heb dan geen hond

Marie-Louise van der Schoot - de Jongh zei

Dag Ireène, met mijn titel"tante uit het hoge noorden" is jouw plog DE ideale manier voor mij een beetje op de hoogte te blijven van jouw "doen en laten / wel en wee.
Dikke tuut, Marie-Louise

Anoniem zei

Hoi Irene,

Wij kennen elkaar van de HAVO. Ik kijk elke dag uit naar je PLOG. Je schrijft eerlijk, grappig met de nodige zelfspot, daar hou ik wel van. Ik heb veel respect voor hoe je met je ziekte omgaat. Zouden veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen.Ik heb alle 96 stuks afgelopen jaar gelezen ;-).

grs. Leanne

ps ik hoop nog heel lang van je PLOG's te mogen genieten. Misschien een stomme vraag maar waarom heet het een PLOG en geen BlOG?

ons mirel zei

Ook hier een trouwe fan en lotgenoot, lees je plog (voorheen blog) altijd graag! Van mij mag je nog heel lang zo doorgaan! Veel liefs Mirel

Anoniem zei

Hier nog een trouwe volger ! Gefeliciteerd met dit jubileum en dat er nog vele Blogs/Plogs mogen volgen.

Greetz Carla

Anoniem zei

Bij toeval op je blog terechtgekomen en iedere dag kom ik even lezen hoe jouw dag voorbij gegaan is..... Je schrijft open en dat leest lekker weg.
Groet en dank voor het delen!
Ellen

Miranda zei

Hoi hoi, groetjes uit Rijen!

Anoniem zei

Hallo Irène, proficiat met je jubileum! Via via kwam ik op je plog en ik lees hem graag! Wil je ook de groeten doen aan je ouders, je vader is mijn neef. Liefs Els

Anoniem zei

Perfisia en ook ik lees al je blogs xxx Heerlijk hoe jij in het leven staat ons grote voorbeeld !!! Groetjes Inge

Anoniem zei

Hier uit Haarlem gefeliciteerd!

xx Fred

Marloes Dokman zei

Hoi! Marloes, via de faceboekplog pagina. Leuk dat je bent gaan ploggen: foto's zijn vaak mooi, de teksten grappig én eerlijk. Knap hoor!

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je blogdecennium!
Via cfcafé spiek ik vanaf januari mee. Mooi hoe je je lief, leed en leuk deelt.
Groetjes, Jacqueline (met CF)

Nurse Martens zei

Ik hoop dat de koorts geen voorbode is van weer een periode ziek zijn. Wel mooie foto's ! :-)

Anoniem zei

Hoi hoi! Ook ik ben een volger...

Liefs Inge (Lisa ❤)

Anoniem zei

Hoi Irène,

Gefeliciteerd met je jubileum! Prestatie van formaat, hoor! Ik ben nog in je 'blog tijd' aan komen waaien en niet meer weggegaan, omdat ik vind dat je zo leuk schrijft. En zo goed met cf omgaat!
En, nu ik toch aan het reageren ben, lekker stylisch huis hebben jullie!
Hopelijk ben je snel van je koorts af

Hartelijke groetjes,
Marianne

MaMarije zei

Hi! Ik volg je plog al sinds het nog een blog was. Ik vind dat je een vrolijke optimistische kijk hebt op jouw leven en moet regelmatig hardop lachen om de onderschriften bij je foto's.

MaMarije zei

Oja, 10 jaar?! Wow, da's lang! Gefeliciteerd!

Anoniem zei

Hoi! Ik lees graag je plog, ontdekt via de ploggroep.
Groetjes, Daphne

Anoniem zei

Gefeliciteerd vanuit Paramaribo.

Anoniem zei

Hoi Irene,

Sinds ik zelf ziek ben geworden (schildklierkanker) en daardoor veel thuis ben geweest de laatste jaren ben ik weblogs gaan volgen (zoeken naar herkenning en positiviteit). Het gaat nu redelijk goed met me maar nog steeds kijk ik uit naar jou blogs! Je hebt een erg leuke manier van schrijven!
Gefeliciteerd met je 10jarig jubileum en ga zo door. Ik blijf uitkijken naar je blogs!

Liefs Ans

Anoniem zei

Via stichtingen FOK ooit op cfcafe gekomen en je blog gaan lezen. Zelf geen CF maar een vriendin wel, zij is helaas overleden. Oa jou blog ben ik blijven volgen. Groetjes Marloes.

Vnn zei

Ik ben blij met alle terechte reacties dat je zo leuk/pakkend/positief-maar-toch-realistisch schrijft. Zei ik 10 jaar geleden niet al eens/100x dat jij eens een boek moet gaan schrijven?

En ga zo door, je bent een dappere dodo en je plogs (picture blogs mensen!) zijn een lichtpunt op een donkere dag (ahum, poetisch Vnn..).

Anoniem zei

Ik volg je blog/plog pas sinds januari via de Facebook groep en geniet enorm van je kleurrijke foto's en verhalen. Je hebt bij mij echt inzicht gebracht hoe het is te moeten leven met een chronische ziekte. Ik heb diep respect voor je!

Groetjes Vera
Ps ik zag mijn kaartje op een plogfoto toen je in het ziekenhuis lag. Hoeveel kaartjes heb je toen wel niet gekregen?

Ri zei

Ik ben al jaren fan van je blog/plog en stiekem ook van jou! Nou dat dus...

alles is anders zei

Hoi, ik lees mee omdat ik het super leuk vind om heel even in nederland te zijn als ik je blog lees :-) En je fotos zijn echt super, dagelijkse dingen, heerlijk en bijzonder

Anoniem zei

Ook via,via op je plog terecht gekomen en ik gluur elke dag even mee in jouw leven. Een dapper iemand met zelfspot kan ik wel waarderen!

Rosan zei

Ik weet niet eens meer hoe ik er gekomen ben, maar weet wel dat ik bij een blog over een natte scheet op het witte tuinstoelkussentje schaterend achter mijn laptop zat en alles wel heb gelezen.. en nu nog steeds!

Anoniem zei

Ha Irène,
Ik lees jouw blog al jaren, maar niet al 10 jaar. Ik kwam hier terecht van Kata's blog (toen nog) en bleef hangen omdat je zo leuk schrijft! Ik las ook Djuna's blog met veel plezier. Ben blij dat je na de pause bent gaan ploggen, is ook erg leuk. En dankzij jou nu aan Nynke's BZV blog geraakt.
Wel enorm balen dat je nou op/rond je blog-decennium ziek bent... Sterkte en beterschap!!!

groetjes, Judi

Judith zei

Hoi Irene, ik mis mijn vaste prik vandaag. Hoop dat je snel weer beter bent. Heb nu maar genoten van het lezen van alle leuke reacties.
Groetjes Judith

Gonda zei

Ik lees je via de ploggroep op Facebook, en ik verheug me elke dag op je beschouwingen! Je schrijft met veel humor. Bewondering hoe je in het leven staat en hoe je met je ziekte om gaat.
En natuurlijk gefeliciteerd met je jubileum! Hopelijk valt de infectie mee... Sterkte.

Maarten zei

En ik lees ook mee,
Wat wil je nog meer weten?

Anoniem zei

Zie nu dat mijn bericht voor de 2de keer niet goed gegaan is.....grmbl. Nog 1 poging��. Wat ik wilde zeggen....
Wow al 10 jaar! Gefeliciteerd, dan heb ik veel gemist zeg. Ik kijk mee vanaf je intro op FB. Mis geen dag tnt, wat een nuchtere kijk op je ziekte en wat schrijf je vol humor en zelfspot. Respect voor hoe je in t leven staat.
Ben zelf pleeg en heb 10 jr in het (nieuwe) WKZ gewerkt, ook tijdje op afdeling met kids met CF. Weet professioneel gezien dus iets meer maar wat een impact zeg. Misschien brutale en mn nieuwsgierige vraag (hoef je niet te beantwoorden��) maar sta je op de lijst voor transplantatie?

Sterkte met de infectie, hoop dat je snel opknapt na AB!

Lieve groet Tamara

Anoniem zei

Ik lees je plog ook. gewoon omdat ik via zoon Bowe dichtbij cf sta.
wat heb je een mooi kleurrijk huis!
Itty Frankema