woensdag 13 mei 2015

Plog 133 - Het thema blijkt poep

Wat deed ik op 13 mei 2015?

Ik ben zo'n beetje de hele ochtend druk met bellen. Achter geld aan. De een is zo vlug als dikke stront door een vergiet met betalen. De ander schrijft met de geniepigheid van een nat windje af zonder een dienst of goederen te hebben geleverd. Het is moeilijk om er niet de schijt van te krijgen.

Hallo Jumbo. Nieuwe stagiair?

Het oogt nog steeds wat moe. Het beleeft ook nogal hoesterig. Hoera voor de flatjes.

Sara de schone schijnheilige slaapster.

Post van het hoofdkantoor. Wat moeten ze nou weer? Oh een afspraak bij de suikerbaas. Ja dat wordt misschien wel weer eens tijd inderdaad.

Nou dan ploeter ik nu maar eens op te slappe bandjes naar de fietsenmaker voor wat extra lucht. Ik denk dat ik het blaaspijpje bij aankomst meteen even aan mijn eigen mond zet.

Ineens zit Lntt in de tuin. Hoi Lntt! Gezellig dat je er bent. Met cadeautjes nog wel. Te lief!

Gut ja, dat is het nadeel van bloemen en planten. Zonder water hangt het er een stuk minder blij bij. En dat met zo'n leuke gieter. Onbegrijpelijk.

Ik eet dan wel pruimenvlaai, Sara is er met een korst kaas vandoor gegaan! Ook een eerste keer. Wijlen Rover stond bekend als de gauwdief der Franse kazen, hoe duurder hoe liever. Dat Sara deze snaaihobby heeft overgenomen vormt aannemelijk bewijs dat er meer is tussen hemel en aarde. "Sara meid, pak die kaas!" We horen het Rover roepen.

Met een half oog kijk ik televisie maar de focus ligt bij de Facebookgroep van onze wijk waar ik weer lid van ben geworden. Heremetijd. De wereldproblematiek op microniveau is nog steeds grotesk. Als er nog mensen zijn die vlaggetjes zoeken om in hondendrollen te prikken: ik kan ze regelen!

Hej hej.

Geen opmerkingen: