dinsdag 19 mei 2015

Plog 139 - Hier lekt niks meer weg

Wat deed ik op 19 mei 2015?

Grote grutjes Sara wat lig je er meug bij. Doe jij nog maar even de oogjes toe.

Dan ontferm ik me in de tussentijd over Bets. Huh? Bets wat is er met je aan de hand?

Oh kijk, dit is beter. Malle Bets.

Zo te zien is de Saar voor de tweede keer wakker deze morgen. Als je de keer dat ze aan mijn gezicht stond te snuffelen toen ik nog in bed lag niet meetelt.

Ah zo lekker rollen en met de rug over het gras schurken.

Oké. Dit is de blik van iemand die ternauwernood een opname via de Spoedeisende Hulp heeft weten af te wenden. Een opname is al ruk en stevig ontregelend maar urenlang rondhangen op de SEH is wel het laatste waar een niet fit mens op zit te wachten.
Dus, toch maar even gebeld naar het ziekenhuis. Dat het klote gaat en alle effecten van de vorige kuur zijn weggespoeld door die stomme verkoudheid. De CF-verpleegkundige had al een bed voor me gereserveerd op B3 west. Tot ik piepend uitbracht dat dat nou ook weer niet de bedoeling was. Ik wil best kuren maar dan wel gewoon thuis. Godzijdank ging ze akkoord met mijn stroom aan argumenten en heel hard haar best doen om de antibiotica aanstaande donderdag beschikbaar te hebben. Morgen al even een picclijntje halen. Doen we.

Van de week zag ik een tv-programma over hoe we in Nederland groener kunnen leven. Er waren wat BN'ers opgetrommeld die met elkaar de strijd aangingen om een week lang zo klimaatneutraal te opereren. Bij Frans Duijts in huis betekende dat geen vlees eten, koken in de caravan en de wc doorspoelen met gebruikt water in een emmer. Heel terug naar de basis. Gerard Ekdom ging een keer dapper met de trein naar Hilversum nadat hij zelf uit gepuzzeld had hoe je in vredesnaam een treinkaartje moet kopen. Knap hoor. Daarna besloot zijn vrouwke hem te verrassen met een Tesla, want het moet wel praktisch blijven allemaal. Anita Witzier wist de mannen te verslaan door de hond vegetarische brokken voor te schotelen. En haar dochter mocht haar haar niet meer wassen. Erg vermakelijk allemaal. Bij mij ging er een lampje branden toen het ging over sluipverbruik. Ik ben inderdaad redelijk laks met het uittrekken van stekkers. Dat moet anders. Het is maar een kleine moeite om even te bukken en een oplader na gebruik te verwijderen. Ik voel me heel verlicht nu.

Wat heb jij voor iets lekkers tussen je voorpootjes geklemd snoes?

Als mijn moeder weer naar huis is (zij was verantwoordelijk voor Sara's snack) gun ik mezelf nog een gemiste aflevering Zo Zijn We Niet Getrouwd. Andermaal een pareltje.

Waarom hebben wij eigenlijk nog geen aandelen Nutricia?

Hahaha Sara. Ik heb een déjà vu. Kun je je ogen nog even openhouden voor Trijntje?

Helder. Dan kijken we wel zonder jou.

Tja, wat moet ik erover zeggen? Er is ons in elk geval nog een avond songfestvialkitsch bespaard gebleven.

Door naar belangrijker zaken. Dokter Heijerman zit bij Pauw om te vertellen over de vergoeding van Kalydeco en wat dit medicijn kan betekenen voor de 35 Nederlandse patiënten die er nu voor in aanmerking komen.

Goed gedaan Émilie! Ik wens je een eindeloze loopneus. Bij wijze van spreken.

Hej hej.

2 opmerkingen:

ons mirel zei

Lieve Irène balen dat je weer aan een iv-kuur geloven moet, maar fijn dat je ze hebt weten te overtuigen om het thuis op te starten. Tja, die CF plegen in het Utrechtse zijn de beroerdste niet, integendeel zelfs! Succes maar weer met alle ongemakken die een dergelijke kuur met zich meebrengen. Ik denk aan je.
Veel liefs

Nurse Martens zei

Shit zeg! Ben je niet die lijn kwijt, mag hij er weer in. Ik gun je een poos stabiliteit met je gezondheid xx
knap maar snel weer op!