vrijdag 12 juni 2015

Plog 163 - De dag die je wist dat zou komen

Wat deed ik op 12 juni 2015?

De gisteren bezorgde mic key kende een nasleepje in de nacht. Ik droomde dat mijn huidige mic key er op miraculeuze wijze uitgevallen was en Sjrd de eer had een nieuwe erin te duwen. Noem het gerust een nachtmerrie, voor ons allebei.

Ochtendritueel. Het allerlaatste bolletje loopt. Voelt goed.

Jurkjesweer!

Dag Pinkpopper! Veel plezier! (En wat ben ik blij dat ik niet mee hoef...)

Het is weliswaar warm, toch vind ik het een prima middag om even in mijn eentje naar de stad te gaan. Het is niet druk en ik kan overal zo lang slenteren als ik wil. Misschien neem ik straks zelfs nog een ijsje.

De tweede tropische dag van het jaar lijkt mij bij uitstek een dag om eindelijk nieuwe sloffen aan te schaffen. Bij Van Haren stellen ze me niet teleur.

Er ligt zelfs nog een paar in mijn maat. Nu doorpakken!

Goed voor jezelf blijven zorgen Irène. Op tijd rust nemen en voldoende drinken. Oké dan.

Op links schalt nog wat orgelmuziek door de openstaande deur van de Munsterkerk. Mooi.

Als al mijn wensen vervuld zijn - sloffen, hemdjes, kauwgom, oorbellen, slippers - keer ik huiswaarts. Daar is het lekker koel. Ik heb de ramen en luxaflex potdicht gelaten. Fijn hè Saar?

Oké. Dit vind ik zelf ook een schok. Ik draag Birkenstocks. Vrijwillig. Dat komt zo. Ik was al een tijd op zoek naar fijne, universele slippers maar wist niet precies wat ik in mijn hoofd had. Ze moesten in elk geval lekker zitten en goed loopbaar zijn. Toen ik vanmiddag weer een paar keer bijna op mijn neus lag vanwege schattige maar onpraktische sandaaltjes was ik het zat. Evenals de pijn in mijn heup die weer eens opdoemde door het gebrek aan enige stevigheid, schravelend over de kinderkopjes. Nou ja, en toen lag daar dus een "birkie" naar me te lachen. Die wist het allang. Goed voetbed, stevig ass hell: come to mama.
Geen Pinkpop en wel Birkenstocks, mijn jeugd is nu definitief voorbij.

Op de schoendoos staan alle mogelijke modellen afgebeeld, met hippe namen ontleend aan plekken op aarde. Laten we de Ibiza eens bestuderen. En stel je daarna even het feesteiland voor. Heb je een beeld? Ik denk dat er elke keer ergens een eekhoorntje sterft als een Ibizahipster aan zo'n seksloze slipper denkt, om zichzelf vervolgens zacht huilend in slaap te wiegen. In mijn optiek hadden alle modellen Jezus Nikes Nazareth moeten heten.

Wacht ik doe meteen een doorpas. Eigenlijk kan het best. En hoera voor de hemdjes van de Hennes want nu kan ik ook dit rokje in de zomer dragen. Dat kon eerst niet, nee echt. Ik had er niks op. Serieus.

Oh kijk, dit kon de tuin wel gebruiken. Ik hoor het gras vreugdekreetjes uitslaan.

Mijn avond bestaat uit voetbal. Lekker.

Een goal Saar! Voor ons!

Sara is maar matig enthousiast over de oranje winst. Ze kreeg van mij een oude slof en is daar erg druk mee. Een hondenpoot is gauw gevuld.

Hej hej.

6 opmerkingen:

Sarah zei

Wat een lekkere dag :D
Ga je je button al zelf verwisselen? Dapper! Van mij mag de verpleegkundige die er nog even in blijven duwen... X

Vnn zei

Ik ga gewoon niks zeggen over de b's. Ik ga gewoon niet eens het hele woord uittypen. Ik wil wel nog denken dat we jeugdig zijn. Verder zie je er altijd beeldig uit, dus ik moet dit even verwerken. Ik kom er in een persoonlijk gesprek op terug als ik het concept verwerkt heb.

Mara zei

Ik denk de hele tijd; oeiiiiii zal ze nu ook uggs hebben gekocht? ;)

Vnn zei

Tja...hier moet IK dus schuld bekennen....die heb ik wel. Is dat net zo erg? Waarschijnlijk wel he? Maar ik heb Altijd koude voeten. Echt waar.

Mrs. T. zei

Oh je, geen pinkpop en wel birkenstocks ... Tja, dat geeft te denken inderdaad.

Yv zei

Ik heb gisteren ook weer sloffen gekocht bij van haren. Heerlijk als je thuiskomt dat je zo in je warme sloffen kan stappen. Echt fijne sloffen