woensdag 15 juli 2015

Plog 196 - Geen permanent op mijn hoofd

Wat deed ik op 15 juli 2015?

Mijn ene broekspijp is korter naar binnen gevouwen dan de andere zie ik. Heel streetwise. En Sara photobombt gezellig het beeld. Deze dag kan nu al niet meer stuk.

Nou hondje, pas jij goed op het huis? En zul je voor me duimen? Alhoewel ik me niet echt een voorstelling kan maken van hoe je dat in de praktijk moet brengen. Doe dan maar gewoon dit, met je gebit.

Er staat weer een bezoekje Utrecht op het program. Voor ik er erg in heb zijn we er al. Het was een zalig afleidend dutje.

Gewoon een andere dag op kantoor. Gewoon een dag op een ander kantoor. Ik blies een stabielige longfunctie. Daar ben ik tegenwoordig blij mee. Nederigheid, daarin heb ik wel wat les gehad het afgelopen jaar. Mijn dok en ik zijn tevreden en hebben als gezamenlijk plan om mij stabiel te houden. Van hem mocht de piccline nu wel uit mijn arm. Van mij mag hij gerust nog een poosje blijven zitten. Ik heb er geen last van, vergeet vaak dat hij er überhaupt zit. Bovendien geeft het sierstuk me een prettig gevoel van schijnveiligheid. "Waarom neem je dan geen port-a-cath?" vroeg de dokter nonchalant. Nou uhm. Omdat het enige dat je mogelijk néémt een permanent is. Alles wat dat niet is - een frikandel speciaal, een kind, een medisch hulpmiddel waarvan je op voorhand gaat hyperventileren - is een beslissing waar gedegen denkwerk aan vooraf gaat. "Hm, nou, dan zou het wel jammer zijn als hij er straks voor niks nog tien maanden in heeft gezeten. Of wacht, eigenlijk zou dat heel fijn zijn!" En zo is het maar net @.

Zorg jij voor het snoep voor de terugweg mam? Het is nog ver tot Parijs.

Mooi, de taxi staat alweer voor ons klaar.

Er gebeurt van alles op de terugweg. Meer kan ik er niet over zeggen.

Zodra de bergen van Montfort opdoemen weet je dat je er bijna bent.

Precies Saar, zo voel ik me ook nu.

Misschien biedt een wolkentoetje soelaas?

Zo te zien werkt het voor jou ook. Fijn, dan plof ik nu achterover.

Hej hej.

3 opmerkingen:

Ydnas zei

Hoera voor de stabiele longfunctie!

ons mirel zei

Heel fijn, ik ben blij voor je.

Ri zei

Het is dan wel een plog, vandaag was ik het meest onder de indruk van deze tekst: 'Alles wat dat niet is - een frikandel speciaal, een kind, een medisch hulpmiddel waarvan je op voorhand gaat hyperventileren - is een beslissing waar gedegen denkwerk aan vooraf gaat.'

Zo is het maar net.