maandag 20 juli 2015

Plog 201 - De op het spek gebonden kat

Wat deed ik op 20 juli 2015?

Wakker met de wekker en meteen eruit. Het is maandag. Tijd voor actie.

Na ontbijt en plog ook nog wat aandacht schenken aan deze hobby.

We hebben een zakelijk account en een privéaccount bij Bol. Het privéaccount staat op mijn naam. Het nadeel daarvan is dat ik nu moet doen alsof ik van niks weet. Dat valt niet mee op deze manier.

Goed, tas gepakt, tank gevuld, spierbal wakker gerold. On y va.

Helling defect. Gut wat jammer.

Ik kan net weer een beetje behoorlijk de trap af. Laten we daar vooral misbruik van maken. Ik weet hier gelukkig nog niet dat het nog veel erger kan en wordt. De goeroe stelt even later namelijk voor me "een beetje te plagen" en laat me walking lunges uitvoeren. Twee keer de gymzaal op en neer.

Er zit niks anders op dan meteen cola light te kopen. Ik moet iets!

Wat zit jij hier aldoor beeldig te wezen pop?

Dat een mens nog zo blij kan kijken na wat er met haar benen is uitgehaald is een wonder op zichzelf.

Dit is wel de kat op het spek binden hoor...

Ik plof op de bank met David, Joris en Boudewijn.

Sara neemt ook even een moment voor haarzelf.

En dan om half tien begint eindelijk het programma waar ik het hele jaar naar uitkijk. Ik zit te kirren op de bank. Het geknutsel, het hoooo-geroep, het gestuntel met de movers, het kennismakingsspel, de jeu-de-boules competitie en alle andere open deuren die worden ingetrapt. Ik imiteer de voice-over nog voordat de voice-over zelf heeft gesproken. Zodra er een babyboomer door het beeld schuifelt met de opdruk VINTAGE op de rug van haar hemdje biggelen de vreugdetranen over mijn wangen. Wanneer kan ik mee op reis?

De dikke lucht die er hangt beneemt me deels de adem. Nog maar een pufje ventolin dan maar. En ik eet kersen. Maar het een heeft nul komma bokkie met het ander te maken.

Hej hej.

2 opmerkingen:

MaMarije zei

Haha, wij zitten ons ook te verkneukelen op de bank met dat programma :-)
Wel jammer dat ze dit jaar niet meer de leeftijden bij de namen laten zien, want wij doen ook nog het spelletje 'raad de leeftijd bij deze oude kop'. En dat levert soms verrassende inzichten op, hahaha.

Vnn zei

Ik ben er ook weer bij(na)! Op een of andere manier zie ik jou ook altijd voor me op bepaalde momenten. Hoe je dan op jouw bank ligt te lachen terwijl ik op mijn bank lig te lachen. Gezellig. Hartje.