vrijdag 31 juli 2015

Plog 212 - Bejaard op je 36ste

Wat deed ik op 31 juli 2015?

LouLou en Sara hebben werkoverleg. Dit is hun laatste ochtend samen dus ze moeten hun kostbare tijd goed besteden. 

Mijn ouders hebben aardbeienvlaai meegebracht. Ze hebben iets te vieren. Namelijk hun aanstaande pensioen! Mijn vader verheugt zich erg op alles wat binnenkort voor hem ligt. Waspalen zetten, de tuin schoffelen en d'n hofpad vegen. Twee keer! Want wij pikken natuurlijk graag een graantje mee.

Niks geen winterjas nodig vandaag.

Ik sjouw de kussens voor in de loungeset van de garage naar het achterste terras en maak de witte terrasstoelen schoon en het verregende blauwe tafelkleed droog. Het is ontluisterend te beseffen dat ik daar tegenwoordig zó moe van word.

Maar goed, dan heb je wel wat.

Zitten en uitpuffen. Boekje erbij. Wie doet me wat?

Ik doe tegenwoordig ook niet meer heel moeilijk over het laten bezorgen van mijn medicijnen. Die service is er niet voor niks en volgens mij ben ik best wel een goede klant voor meneer de apotheker. In de tas met pillen tref ik dit aan. Wat een uitvinding! Niks geen strips meer uitdrukken. Gewoon potje opdraaien en hoppa. Wat een tijdswinst!

Sara denkt met weemoed terug aan de speelweek met LouLou. Ze verheugt zich erg op een rendez vous.

Oh. We zijn overgegaan op zwart wit. De hoogste tijd om naar bed te gaan.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Vnn zei

Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die blij wordt van een POTJE pillen i.p.v. van een doordrukstrip. Ik hAd dus potjes en nu hebben ze me weer strips/strippen gegeven. Why god, why?!

Ri zei

Én je dacht aan mijn verjaardag op 31 juli! Ik voel me vereerd.