vrijdag 21 augustus 2015

Plog 233 - Weer een hoop gewauwel

Wat deed ik op 21 augustus 2015?

De meeste thuiszorgelfjes zijn inmiddels op de hoogte van mijn hobby. "Laat maar liggen, ik ruim het allemaal wel op."

Restafval, plastic, papier. Ik ben dol op sorteren. Natuurlijk voor het milieu maar misschien nog wel meer omdat ik er een ongekend genoegen in schep om te ordenen.

Wat goed dat jij al zo vroeg thuis bent vandaag! Er vloog zonet een e n o r m e libel door het huis. Met gigantische glimmende vleugels en een hoop lawaai stortte hij zich tegen het raam. Ik denk dat hij zo schrok van de slakom waar Sjrd mee aankwam dat hij het hazenpad koos. Wat een avontuur weer.

Hoewel ik nog niet moet denken aan kou, guur, regen, wind, sneeuw, ijs en ander ongemak merk ik dat ik toch ook wel klaar ben met de grote hitte. Die hitte waarbij het te heet is om in de tuin te kunnen zitten of dingen te ondernemen.

Sjrd heeft daar minder last van. Hij heeft een beste dag uitgekozen om deels thuis te werken.

De weersomstandigheden lijken mij hoe dan ook meer dan prima om me aan een taaikorstje te wagen. Een wat? Een taaikorstje. Albert verkoopt het hele jaar door taaitaai alleen heet het anders.

Och daar zul je hem net hebben!

En hij heeft ook weer cadeautjes tussen de bestelde boodschappen gestopt. Wat een sinterklaas.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het niet altijd even hard gaat met alles wat we cadeau krijgen. Ik vraag me af of en wanneer iemand in dit huis zich gaat wagen aan de rijstdrank?! Maar een gegeven paard hè. Zul je mij niet in de bek zien kijken.

Sjrd had ook nog een cadeau voor me. Lag al bijna een jaar in een vergeten laatje te wachten op dit moment. Ja ik amuseer me weer kostelijk vandaag.

Hej hej.

1 opmerking:

Ydnas zei

Ha, ik ben ook klaar met de grote hitte. Vandaag voelt het een stuk aangenamer, ademen is een stuk relaxter. Dit mag van mij wel even aanhouden (graad of 21 en momenteel droog in het mooie Haarlem) ;)