zaterdag 29 augustus 2015

Plog 241 - Genieten in Den Haag

Wat deed ik op 29 augustus 2015?

Wat voor weer zou het zijn in Den Haag? Eerst had ik dat zwarte rokje aan met erop het hartjesblouseje, maar mezelf kennende is dat zodra de zon weg is veel te koud. Vandaar mijn pyjamapak. Het moet in ieder geval iets zijn dat niet knelt want ik heb buikpijn. Gisteren dacht ik nog, goh, je hebt echt allang geen ouderwetse CF-buikpijn meer gehad, fijn. Daarna at ik filet americain en vergat ik creons in te nemen. Nou, de rest laat zich raden godsamme.

Sara is ook een beetje groggy. Ze mag vandaag mee naar Den Haag. Omdat ze een schijthekel heeft aan autorijden geven we haar bij lange ritten tegenwoordig een anti-braakpil voor we vertrekken.

Alles en iedereen aan boord? Dan kunnen we.

Eerst nog even tanken.

Hoi randstad. Je bent druk.

Het soesjesmonster is langs geweest en heeft nog precies een soesje over gelaten. Voor wij zou het zijn?

Sara is te druk voor soesjes. Met gevaar voor eigen leven, en nog meer van dat van Sjrd, is ze op verkenning in huis en tuin. Alle mogelijke ontsnapgaten zijn vakkundig afgedicht met campingtafels en klapstoelen. Vooralsnog is ze druk met de nijlpaarden in de vensterbank.

De vers elfjarige heeft zich na enige aanmoediging aan het openen van zijn verjaardagscadeau gezet. Wat zou er toch in zitten?

Cool. Of vet. Iets van die strekking in elk geval. Gelukkig. Hier kunnen we echter nog niet bevroeden dat het spel de gemoederen hoog laat oplopen aan het eind van de dag.

Sorry Saar. De baas heeft geen rust met jou schuimend door een tuin vol potentiële gevaren, in een vreemde wijk waar we je inderdaad nooit meer terugvinden mocht je ontsnappen. Maar volgens mij vind je het helemaal niet erg, zo aangelijnd op je dekentje en geregeld een kriebel van een schmutzig kinderhandje.

Die eerdere outfit was beslist veulste koud geweest. Gelukkig ligt er voor mij ook nog een fleecedekentje achter de bank. En stiekem warm ik me tevens aan dat warme sportlijfje naast me.

Of ik nog even met de tweeling de dag door wil nemen op het grote bed? Wat denk je zelf! Dat is inmiddels traditie. Het gesprek draait op Nnks initiatief al snel uit op diabetes. Want daar heeft zij op school over geleerd en ik heb dat, dus ja. Na diabetes komt ook nog taaislijmziekte aan de orde. Ze vraagt of ik daaraan doodga. Ik antwoord naar eerlijkheid en zeg dat die kans aannemelijk is. Met een "oh maar dan durf ik niet naar jouw begrafenis hoor!" vliegt ze me om de nek. We spreken af dat dat voorlopig ook helemaal niet aan de orde is. Onze gesprekken zijn altijd heerlijk luchtig.

Drs is met heel andere zaken bezig. Skylanders bijvoorbeeld. Hij wil heel graag een nieuw Skykanderspoppetje voor zijn verjaardag. Gelukkig heeft hij een geheugensteuntje voor me gemaakt van welk element hij er nog een wenst. Dit is aarde. Ik ben ook voor aarde.

Hej hej.

1 opmerking:

Ad zei

He dame in het zebrapak. Je had wel even een tussenstop in Kralingen kunnen maken. Koffie en bonbons erbij. En dan weer fris en fruitig verder.