dinsdag 1 september 2015

Plog 244 - Kringloopschatten galore

Wat deed ik op 01 september 2015?

Hoi september. Ik heb maar een vraag. Ben je alsjeblieft lief voor me dit jaar?

Hoi Sara. Lief is jouw tweede naam. En ondeugend je derde.

Mijn sprayroutine voor de komende vier weken. Alles met een en hetzelfde apparaat. Toch een slag praktischer.

Als het op bevredigen van korte termijn behoeftes aankomt ben ik doorgaans erg mild voor mezelf. Ik bewaar het lekkerste koekje nooit voor het laatst. Voor hetzelfde geld kom ik er nooit meer aan toe. Dat zou dan toch eeuwig zonde zijn? Voor deze gemiste aflevering van 10 Jaar Ik Vertrek maakte ik echter een uitzondering. Ik bewaarde hem voor een regenachtige dag, zodat mijn humeur in ieder geval opgeklaard zou blijven. Vandaag mag hij van de plank. De gedenkwaardige familie Renkema en hun chateau in een Frans gat. En natuurlijk oma in Sassenheim, die zienderogen wegkwijnde van het gemis van haar dochter. Ze leerde stug de brieven uit haar hoofd die ze elke donderdag van haar dochter kreeg opgestuurd. Hoe zou het met het mensje zijn?

Dit is mijn favoriete fragment. Martien vraagt Erica om de lege soepkommen weer bij de gasten weg te halen. Maar Erica zoeft veel liever met de zitmaaier over het gazon dan dat ze de serveerster uithangt. Haar legendarische woorden "Nee, jij wou Table d'Hotes!" worden hier in huis nog vaak geciteerd. Het kasteel is inmiddels alweer in handen van nieuwe eigenaren. Hoe het de Renkemaatjes verder is vergaan moet je zelf maar bekijken. Het is beslist de moeite.

Het is zelfs gestopt met regenen en ik heb zin in een uitje. Rondje Action en kringloop dan maar?

Bij de Action zitten ze duidelijk in een seizoenscrisis. Ik weet de schade uiteindelijk te beperken tot een nieuwe lading krasvrije schuursponsjes, twee boxershorts, een zakje vilten stickers en een schaalautootje.

Mijn volgende stop. De ene keer hebben hier ze niks, de andere keer vind je nog eens wat.

Het oogt hier erg geel. Dat ligt niet aan de winkel. Of aan een hysterische zon. Er was een knopje op mijn camera verschoven. Zag ik later. Niettemin vind ik het wel wat hebben, zo'n filter.

 Qua boeken is dit bezoek al een dikke score! Allemaal een euro per stuk. Sorry Connie.

Maar het wordt nog mooier. Ik was al op weg naar de kassa toen mijn oog zich plots vast haakte aan een bodywarmer. Hé. Ik ben al ik weet niet hoe lang op zoek naar een goede bodywarmer. Voor over mijn spijkerjasje bijvoorbeeld. Eigenlijk vooral om mijn body te warmen, met of zonder spijkerjasje. Precies zo'n bodywarmer. Niet te dun en niet te dik. Eens passen? Precies mijn maat! Naaa. De prijs? Om te gieren. Zeker voor een gloednieuwe originele Ralph Lauren bodywarmer. Joe!

De aantrekkingskracht van Sjrds kip rozemarijn op Sara's neus is ongekend. Of ze daar please please please een stukje van mag...

Het antwoord luidde nee. Daarom is ze maar aan haar schapenvacht begonnen. Die nu op miraculeuze wijze uit haar gezicht groeit.

Walther White heeft zich weer in een onmogelijke positie gemanoeuvreerd. Komt dit nog goed?

Hej hej.

Geen opmerkingen: