donderdag 3 september 2015

Plog 246 - Voor elk probleem een oplossing

Wat deed ik op 03 september 2015?

Zie mij er eens zin in hebben deze morgen.

Dag hoopje hondje. Tot straks.

Joehoe! Waar is iedereen?

Hier dan?

Hier ook niet? Nou. Fraai is dat.

Zelfs de gymklas aan de overkant vertrekt. Een mens zou zich om minder een potje eenzaam voelen. Ik moet nu denken aan een boek dat ik als kind probeerde te lezen. Het ging over een jongetje dat als enige mens op de wereld over was gebleven. En een hond die hem dat vertelde. De naargeestigheid van het verhaal werkte verstikkend. Huilend heb ik het boek na drie pagina's aan de kant gegooid. Waarom vertel ik dit?!

Sportlife. Dat kun je wel zeggen. Meteen de verbruikte calorietjes even aanvullen.

Blote enkels. Altijd wat riskant in september.

Dat is ook wat zeg. Wordt je naaimachine vakkundig gesloopt door je dochter, mag je er ook nog zelf mee door de stad zeulen.

Nou Jack Baars. Hopelijk weet jij een oplossing!

Omdat het leven uit meer bestaat dan naaimachines wippen we even aan bij de lieve meisjes van d'n Doug. Al bijbuurtend worden mijn moeder en ik meteen onder handen genomen. Ll tovert een glansje op mijn moeders nagels. Dat is Ll ten voeten uit.

Lntt overtuigt mij intussen succesvol van het aanschaffen van Bobbi Brown producten. Met de fijne penseel en gel eyeliner wordt lijntjes trekken voortaan kinderspel. En om te voorkomen dat het goedje afdrukken achterlaat op mijn overhangende oogleden brengt Lntt wat huidkleurige oogschaduw aan. Het enige dat je ziet is een glansje. Zo simpel kan het dus zijn.

Het mooie van Douglas is dat je er altijd weer zielsgelukkig van thuis komt.

En Jack Baars... Jack Baars! Voor de prijs van een nieuwe kringloop bodywarmer loste hij mijn naaiprobleem en schuldgevoel binnen vijf minuten op. Zonder dat ik erom vroeg deed hij ook nog iets met de onderspanning want die bleek niet helemaal goed. Het laat zich raden waar ik mijn eigen naaimachine te zijner tijd aanschaf.

Nou, en toen kon ik dus alsnog met mijn laptophoes verder. De volgende les maak ik hem af. Met een rits, een flap of knopen. En anders klittenband met een plakstrip!

Wat een dag. Ik zie maar een oplossing. Retteketet boterhammen met goulashkroket.

Hé Saar, trek eens aan mijn vinger...

Dan scoort oranje misschien een doelpunt.

Hej hej.

1 opmerking:

jacomien zei

Keihendig, zo'n Jack Baars in de buurt. Dat wil ik ook, met mijn oude pruttelnaaimachine.