zaterdag 5 september 2015

Plog 248 - Sara is geslaagd voor haar rijexamen

Wat deed ik op 05 september 2015?

De oude kaas is op. Geeft niks.

Ik heb nieuws. Ik hou heel erg van beschuit met roze muisjes. Verder niks. Einde bericht.

Na een nacht slapen is er van het losse deel van mijn vlecht niet veel meer over. De invlecht zit echter nog prima. Het is me het dagje hoofdpijn wel waard om de creatie in licht aangepaste vorm door te dragen.

Wie mag er vandaag weer mee? Nou? Nou?

Sara is uitzinnig van vreugde. Dit wordt het experiment der experimenten. We hebben een rit van anderhalf uur voor de boeg en Sara heeft geen anti-braakpil gehad.

Maar eerst nog even dit. Andere zaterdag, andere polo, zelfde pose, zelfde beeld.

Er zit een hardnekkig kriebelhoestje in mijn keel en natuurlijk heb ik geen drinken bij. Ja een nutri, maar die mag pas open bij een hypo. Gelukkig diep ik dit rolletje op uit mijn tas. Als dit niet werkt weet ik het ook niet meer.

Almere aanhouden betekent meestal afslag UMC. Maar vandaag niet!

Dit witte kerkje impliceert dat we er bijna zijn. Tien punten voor degene die nu weet in welke plaats we ons bevinden.

Wiehoe! Ik schommel het even allemaal van me af.

Allememachies blub! Op welk eiwit verrijkt dieet zit jij? Blub begon als een kleine gup maar is in een jaar tijd vertienvoudigd.

Dit zien we graag. Een leegstaand ziekenhuis met een nieuwe functie van paardenstal. Wie zou de bestemmingsplanwijziging hebben verzorgd?

Zoals altijd start onze samenkomst met bubbels en een speech. Nadat Kt de herkomst van de wijn heeft toegelicht komt Rn nog even terug op mijn verjaardag.

Er is zelfs een cadeau!

Ach wat leuk! Bedankt jongens, lief.

Sara heeft de heenreis meer dan prima doorstaan en wil daar ook graag op proosten. Bij gebrek aan bubbels eigent ze zich het bakje mozzarellasap toe. Compleet in de geest van haar broer, want hij eigende zich ook nogal wat lekkers toe in huize Rn en Kt.

Mag ik nu een stuk Franse kaas? Of moet ik dat net als Rover gewoon jatten als jullie niet opletten?

Voor we aan tafel gaan worden we getrakteerd op een stukje vioolspel van Dnj.

Nadat ik de eerste hap soep tot me heb genomen en "oeh lekker!" scandeerde vertelt Kt over de ingrediënten. Bij het woord blauwschimmelkaas gebeurt er iets geks in mijn hoofd, mond en maag. Ineens zit mijn mond vol speeksel en voel ik mijn maag peristaltische bewegingen naar boven maken. "Als je niks over de ingrediënten had gezegd had ik hem opgegeten maar nu lust ik hem niet meer," zeg ik beschaamd. Ik vind mezelf een enorme doos nu. Ter compensatie eet Sjrd twee kommen met smaak op.

Sara begrijpt niet waarom ik zo zeik over die soep want Kt heeft een perfect nestje voor haar gemaakt en laat dat blijken middels een hele diepe en vooral luide zucht.

Oh ik haat dat gemiesmuis met eten dat zich meester van me heeft gemaakt. Vroeger at ik alles. En veel. En met smaak. En het liefst varkenshaas. Komt dit ooit nog goed?

Het toetje ging helemaal op!

Hej hej.

4 opmerkingen:

Kaatjeblaatje zei

Oh wat een fijn stukje weer. Geeft helemaal niks hoor, iets minder eetlust, als we alleen maar nutri's verorberen zouden zou het ook gezellig zijn.
Graag wil ik op deze plaats melden dat ik geen drie zwembanden heb maar een taille en een -door mijn positionering op de schommel- oncharmant opbollende jurk.
Leuk, de bewegende beelden van jou op de van de schommel. En een geweldig topje.
Hej hej en tot gauw weer.

Vnn zei

Hallo Kaatjeblaatje, ik ging pas kijken naar jouw "drie zwembanden" toen je er zelf over begon. Ik moet zeggen dat ons Ireneke inderdaad een andere foto had kunnen kiezen wat dat betreft (al is aan je gezicht wel goed te zien dat je buik geen 3 zwembanden kan hebben hoor: alles is prima in orde). Ik vond je toelichting in ieder geval erg grappig :). En jullie dochter is ook prachtig trouwens. groetjes van Vnn

Irène zei

Rectificatie: @Kaatjeblaatje heeft een killer body! Ik had helaas maar een foto tot mijn beschikking. In het vervolg zal ik er minstens drie maken en daaruit de beste kiezen.

Vnn zei

Zo ken ik je weer!