zaterdag 26 september 2015

Plog 269 - Het probleem van boerenkool

Wat deed ik op 26 september 2015?

26 September. Over drie maanden is Kerstmis alweer bijna voorbij. Ik vind dat best wel een opbeurende gedachte.

Voorlopig lijkt het echter vooral nog lente.

Hoewel we de tuin hier en daar al wat voorbereiden op de herfst. Ik heb het blauwe tafelkleed schoongemaakt en opgeruimd. Nu is de tafel weer stemmig steigerhout. Ook wil ik dit najaar heel graag bloembollen de grond in hebben. Alleen nog iemand charteren die dat gaat doen...

Hallo? Wie ben jij en wat moet je in mijn badkamer?

Het tafelkleed schoonmaken en daarna mezelf heeft weer genoeg energie gekost. Het is trekken en duwen de laatste dagen met colistin. Mijn longen voelen stug en stroef, van de minste inspanning raak ik buiten adem. Dat rechtvaardigt best een joggingbroek.

Inmiddels zijn alle klusjes van Sjrds lijst afgevinkt. Ik neem de plees voor mijn rekening. "Maar maandag komt de hulp toch?" vraagt Sjrd verbaasd. Ik zou me dood schamen, na zo'n week van colofort en kontplassen. Want dat is wat er in feite gebeurt. En dat is ook goed. Maar niet sjiek. Twee jaar geleden lag ik voor een darmverstopping in het ziekenhuis. Op zaal. Met drie anderen. En maar één badkamer.

Goed. Door met het eten. Er staat lasagne in de oven. Met boerenkool. Ik ben hier gematigd enthousiast over.

Boerenkool vind ik namelijk de meest duffe groente op aarde. Het is droog en smaakt naar papier. Ook in de voor de rest smakelijke lasagne voegt het niks toe. Wat mij betreft doeken we die groente op.

De band van Cn - Leap op Faith - heeft haar eerste optreden vanavond. Spannend! Gezien de locatie van het festival (een tochtige tent op een drassig weiland waar het rookverbod niet gehandhaafd wordt) en mijn staat van zijn, besluit ik toch maar thuis te blijven. Sjrd gaat uiteraard wel kijken en luisteren. Het gaat goed los in Grevenbicht.

Vanavond is de laatste kans om nog iets mee te krijgen van de viering van 200 jaar koninkrijk. Laat ik die gelegenheid maar eens volledig uitmelken. De kans dat ik er over 50 jaar weer bij ben lijkt me uitgesloten.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Ingrid zei

Zo waar... boerenkool... waar is het goed voor? Opdoeken!

Lotus Lilly zei

Schijnt héél gezond te zijn, die boerenkool. Ik vind het zelf wel lekker, met spekjes en azijn erop....mmhhhhh